Başbakan'dan "altyazı" açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iş adamlarının para havuzu oluşturduğu yönündeki soru üzerine, “Bir defa havuz diye bir ifade kullanıyorsunuz. Bunu ben de çok merak ettim, sordum. Bunu siz uyduruyorsunuz. Ne havuzu ya? Şu anda burayla ilgili bu adımı atan

Başbakan'dan "altyazı" açıklaması!


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iş adamlarının para havuzu oluşturduğu yönündeki soru üzerine, “Bir defa havuz diye bir ifade kullanıyorsunuz. Bunu ben de çok merak ettim, sordum. Bunu siz uyduruyorsunuz. Ne havuzu ya? Şu anda burayla ilgili bu adımı atan firma sıradan bir firma değil. Bu ara tamamiyle iftira üzerine kurulu bir dünyayı kurdular” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile ortak basın toplantısı düzenledi. Ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, Zaman Gazetesi muhabirinin, “Son günlerde yasal dinlemeler çerçevesinde kamuoyuna yansıyan bazı ses kayıtları var. Bizzat şahsınızı ilgilendirdiği için üç iddiayı yöneltmek istiyorum. Bir; Gezi olayları sırasında Fas’tan Haber Türk televizyonunu arayarak Sayın Bahçeli’ye ait bir alt yazıyı kaldırdığınız öne sürülüyor. İki; bizzat sizin talimatınızla kamu ihaleleri alan bazı işadamları arasında para havuzu oluşturuldu ve burada toplanan paralarla Sabah Gazetesi ile ATV’nin alındığı öne sürülüyor. Üç; İzmir Urla’da birinci derece sit alanındaki bir araziye villalar yapıldığı, bundan sizin de bildiğiniz olduğu. Hatta size ait bir villanın orada olduğu iddia ediliyor. Bu üç iddia hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim?” diye sorması üzerine sert açıklamalarda bulundu.

“İDDİA EDİYORUZ DE”

“Öncelikle iddia ediliyor ifadelerini bir kenara koy” diye konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, “İddia ediyoruz de” diye konuştu. Bu iddiaların hepsinin altında Zaman Gazetesi’nin patronlarının olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Hepsinin altında dışa bağlı olduğunuz yer var. Bu dışa bağlı olduğunuz yer size nasıl komut ediyorsa ona göre hareket ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

“BAŞBAKANI LEKELEYEMEZSİNİZ, BUNA NE GÜCÜNÜZ YETER NE DE EVRAKLARINIZ”

Sorulara tek tek cevap veren Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sondan başlayacağım. Önce Urla’daki olayı söylüyorsunuz. Bu Urla ilgili olay bir defa şahsımla alakalı değil. Hukukta bir kaide vardır, bunu öğren. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei kim? Mensubu olduğun medya organı. Önce bu gazete iddiasını ispatla mükelleftir. O söylenen yer 35 yıl önce inşa edilmiş olan bir yerdir. Bunun bir süreci vardır. Şu anda yargı sürecinde olan burayla ilgili şahsa niye yöneltmiyorsunuz da bana yöneltiyorsunuz. Bunu patronlarına sor önce. Şahsımla zerre kadar alakası yok. Ben son 5 sene içerisinde senede 3 gün 5 gün gittiğim ailece görüştüğüm çok sevdiğim bir dostuma ait olan bir yerdir. Ve orası hazine arazisi değildir, onların kendi mülküdür. Bunu da bilmenizi isterim. Bunu da patronlarına söyle. Ama patronlarınız maalesef doğru konuşmamayı kendilerini meslek edindikleri doğru konuşmamak üzere bütün vatandaşlarımızı bu noktada bu ülkenin güvenilir insanlarına iftira at tutmazsa iz bırakır anlayışıyla hareket ettikleri için burada da aynı süreci devam ettirmektedirler. Oranın sahipleri oraya 35 yıldır sahiplerdir. 35 yıl içerisinde orda yaptıkları onlar evlerdir, bir köydür. Birinci derece sit 3. derece sit bunların hepsi yargı içerisinde devam eden bir süreçtir. Bununla ilgili Başbakanı lekeleyemezsiniz. Buna ne gücünüz yeter ne evraklarınız yeter. Hiçbir şey bununla ilgili şahsımla alakalı yok.”

“SADECE HATIRLATMAYI YAPTIM”

Haber Türk televizyonu ile yaptığı görüşmeyi de açıklayan Başbakan Erdoğan, “Fas’tan arama noktasında evet aradım. Açık net ortada. Sadece hatırlatmayı yaptım. Hatırlatmayı yaptığım şahıslar da altyazı ile alakalı olarak bize yapılan hakaretlerle ilgili, yurtdışında olan bir başbakana karşı bu tür hakaretlerin yapıldığı bir konuşmayı kalkıp kendilerine söyledim. Kendileri de gerekli uygulamayı yaptılar. Ben bir gazetenin, sizin patronlarınıza yeri gelmiş bu tür hakaretler yapıldığı zaman ya şahsım ya arkadaşım hukukumuza dayalı olarak bu ‘tür hakaretler yapılıyor. Bak biz şu anda Fas’tayız demişizdir.’ Bunu demek eğer yanlışsa onu bilemiyorum. Bu tür şeyleri de öğretmek durumundayız. Çünkü yapılan hakaretler sıradan hakaretler değildi” dedi.

“RÜYALARDA GAYET GÜZEL İLTİFAT EDİYORLAR”

İşadamlarının oluşturduğu iddia edilen havuz konusunu da değerlendiren Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir defa havuz diye bir ifade kullanıyorsunuz. Bunu ben de çok merak ettim, sordum. Bunu siz uyduruyorsunuz. Ne havuzu ya? Şu anda burayla ilgili bu adımı atan firma sıradan bir firma değil. Bu ortağı olduğu firmada hisselerini kalkıp kendi amcasına devrediyor, satıyor. Bunun yanında 3. havalimanı ile alakalı olarak oradaki hisselerini de bu havuza girenler diye ki onlar havuza girip ıslananlar değil onu da bilin. Oraya da hisselerini satmak suretiyle medya dünyasına giriyor. Atılan adım budur. Havuz mu bu? Bunları lütfen patronlarına bunu söyleyecek irade sende yok. Söylesen de zaten netice alamazsın. Bu ara tamamiyle iftira üzerine kurulu bir dünyayı kurdular. Zaten maşallah rüyalara da gayet güzel iltifat ediyorlar ve tweetlerin iki katı artırılmasını söylüyorlar. İki katına artırılması için de fetvayı aldığınıza göre sen de tweetlerde artık iki katı uygulamaya devam et” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset