Başbakan'a Trabzon'dan 'Yeşil yol' tepkisi

Haber61/ Haber Servisi - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) eylem planı içinde yer alan ve Kalkınma Bakanlığı, DOKAP ve yerel yönetimler işbirliği ile yürütülecek olan “yeşil yol projesi”ne ilk tepki MHP’den geldi.TALAN

Başbakan'a Trabzon'dan 'Yeşil yol' tepkisi

Haber61/ Haber Servisi - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) eylem planı içinde yer alan ve Kalkınma Bakanlığı, DOKAP ve yerel yönetimler işbirliği ile yürütülecek olan “yeşil yol projesi”ne ilk tepki MHP’den geldi.

TALAN PROJESİ OLABİLİR!

MHP’nin 24. Dönem Trabzon Milletvekili adaylarından Hayriye Nurcan Yazıcı Karadeniz’de yol, enerji ve madencilik projeleri derken, ekolojik yıkımın diğer bir adresi olmaya aday olduğunu söyledi. “Sormak lazım, bu tür projeler hangi yerel kalkınmanın öncülüğünü yapacak” diyen Yazıcı, “Trabzon bu projeyle, kent kültürünün yok edilmesi olayından ardından yayla kültürünün talan edilmesi olayı ile karşı karşıya kalacaktır” şeklinde konuştu.

YAZICI BAŞBAKANIN ŞU SORULARA CEVAP VERMESİNİ İSTEDİ

Mesela, bu kadar uzun bir yol güzergâhında akaryakıt istasyonları, kaza yardım merkezleri, yol yapım ve onarım birimleri olacak mı? Olursa, bunlardan kaynaklanacak kirlilik nasıl engellenecek? Hâlihazırda hızla betonlaşan ve çöp yığınına dönmeye başlayan yaylaların kitlesel turizme açılması durumunda oluşacak kirlilik ve yapılaşma nasıl engellenecek?

Yaylaların turizm merkezi haline getirilmesi, hayvancılığı nasıl etkileyecek? Bölge halkı, hayvancılıktan turizm işletmeciliğine mi terfi ettirilecek? Hayvancılık bittiğinde, gelen turistlere ithal peynirden yapılmış mıhlama sunularak mı hizmet edilecek? Ve daha birçok soru… Belli ki kervan yolda düzülecek ve uzun vadeli sosyal ve ekolojik sıkıntılar ortaya çıkarabilecek büyük müdahaleler, en iyi ihtimalle el yordamı ile bertaraf edilmeye çalışılacak.”

Dileğim ve beklentim, bu konu hakkındaki endişelerini ifade edenlere ve samimice düşüncelerini ortaya koyan akademisyenlerimize sivil toplum örgütlerinin ses vermesi ve katkı sağlamasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset