Başbakan'a Köşk yolu açıldı!

İngiliz Economist dergisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasında, "Bundan sonra da bu can, bu tende oldukça, üzerimize hangi emanet yüklenirse Allah'ın izniyle ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız" diyerek cumhurbaşkanlığına çıkma sinyal

Başbakan'a Köşk yolu açıldı!

İngiliz Economist dergisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasında, "Bundan sonra da bu can, bu tende oldukça, üzerimize hangi emanet yüklenirse Allah'ın izniyle ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız" diyerek cumhurbaşkanlığına çıkma sinyali verdiğini belirtti.

"KAYITLAR BİLE CHP'NİN OYLARINI YÜKSELTMEDİ"

Erdoğan'ın Gülen'e yönelik 'İnlerine gireceğiz' sözlerine dikkati çeken dergi, "Erdoğan'ı devirmeye yönelik bir kampanyanın parçası olan bant kayıtlarının CHP'nin oylarını yükseltemediğini" belirtti.

"KILIÇDAROĞLU GİDEBİLİR"

'Eski Kemalistler'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmeye çalışabileceğini kaydeden dergi, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bir milletvekilinin "Şimdiden altına odunları hazırladılar, benzini döktüler, şimdi de kibriti çakacaklar" dediğini aktarıyor.

SEÇİMİN BİR BAŞKA KAZANANI

Dergiye göre, seçimlerin bir başka kazananı da BDP oldu. Economist, BDP'nin eline geçen Kent sayısının sekizden 11'e çıktığını vurguladı.

"ERDOĞAN'A EN GÜÇLÜ MUHALEFET KENDİ PARTİSİNİN İÇİNDEN GELEBİLİR"

"Kılıçdaoğlu'nu eleştirenler, CHP'nin utanç verici yenilgisinin ana nedeni muhafazakar ve Kürtleri cezbedememesi. Ancak Türkiye'de sol hiçbir zaman oyların üçte birinden fazlasını alamadı. Erdoğan'a en güçlü muhalefet kendi partisi içinden gelebilir. Fakat dünkü seçimlerden sonra bir Saray darbesi artık daha da uzak bir ihtimal."

"ULUSLARARASI İMAJINA ZARAR VEREBİLİR"

Dergi, Erdoğan'ın 'otoriter' yöntemlerinin içeride kendisine oy kaybettirmese de uluslararası imajına zarar verebileceğini belirtiyor:

"TL, DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAZANDI"

"Türkiye'nin Batılı dostları Erdoğan'ın yanlış yöntemlerinden giderek daha fazla rahatsızlık duyuyor. Türkiye küresel Mali krizden yara almadan kurtulmasına rağmen ekonomisi yavaşlıyor. AKP şimdi üçüncü köprü ve İstanbul'a üçüncü havaalanı gibi projelere para bulamayabilir. AKP'nin elde ettiği sonuç, geçmişteki güçlü ekonomik performansına bağlı. Piyasalar sonuca olumlu tepki verdi. Aylar süren kötü gidişin ardından Türk lirası dolar karşısında değer kazandı."

DIŞ BASINDA ORTAK GÖRÜŞ: ÇANKAYA VİZESİ ÇIKTI

Seçim öncesi "Pusulada adı yok ama Türkler Erdoğan'ı oylayacak." diye yazan dünya basını sonuçlar için "Çankaya vizesi çıktı." yorumu yaptı.

Financial Times, "Düşmanlarını çökerten Erdoğan Köşk'e hazır." dedi. BBC, WSJ, AP Ajansı da Köşk için zemin oluştuğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset