Başbakan Tehdit mi Ediliyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Acaba Başbakan'a aba altından sopa mı gösteriliyor? Başbakan'a PKK terör örgütünü meşrulaştırmak, onların amaçları doğrultusunda adım atmak konusunda sözleri verdin, yerine getir yoksa mı deniyor, tehdit mi ediliyor" de

Başbakan Tehdit mi Ediliyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Acaba Başbakan'a aba altından sopa mı gösteriliyor? Başbakan'a PKK terör örgütünü meşrulaştırmak, onların amaçları doğrultusunda adım atmak konusunda sözleri verdin, yerine getir yoksa mı deniyor, tehdit mi ediliyor" dedi MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Acaba Başbakan'a aba altından sopa mı gösteriliyor? Başbakan'a PKK terör örgütünü meşrulaştırmak, onların amaçları doğrultusunda adım atmak konusunda sözleri verdin, yerine getir yoksa mı deniyor, tehdit mi ediliyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Mısır'daki gelişmeleri değerlendirdi.

Mısır'da meydana gelen gelişmelerin endişe verici boyutlarda olduğunu belirten Vural, "Bu sabah maalesef gösteride bulunan insanların üzerine açılan ateş sonucu 50 Mısırlı hayatını kaybetmiş, Allah'tan rahmet diliyoruz. Gerçekten kabul edilemez. Bir taraftan darbeleri kınarken diğer taraftan da Mısır'da vatandaşların kendi arasında bir iç çatışma ortamına sürüklenmemesi gerektiğini ifade ettik. Mısır'da bir an önce meşru olmayan darbe yönetimi yerine Mısırlıların demokratik tercihleri doğrultusunda yeni bir nizam tesis edilmesini ve Mısırlıların kendi içerisinde bir çatışma ortamına sürüklenmemesi bizim en büyük temennimizdir" dedi.

Vural, şöyle devam etti:

"Mesele sadece silah zoruyla zor kullanarak değil ama aynı zamanda ellerine geçirdikleri gücü her türlü gücü muhalefeti, sivil toplum örgütlerini sindirmek amacıyla kullananların da darbeci bir zihniyetle eşdeğer olduğunu düşünüyoruz.

Başbakan kendine yabancı olan kavramları kullanarak bugüne kadar yaptıklarının üstünü örtmek istiyor. Mısır meselesini de Mısır'daki bir darbeyi de kendisinin Türkiye'de yaptığı uygulamanın üstünü örtmek amacıyla kullanıyor."

"ABD BAŞKANI'NI NİYE ARAMIYORSUN?"

Başbakan'ı eleştiren Vural, "Gerçekten hakkın, adaletin, hukukun yanında mısın, sen kimi kandırıyorsun? Darbeler kötüdür hiçbir şekilde meşru değildir. Darbenin yanında olunamayacağı gibi darbeyi bırakın kınamayı destekleyenlerin model ortaklığı da kabul edilemez" diyerek şöyle devam etti:

"Darbe kötüdür Sayın Başbakan. Darbe savunulamaz, evet Sayın Başbakan. Ama ABD'ye yönelik bir çağrın var mı? Böyle bir darbenin içerisinde olduğu açık olan ABD Başkanı'nı niye aramıyorsun? Ban Ki-moon'u arıyorsun, şunu arıyorsun, bunu arıyorsun. Darbe kötüdür. Meşru mu, değil mi? Mısır'daki yönetim meşru mudur, değil midir, şunu bir ortaya koy bakalım. Meşruiyetini kabul mu ediyorsun?

Darbe bir dikta ise Esad'a gitmeli diyenler bugün niye bu konuda gitmeli diyemiyor acaba?

-"ABD'DEN HERHALDE İŞARET FİŞEĞİ BEKLİYORLAR"-

Bugün darbeyi, darbecileri, darbe yönetimiyle gelenler meşru mudur, değil midir? Mısır'da dikta gitmelidir denmiyor. Obama'dan işaret mi bekliyorlar, ABD'den herhalde işaret fişeği bekliyorlar."

-"DEMOKRASİ MİYOBU"-

Başbakan'ı eleştiren Vural, "Demokrasiden bahsediyor. 'Tahrir'i görenler acaba Adeviye Meydanı'nı neden görmüyorlar' diyor. Ee görmüyorlar. Çünkü demokrasi miyopluğu var. Başbakan da görmedi. Aynı demokrasi miyopluğu var" dedi.

"BAŞBAKAN SESSİZ ADAM", "SÜT DÖKMÜŞ KEDİ GİBİ"

Vural, Başbakan'ın Mısır'daki gelişmeler darbe konusunda ABD'ye toz kondurmadığını da ifade etti. "PKK ile AKP Öcalan ile Erdoğan arasında bir yazılı mutabakat olduğunu ifade ediyorlar" diyen Vural, "Başbakan sessiz adam rolünde. Başbakan PKK, KCK'ya terör örgütüne karşı sessiz adam, süt dökmüş kedi gibi, gıkı bile çıkmıyor" dedi.

"BAŞBAKAN TEHDİT Mİ EDİLİYOR?"

Vural şöyle devam etti:

"AKP ile PKK, BDP arasında görüşmelerin devam ediyor. İkinci aşamaya geçildiği söyleniyor. Acaba Başbakan'a aba altından sopa mı gösteriliyor? Başbakan'a PKK terör örgütünü meşrulaştırmak, onların amaçları doğrultusunda adım atmak konusunda sözleri verdin, yerine getir yoksa mı deniyor, tehdit mi ediliyor, onun için Başbakan'a sesleniyorum. Eğilme, büzülme, dik dur. PKK terör örgütünün siyasal amaçları doğrultusunda adımları atmayacağını milletine çık taahhüt et. Başbakan'a bu tehditler karşısında dik durmaya ve açıkçası boyun eğmemeye, PKK terör örgütünün dayattığı ya da birilerinin baskısı ile imzaladığı mutabakat ne varsa yırt bunları. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu çözüm ve barış sürecinde adımları at, hızlandır konusunda bir takım yerlerden bazı tehditler gelmiş olabileceğini düşünüyoruz çünkü maalesef PKK silah bırakmış değil.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti iradesini PKK'ya teslim etmiştir. Sayın Başbakan bu tehditlere boyun eğme. Daha ne vereceksin, niye vereceksin, neden vereceksin? Onun için milletin anasını daha fazla ağlatma, anaları daha fazla ağlatma."

SORULAR

Bir basın mensubunun, "Meclis Genel Kurulu'ndaki kavgayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Vural, "Genel Kurul'da o kavga kabul edilebilir değildir. Eleştiriler olacaktır ama fiili tavırlar kabul edilemez" diye konuştu.

Bir soru üzerine Vural, "Hemen bu kişilerin serbest bırakılması yerine böylesine bir tepki oluşmuşken, palalı bir kimseyi hemen nezaketen çağırıp serbest bırakmak yerine niye soruşturmayı derinleştirmiyorsunuz" dedi.

"MİNAREYİ ÇALMIŞLAR KILIFINI HAZIRLIYORLAR"

"İkinci aşamaya gelindiği ve demokrasi paketinden söz ediliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Vural, "Görünen o ki minareyi çalmışlar kılıfını hazırlıyorlar. Demek ki Kandil'in, KCK'nın tehditleri karşısında hükümet boyun eğmiştir. Bunun demokrasiyle alakası yoktur. Silaha, PKK boyun eğilmiştir. Hükümeti uyarıyorum hiçbir tehdide boyun eğmeyin" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler