Başbakan: Siz gidin adayınızla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tokat'ta düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen Başbakan, CHP'ye yönelik olarak "Bize komşu ülkelerle ilgili eleştirilerde bulunuyorlar. Irak ile ilgili eleştiri yapıyorlar. Biz her za

Başbakan: Siz gidin adayınızla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tokat'ta düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen Başbakan, CHP'ye yönelik olarak "Bize komşu ülkelerle ilgili eleştirilerde bulunuyorlar. Irak ile ilgili eleştiri yapıyorlar. Biz her zaman mazlumun yanında olduk yanında olmaya da devam edeceğiz. Siz gidin adayınızı alın Esad'ın yanına oturun." dedi.

İHSANOĞLU'NU KIZDIRACAK SÖZLER

Başbakan, "Polemiklere girmeyeceğim" açıklamalarında bulunan Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik olarak "İnsanın kendi toprağından haberi olmaz mı! Kendi memleketine gitmez mi! İşte benim Adalet Bakanı'm döneminde gitti. Ama biz her sene bir defa gideriz. Toprağımızı biliriz." diye konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın Tokat'ta yaptığı açıklamalarından satırbaşları:

"YENİ BİR SAFHAYA GEÇİYORUZ"

"Tokat bize hep destek oldu. 12 Haziran 2011 seçimlerinde yüzde 56 oy oranıyla Tokat bizi 1. parti yaptı. Tokat 30 Mart'ta kendine yakışanı yaptı. Şimdi yeni bir milada hazırlanıyoruz. Milletin içinden geldik. Millete Hizmet yolunda bir başka safhaya geçiyoruz. İnanıyorum ki Tokat bizim yanımızda olacak.

İHRACAT RAKAMLARINI VEDİ

3 Kasım 2002'de AK Parti'yi sizlerin desteğiyle iktidara taşıdık. Boşa zamanımız geçmedi. Hem yurt içinde hem yurtdışında koşturduk. 12 yıl önce ekonomisi çökmüş bir Türkiye vardı. Sanayici kapısına kilit vuruyordu. Türkiye IMF'nin kapısından borç dileniyordu. Çiftçi, esnaf, işçi, memur borcun hacizlerin altında eziliyordu. Milli geliri 230 milyar dolardan aldık şimdi nerede 820 milyar dolarda. Ekonomimizi yıllık ortalama yüzde 5 büyüttük. İhracatımızı 156 milyar doalra çıkardık.

"ARTIK GÜÇLENEN TÜRKİYE VAR"

IMF'ye borçlandılar. Sıfırladık şimdi borç yok. Artık güçlenen bir Türkiye var. Monşer gibi bu ülke yönetilmez. Bizim sevdamız var. Tıpkı Ferhat gibi sevdalıyız. Onun için dağları delerek geliyoruz. Tüneller açarak geliyoruz.

Eski Türkiye'de bugün hayal dahi edemeyeceğiniz yasaklar vardı. Başörtüsüyle sizin kardeşleriniz okullara alınmıyordu. Bunlar bu ülkenin kız evlatlarıydı. Ben de kız babasıyım. Şimdi artık kızlarımızı üniversitelere başörtülü gidiyor mu? Kamuda çalışabiliyor mu? Buralara kararlılıkla geldik. Eskiden ifade özgürlüğü yoktu şimdi bakıyorsun muhalefet akşama kadar Başbakan'a küfrediyor.

"8 SEÇİMDE 1. PARTİ OLDUK"

8 seçimde hep 1. parti olduk. Cumhuriyet tarihinde bunun örneği yok. AK Parti milletin partisi, egemen güçlerin değil. Siz kurdunuz. Eski Türkiye'de yasakları biz kaldırdık. Demokrasinin standartlarını biz yükselttik. İnançların değerlerin önündeki engelleri biz kaldırdık.

"ADAYINIZI ALIN GİDİN ESAD'IN YANINDA OTURUN"

Dünyadaki gelişmelere duyarsız bir Türkiye vardı. Şimdi öyle değil. İsrail bombaları yağdırıyor hala Filistin meselesinde tarafsız olacaksın diyor. Görev yaptığı yerdeki mantığı da buydu. Kendi gölgesinden korkan bir Türkiye vardı. Şimdi de eski Türkiye'nin markasıyla dolaşanlar Türkiye'nin adayı olamaz.

Türkiye'nin dış politikasına itibar kazandırdık. Mazlumların sesi olduk, Somali'deki yoksulların umudu olduk. Ey CHP ey MHP siz adayınızla gidip Esed'in yanında oturun. Bizde görüştük ama ortada bunlar yoktu. Tarih bize bunun hesabını sorar. Yeni Türkiye tarihinde olduğu gibi hakkın yanında durmaya devam edecek. Bize dengelerden bahsediyorlar. Gazze'den her gü çocuk ölümlerinin sesi geliyor. Batsın sizin konjonktürünüz, batsın sizin stratejiniz. Biz vicdanımızla hareket ettik. Türkiye 12 yılda yaptığımız reformlarla yeni bir yola girdi. Türkiye zincirlerini kırdı, prangalarından kurtuldu. Hiç kimse Türkiye'ye istikamet çizemez gündem dayatamaz. Bu coğrafyada artık biz de varız.

"ZİHNİYETLERİ HİÇ DEĞİŞMEDİ"

1945'te dünya savaşı sona erdi. Ne yaptılar ülkelerini şehirlerini yeniden inşa ettiler bugün dünyanın süper güçleri oldular. Türkiye ne yaptı? Tek parti CHP idaresi ezanla uğraşıyordu. Almanya, Japonya küllerinden doğarken CHP zihniyeti darbe üzerine darbe yapıyordu. O gün ne yaptılarsa bugün de aynısını yapıyorlar.

Zihniyetleri hiç değişmedi. Türkiye güçlenirken, bu CHP zihniyeti Türkiye'yi küçültmek için elinden geleni yaptı. Bunlarda ufuk yok vizyon yok. Bu CHP'de MHP'de Türkiye'yi büyütmek gibi bir dert yok.

"12 YILDIR 77 MİLYONA HİZMET VERİYORUZ"

Ben tarafım ama nerenin tarafıyım? Milletin tarafıyım. Bunu anlamakta zorlananlar var. Bu ifadeyi anlayamayacak kadar zavallısın. Milletin yanında olan ayrımcı olur mu ya? Biz bu ülkede 12 yıldır 77 milyona ayrım yapmadan hizmet veriyoruz.

CHP gitti Pensilvanya'nın dibine oturdu oradan idare etmeye çalışıyor. MHP de Pensilvanya ve CHP'nin oyuncağı oldu. CHP'nin içinden bir tane cumhurbaşkanı adayı bulamadın mı ya?

Bunlar izzetiyle yenilmeyi öğrenmemişler. Bunlar hem yeniliyor hem izzetlerini kaybediyor. Pensilvanya'nın rezillikleri ortaya çıktıkça o leke CHP, MHP'nin da alnına yapışıyor. Pensilvanya'nın daha çok pisliği ortaya dökülecek. O pisliğin altında CHP, MHP de kalacak.

İHSANOĞLU'NA MEMLEKET GÖNDERMESİ

Bunların adaylarının ne siyasetle ne milletke alakası yok. Bunların böyle bir derdi de yok. Bir insan babasının memleketini bilmez mi bir kere oraya uğramaz mı? Benim memleketim Rize. Ben gitmemek gibi bir şey yapmıyorum.

Ben inanıyorum ki sadece AK Partililer değil BBP'de Saadet Partisi'nden bu yolculuğa güçlü bir destek gelecek. 12 yıl önce büyük Türkiye'nin hayalini kurduk bu hayale çok yaklaştık. Halkın seçtiği cumhurbaşkanıyla inşallah Türkiye şaha kalkacak. On yıllar boyunca halk bilmez anlamaz dediler. Halk her şeyi bilir seçerse en iyisini seçer. 10 Ağustos'ta artık devletin yüzde 100 sahibi siz olacaksınız. Sizlerin oyuyla devlet millet kucaklaşacak. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı Türkiye'yi çok daha büyük hedeflere ulaşacak. Bizim bu millete aşkımız, tutkumuz var. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız için ter dökmeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset