"Başbakan seçimle geldi,seçimle gider!"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Taksim’de çıkan olayların eylemcilerin sağduyusuyla aşılacağını söyleyerek, "Bütün seçimlerde partimiz millete hizmet ederek sandıkla geldi. Dolayısıyla, 'Başbakan'ın tavrı sertti, yumuşaktı' buna millet karar verir. 10 a

"Başbakan seçimle geldi,seçimle gider!"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Taksim’de çıkan olayların eylemcilerin sağduyusuyla aşılacağını söyleyerek, "Bütün seçimlerde partimiz millete hizmet ederek sandıkla geldi. Dolayısıyla, 'Başbakan'ın tavrı sertti, yumuşaktı' buna millet karar verir. 10 ay sonra sandık gelecek. O sandıkta millet bu tavırdan rahatsızsa cevabını verecektir" dedi. Bakan Müezzinoğlu, "Benim bildiğim Hatay'da bir ölü var. Onun dışında Ankara ve İstanbul'da yoğun bakımda yatan 12 yaralımız var. Hayati tehlikesi olan bir kişi var" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul'dan karayolu ile seçim bölgesi olan Edirne’ye geldi. Süloğlu İlçesi’ndeki Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Bakan Müezzinoğlu, gazetecilere gündemi değerlendirdi. Taksim’deki olaylarla ilgili sorular üzerine sağduyu çağrısı yapan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Ülkemiz adına açıkçası tatsız hadiseler. Ümit ediyoruz ki, sağduyu, milli menfaatler, birbirimizi daha iyi anlamamızı birlikte yarını planlama anlayışını merkeze alabilirsek en kısa zamanda olayların bitmesini sağlarız. Burada önemli olan birbirimizi daha iyi anlayabilmek, birbirimize değer vermek toplumu ayrıştıran değil, ortak hedefleri yakabilen bir anlayışı merkeze koymak. Tabii ki sivil toplum örgütlerinde, demokrasilerde itiraz hakkı vardır. Protesto hakkı vardır. Ama yakma yıkma hadiselerinde topluma zarar verebilecek, ülkenin imajını zedeleyecek yanlışları yapmamak gerekir. Ben ülke olarak toplumsal sağduyuya ihtiyacımızın olduğuna inanıyorum. Bütün vatandaşlarımızdan sağduyulu olmayı talep ediyorum."

'27 AMBULANS TAHRİP EDİLDİ'

Olaylarda 27 ambulansın tahrip edildiğini açıklayan Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığı olarak sağlığın tarifinde der ki 'Ruhen ve fiziken sağlıklı olma halidir.' Biz ruhen sağlıklı olma halimizi merkeze almalıyız ki fiziken ağır bedeller ödemeyelim. Biz olay yerine sağlık ekiplerimizle ambulanslarımızla gidiyoruz. İstanbul'da 17 tane ambulansımız tahrip edildi. Ankara'da 10 civarında ambulansımız tahrip edildi. Bizim görevimiz sağlık sorunu olanları gidip tedavi etmek. O nedenle en kısa zamanda sağduyunun hakim olmasını istiyoruz. Ön yargıları veya ön kabulleri varsa onları da anlayamaya çalışıyoruz. Ben sürecin soğukkanlılıkla atlatılacağına inanıyorum. Tabii ki, Türkiye'nin dünyadaki imajının olumsuz yönde etkileyecek bir fotoğrafın oluşmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Birileri toplumun Türkiye'nin, toplumun duygularıyla oynayarak, tahrik ederek ülkenin imajını bozmaya çalışıyor. Ülkenin iç huzurunu barışını bozmaya çalışıyor. Bu iç huzur ve barışı yanlış ve kasıtlı haberlerle bozmak istiyorlar. Bu olayları sokağa çıkan vatandaşlarımızın sağduyusuyla aşacağız. Sokağa tepki göstererek veya ifade etmek için çıkmak farklı bir şey. Yakmak, yıkmak kamuya zarar vermek farklı bir şey. Bunlar medeni insanlara yakışmaz. Sosyal medyadaki yalan haberlere kamuoyunun itibar etmemesini, doğru bilgiye ulaşacak kanalları kullanmasını tavsiye ediyorum."

'YOĞUM BAKIMDA 1 KİŞİ VAR'

Taksim’de başlayan olaylarda İstanbul ve Ankara’daki hastanelerde yatan 12 kişinin yoğun bakımda olduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Benim bildiğim Hatay'da bir ölü var. Onun dışında Ankara ve İstanbul'da yoğun bakımda yatan 12 yaralımız var. Toplam 128 hastanede tedavi gören vatandaşımız var. Binin üzerinde ambulansla taşıdığımız hasta var. Son 5 günde tabii ki. Taburcu olanlar oldu. Bu sayılar hızla düştü. Yoğun bakımda hayati tehlikesi olan bir kişi var" dedi.

'SEÇİMLE GELDİ, SEÇİMLE GİDER'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılından bu yana Türkiye’nin siyasetinde aktif olarak yer aldığını ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 10 ay sonra seçim olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız 1994 yılından beri Türkiye'nin siyasetinde aktif olarak yer alıyor. Siyasi süreçlerinde sandık dışında en ufak bir alanda sayın Başbakanımızı göremezsiniz. Sayın Başbakan İstanbul'da 1 milyon 50 bin oy aldı. Ama bir şiir dolayısıyla cezaevine gitti. Hiç sesini çıkarmadı, taraftarını ayaklandırmadı. Hiç ona oy verenleri tahrik etmedi. 'Benim ülkem' dedi, 'Madem hukuk bir karar vermiş' dedi. Gitti cezasını çekti. Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte bir siyasi parti kurdu. 'Milletvekili olamazsın' denildi. Ama hiçbir zaman toplumu tahrik etmedi. Milletvekili olmadığı halde sandıkta birinci parti çıktı. Siirt'te yüzde 84.5 oy alarak milletvekili olarak geldi. Bütün seçimlerinde millete hizmet ederek sandıkla geldi. Dolayısıyla, 'Başbakan'ın tavrı sertti, yumuşaktı' buna millet karar verir. 10 ay sonra sandık gelecek. O sandıkta millet bu tavırdan rahatsızsa cevabını verecektir. Hatay'da ne oldu ki birileri birbirini vurup öldürüyor. Bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar. Birileri siyaseten rant sağlamak için ülkenin kaderiyle oynuyor."

Bakan Müezzinoğlu açıklamalarının ardından Organize Sanayi Bölgesi temsilcileriyle toplantı yaparak bazı fabrikaları gezdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset