Başbakan neden o tarihi seçti?

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda son kez konuşan Başbakan Erdoğan yeni Türkiye ile ilgili önemli mesajlar verdi, paralel yapıya yönelik eleştirilerini sürdürdü.AK Parti'nin tartışma yaratan kongre tarihi ile ilgili konuşan Erdoğan, "27 Ağustos’t

Başbakan neden o tarihi seçti?

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda son kez konuşan Başbakan Erdoğan yeni Türkiye ile ilgili önemli mesajlar verdi, paralel yapıya yönelik eleştirilerini sürdürdü.

AK Parti'nin tartışma yaratan kongre tarihi ile ilgili konuşan Erdoğan, "27 Ağustos’ta partimizin olağanüstü genel kurulunu yapıyoruz. Burada asgari 15 gün azami 45 gün içinde olağanüstü genel kurul toplanması gerektiği için biz bu tarihi tercih ettik." dedi.

Paralel yapı ile ilgili eleştirilerini de sürdüren Erdoğan, "Millet 30 Mart’ta paralel ihanet çetesi ile mücadele konusunda bize destek oldu. MGK’da kararımızı aldık. Resmi kayıtlarımıza farklı kod adı ile girmiştir. Bu paralel ihanet çetesi bizzat şahsıma, çalışma arkadaşlarıma, aileme insafsızca saldırdı. Elimize geçen yeni bilgiler var. Basit hesaplarla bu mücadeleden asla geri durulamaz. Bir kere ölünür her gün ölmenin ne anlamı var. Bu ihanete boyun eğmek 91 yıl önce kapımızda bekleyen manda ve himayeye boyun eğmektir. Kim bunlara kol kanat gerer, korur himaye ederse millet tarafından gereken cevabı alır." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Bugün 14 Ağustos 2014 bundan 13 yıl önce Ankara'da Ak Parti'nin kuruluşunu ilan etmiştik. Ak Parti'nin kuruluşu ile birlikte milletimizdeki heyecan  doruk noktasına ulaşmıştı.

Partimizi kurduktan sonra tek başımıza iktidar olduktan sonra Ak Parti’nin kapatılması için girişimler oldu. Darbelere maruz kaldık. Zaman zaman partimizin içine fitne sokulmak istendi. Nice tuzaklar kuruldu. Son 1 yıl içinde Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe operasyonları ile partimiz hedef alındı.Tüm bu saldırıları püskürttük. Hak bildiğimiz yolda sarsılmadan istikametimizden sapmadan bugünlere geldik. İçerideki ve dışarıdaki güç odakları ellerindeki tüm imkanları kullanarak 13 yıl boyunca bizi taarruz altında tuttular. Amaçları Ak Parti’yi ve AK Parti iktidarını çalışamaz, iş göremez hale getirmek istiyorlardı. Hem partimizi dimdik ayakta tuttuk, hem Cumhuriyet tarihimizin en büyük reformlarını gerçekleştirdik. Ak Parti'yi millet kurmuştur. Milletimizin her bir beklentisi hayalleri AK Parti'nin siyasetinde ete kemiğe bürünmüştür. AK Parti milletle yürümüştür. Ak Parti 13 yıl boyunca manda ve himaye kabul etmeyen parti olmuştur. Çeteler ve cuntalar millet egemenliğinden AK Parti sayesinde ellerini çekmişlerdir.

“AK PARTİ’NİN DAĞILACAĞINI SÖYLEYENLER OLDU”

Ak Parti aldığı her kararı milletle almış, her kararını milletle uygulamıştır. Biz partimizi kurduğumuzda bize ömür biçenler vardı ama yanıldılar. Onların dedikleri olmadı Allah’ın dediği oldu. Ne yazık ki bizimle yürüyenlerin içinde bile son zamanlarda AK Parti’nin dağılacağını söyleyenler var bu da çok manidar. Biz milletten yetki alan parti olduk.Milletimiz mahcup olmamak için 13 yıl boyunca hassasiyetle hareket ettik. 13 yıl içinde 9 seçime girdik. Bizim tükeneceğimizi, dağılacağımızı, yorulacağımızı düşünenler her seçimin ardından hayal kırıklığı yaşadılar.

Geçen hafta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ile yüzde 52 ile milletimiz bize ilk cumhurbaşkanlığı makamını tevcih etti.

Toplantımız vesilesi ile aziz milletimize 10 Ağustos seçimlerinde bize olan desteklerinden, hayır dualarından dolayı teşekkür ediyorum.  İki kesim özellikle teşekkürü hak ediyor. Fedakarca gönüllü olarak gece gündüz çalışan kardeşlerime sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum, kampanyamıza maddi destekte bulunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kampanya sürecinde destek olan kardeşlerime, yol arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

“BU İYİ CEVAP OLDU”

10 Ağustos seçiminde burada mukayese ile oranları vereceğim. 81 ilden oy aldık. Ak Parti için ayrımcılık yakıştırması yapanlara cevaptır. Diğer siyasi partilerin hangi konumda olduğunu söylemesi bakımından da önemlidir. Biz en düşük Tunceli ve Şırnak’tan aldık. Ortak aday bir ilde yüzde 2’nin, HDP’nin adayı 28 ilde yüzde 2’nin altında kaldı.

“ŞAMPİYONLARA GELELİM”

Bu seçimin şampiyonlarına geliyorum. Birincilik yine Rize’de yüzde 80,6. İkincilik Bayburt’ta yüzde 80,25. Bu illerimize teşekkür ziyaretinde bulunacağız. Üçüncü en yüksek oy veren ilimiz Gümüşhane yüzde 75.Dördüncü sırada Konya var 74.6 oy oranı ile dördüncü büyükşehirler sıralamasında birinci oldu. Aksaray beşinci sırada yer aldı. Oy oranı yüzde 74.

İlçelere gelince burası çok manidar en yüksek oyu veren ilçemiz Adıyaman’ın Sincik ilçesi oldu oy oranı 95.72.Sincik’e özellikle uğrayacağım. İlçelerde sıralama Şanlıurfa Harran ikinci, Rize Güneysu üçüncü sırada yer aldı.

10 Ağustos akşamı sonuçlar ortaya çıkınca İstanbul’dan Ankara’ya geldik. Balkondan dünyaya hitap ettik. 10 Ağustos seçiminin galibi Recep Tayyip Erdoğan değil Türkiye olmuştur.

Bu seçimin mağlubu kaybedeni de yoktur. 28 Ağustos’ta TBMM’de yeminimizi edip göreve başlayacağımızda 77 milyonun cumhurbaşkanı  olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz sözlerimizin arkasında durduk..Balkon konuşmasında ne söylediyse 12 yıl boyunca onun arkasında durma mücadelesi verdik.

13 yıl önce 'Canımı bile vermeye hazırım' şeklinde ifade kullanmıştım. Ak Parti olarak 13 yıl boyunca hükümet olarak 12 yıl boyunca bu sözümüzün arkasında durduk.Tarihi nitelikte reformlar yaptık. Sadece başı örtülü kardeşlerimiz için değil başı açıklar için de özgür Türkiye imar ettik. Herkes için özgür Türkiye imar ettik. Demokratikleşme reformlarımızı önümüze çıkan engellere rağmen gerçekleştirdik. Kimine Kürt dediler haklarını kısıtladılar kimine Alevi dediler ötelediler kimine başörtülü, sakallı dediler ötelediler. Ellerinden eğitim hakkını aldılar senden hizmetçi olur dediler, senden kapıcı olur dediler, taşralı dediler.

Demediklerini bırakmadılar. Kimsenin ötelenmemesi için mücadele verdik. Kimsenin bizim yaşadıklarımızı yaşamasını istemedik. Biz yaşadığımızı için başkaları yaşamasın istedik. Balkon konuşmalarımıza dudak bükenlere diyorum ki yaptıklarımıza bakın orada samimiyetimizi göreceksiniz. Sözlerimize inanmayanlar yaptıklarımıza bakarsa orada sözlerimiz eolan vefayı göreceklerdir. Balkondan yaptığımız çalışmada şunu söyledim. Elimizi vicdanımıza koyalım, gözlerimize bakalım, muhalefetin kutuplaştırmalarını, siyasetini medyanın kamplaştıran yayınlarını bir kenara koyalım 12 yıla vicdan gözlüğü ile bakalım. Bazı medya grupları bana arkadaşlarıma her türlü hakareti yapabiliyor mu?12 gazeteci Gazze’de öldürüldü. Bazıları yaralandı. Bazı gazeteciler İsrail yanlısı yayın yapmadığı için işlerinden kovuldu. Gezi olaylarında dünyada medya organları bize saldırdılar. Batıda tweet atan sanatçılara, gazetecilere tweetlerini sildirdiler.

“İDDİALIYIM”

 Bizi azınlıklar konusunda eleştiriyorlar. İddialıyım. Azınlıklar noktasında bizim gösterdiğimiz hassasiyeti gösteren başka ülke yoktur. Türkiye’de tüm azınlıklar huzur içinde. Gszze’de olay oluyor. Biz Türkiye’deki Museviler bizim vatandaşımızdır, kimse onlara karşı olumsuz şekilde davranamaz. Irak’ta Türkmenlerin derdini kendisine dert edinen tek ülke Türkiye’dir, Ezidilere kapısını açan Türkiye’dir.  

Aynı şeyler bizim de başımıza gelebilirdi. 30’a yakın kardeşimizi ülkemize getirdik hastanemizde tedavi altındalar. Bu sayının önü açık. Dedik İsrail’den müsaadeyi alalım ülkemize getirelim. Bugün çok önemli bir gün Bugün 14 Ağustos Rabia günü. Bir Mısır’da bir Türkiye’deki Rabia var. Ulusla bazı medyaya bakın haksızca temelsiz şekilde hedef yapılan Türkiye. Anlamadıkları bir şey var. Bu oyunlara boyun eğmiyoruz. Şu gazete şunu yazmış bunlara bakmayız. Önce hakka sonra millete bakarız . Bizi diktatör, tek adam olmak itham edenleri vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Bize ve hadiselere vicdan gözlüğü ile bakarlarsa yanıldıkları anlayacaklar.

“YENİ TÜRKİYE’YE YENİ MUHALEFET YAKIŞIR”

Yeni Türkiye’de bir arzumuz var. Yeni muhalefet. Yeni Türkiye’ye yeni muhalefet yakışır. Bu kaçınılmaz hale gelmiştir. Muhalefetin kendisini sorgulamaktan bu aşamadan sonra kaçışı yoktur. CHP çıkan sonuçtan dolayı seçmeni kötülüyor MHP çıkan sonuçtan seçmeni aşağılıyor Bunlara akıl hocalığı yapan Pansilvanya millete bedduayı sallıyor. Kendisini soru yöneltmek yok. Nerede yanlış yaptım diye soran yok. Hakaretle muhalefet olmaz.

“O DA ‘LAF BİTTİ’ DEDİ”

Muhalefet partilerinin yönetimlerinin hezimeti görmek ve adımları atmak zorundalar. Kendileri aday olmadılar Kendileri aday olsa bedeli daha ağır olacaktır. Oturdular ortak aday çıkardılar ki şamarı o yesin bize bir şey dokunmasın Vasıflar sayıyorlar ki. Sizde bu vasıflar yok muydu? Kendilerini dışta tuttular ortaya bir aday sürdüler o da en sonunda ben söyleyeceklerimi söyledim laf bitti dedi .

“O YÜZDEN 27 AĞUSTOS’U SEÇTİK”

27 Ağustos’ta partimizin olağanüstü genel kurulunu yapıyoruz. Burada asgari 15 gün azami 45 gün içinde olağanüstü genel kurul toplanması gerektiği için biz bu tarihi tercih ettik. Bu genel kurulda, genel başkanlık görevini delegelere inşallah teslim edeceğim. Onlar da bu görevi aramızdan bir arkadaşımıza tevcih edecekler. ‘Tüm işlerinizde istişare ediniz’ ilkesi bizim için anlamlıdır. Biz buna inanırız.

Biz kulislerin istikamet çizdiği değil ilkelerin ve istişare kurallarının istikamet çizdiği partiyiz. Çok zorlu imtihan sürecinden geçiyoruz. Bu tür hareketleri hazmedemeyenler boş durmaz. Şeytan böyle dönemde devreye girer. Bu birliği nasıl bozarız elinden geleni yapar. Birlik tuzağı bozacak. İstişarenin neticesine değil de nefsimizin vereceği karar uyarsak partimizin birliğini zedelemiş oluruz. Önümüzdeki 2 haftalık süreçte imtihanın yoğunluğu artacak. Hiçbir yol arkadaşımızın içinden geçtiğimiz imtihandan başarısızlıkla çıkacağına inanmıyoruz. Hırs bizden uzak olsun. Sinsilik, yaka oyunları, tehditler bu partiye sirayet edemedi bundan sonra da etki etmesin. Bizimle alakası olmayan ya da dolaylı alakası olan onların aynı şekilde partimizin içinde uzantılar arayıp bulan ve görevi üstenecek kişiler bulmasına fırsat vermeyin. Ak Parti’de çatlak oluşacak diye el ovuşturanları duyuyorsunuz değil mi? Zaman zaman bizden ayrılanlar oldu ya Bunları belli yerlere çağırmak suretiyle ‘o partinin kapatılması yakın ayrıl, kurtul. Hatta bazılarına cumhurbaşkanlığı sana düşen’ diye gaza gelenler oldu.

Ayrılıp  gittiler. Bu oyuna düşenler bu davaya haksızlık etmiş olurlar. 10 Ağustos’un heyecanını yaşayalım. Bunu yaşatmamak için elinden gelen gayreti gösterenler var. Onun için Meclis’i tatil edelim dedik. Ak Parti’nin yalpalaması bekleyenleri beklemeyelim. Ak Parti bu milletin umududur. Partimiz birilerine genel başkanlık koltuğu vermek, bakanlık,i milletvekilliği  koltuğu verilmek için kurulmuş parti değildir. Bu kadro karnından konuşan kadro değildir. Bu kadro medya üzerinden irtibat kuran bir kadro olmayacak.

“ÜÇ DÖNEM KURALI BİR KİŞİNİN SİYASİ YAŞAMININ BİTMESİ DEĞİLDİR”

Üç dönem kuralı bir kişinin siyasi yaşamının bitmesi değildir. Sadece parlamentoya girişle alakalı üç dönem arka arkaya görev yapmışsa bir dönem ara verme ve sonra parlamentoya girme şartıdır. Arkadan genç kuşaklar geliyor onlarda parlamentoda yer alsınlar. Yeni yasama döneminde partimiz seçme ve seçilme yaşını 18’e indirsin. Üç dönem meselesi bu ilkenin çiğnenmeden yürüyeceğine inanıyorum. Bir önemli konu daha var.

15’e yakın AB ülkesinde seçme seçilme yaşı 18. Almanya, Hollanda örnekler veriyorum. Buralarda oluyor. Bunların genci parlamentoya kayık da benim Ahmet’in, Hüseyin’im neden layık değil?

“TWEET SEVMEM BİLİYORSUNUZ”

Paralel yapı ile mücadeledir. Hafıza kayıtlarında bir şey bırakmak istemiyorum. Açık net konuşmayı severim. Sosyal medyadan konuşmuyorum Tweet sevmem biliyorsunuz. Facebook olayının neler getirdiğini biliyorsunuz. Bunlarını şuna benzetiyorum doktorun elindeki neşterle katilin elindeki bıçağa benzetiyorum. Bunlar hayat söndürüyor. Gençliğimizin tinerde şunda bunda nereye geldiğini görüyorsunuz.

Millet 30 Mart’ta paralel ihanet çetesi ile mücadele konusunda bize destek oldu. MGK’da kararımızı aldık. Resmi kayıtlarımıza farklı kod adı ile girmiştir. Bu paralel ihanet çetesi bizzat şahsıma, çalışma arkadaşlarıma, aileme insafsızca saldırdı. Elimize geçen yeni bilgiler var. Tüm bakan arkadaşlarımızı kriptolu telefonlardan dinlendi. Bunlar yakalandı. Şimdi işin diğer safhalarına geçiyoruz. Bu ihanet şebekesi. Pensilvanya’da yaptığı açıklamalarda kendi kitlesini dünya zevkini, hırsı terk etme çağrısında bulunuyor. Bu ülkenin herkesi şantajla diz çöktürmek istediler ve her tarafı dinlediler. Üzerimize sinsice, gizlice, montajlar yaparak, kaydederek bizi sindirmek istediler. İçimizde ya da dışımızda bu alçaklığı önemsemeyenler olabilir. Düşmanının düşmanı dostumdur deyip ihanet çetesine sempati ile bakanlar olabilir.

“BİRKERE ÖLÜNÜR HERGÜN ÖLMENİN EN ANLAMI VAR”

Basit hesaplarla bu mücadeleden asla geri durulamaz. Bir kere ölünür her gün ölmenin ne anlamı var. Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanlığı görevini de devir aldığımızda da bu mücadeleyi sürdüreceğim. Gözümün arkada kalmayacağını biliyorum. Bu ihanete boyun eğmek 91 yıl önce kapımızda bekleyen manda ve himayeye boyun eğmektir. Kim bunlara kol kanat gerer, korur himaye ederse millet tarafından gereken cevabı alır.

“GİT İŞİNE BAK!”

‘15’nden sonra istifa etmek zorundadır’ diyorlar. Git işine bak! Bunlarda gerileme başladı. Bunlar partinin genel başkanlığından çekilmemi bekliyorlardı.

"SİZİNLE SON TOPLANTIM"

Sizlerle son genişletilmiş il başkanları 'toplantım. Rabbim bu birliğinizi beraberliğini daim kılsın. Yeni Anayasa’yı kurabilecek parlamento çoğunluğuna sahip olmalıyız. Bu inançla çalışmalıyız. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler