"Başbakan nasıl oy isteyecek?"

 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren CHP Sözcüsü Haluk Koç , "Başbakan sıfatlı kişi önümüzdeki seçimde nasıl oy isteyecek? Davutoğlu "Bana oy verin ki yetkilerimi yukarıdaki ağabeyime yetkilerimi devredebileyim"

"Başbakan nasıl oy isteyecek?"
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren CHP Sözcüsü Haluk Koç , "Başbakan sıfatlı kişi önümüzdeki seçimde nasıl oy isteyecek? Davutoğlu "Bana oy verin ki yetkilerimi yukarıdaki ağabeyime yetkilerimi devredebileyim" mi diyecek?" dedi.
 
Koç, "Türkiye içeride ve dışarıda tek bir kişinin ipoteği altında. Tarihinin en riskli en güvenliksiz dönemini yaşıyor. Demokratik sosyal hukuk devleti kavramlarının her biri anayasamızda kağıt üzerinde mevcut ama hiçbiri uygulanmıyor. Yeni çıkacak paket ile sürekli bir sıkıyönetim getirmeliyim ki Türkiye'ye, olağanüstü hal dayatmalıyım ki hak hukuk, adalet özgürlük gibi kavramlar peşine düşen her kimse onları bir şekilde derdest edebilmeliyim. Nefes alışlarını dahi takip edebilmeliyim. Türkiye böyle arızalı bir siyasetin elinde" diye konuştu.
 
"DAVUTOĞLU DAVULU TAŞIYOR. TOKMAĞI İSE HİÇBİR YASAL SORUMLULUĞU OLMAYAN KİŞİ ÇALDIKÇA ÇALIYOR"
 
Koç, "Davul Davutoğlu'nun boynunda tokmak ise ben her şeyi bilirim her şey benim diyen zatın elinde. Davutoğlu davulu taşıyor. Tokmağı ise hiçbir yasal sorumluluğu olmayan kişi çaldıkça çalıyor. Başbakan sıfatlı kişi önümüzde seçimde nasıl oy isteyecek? "Bana oy verin ki ben şu anki yetkilerimi yukarıdaki ağabeyime yetkilerimi devredebileyim." Böyle mi oy isteyeceksin? "Ben yönetmemek için oy istiyorum" mu diyecek?" dedi.
 
"MERKEZ BANKASI CUMHURBAŞKANLIĞI SAVAŞLARI CİDDİ BİR BOYUT ALDI"
 
Merkez Bankası ve faiz politikalarına değinen Koç, "Merkez Bankası, Cumhurbaşkanlığı savaşları ciddi bir boyut aldı. Sorumsuz bir cumhurbaşkanı talimatla faiz düşürmeye çalışıyor. Bunun hesabını kim verecek? İlk hesabı vermesi gereken talimatla faizleri düşürmeye çalışan sorumsuz Cumhurbaşkanı'dır. İkincisi sorumluluk omuzlarında olduğu halde yetkilerini cumhurbaşkanına devreden belki de o koşullarla göreve getirilen ortalarda dolaşan müsamerelere katılan Başbakan. Üçüncü sorumlu MB Başkanı Erdem Başçı" diye konuştu.
 
 
"BANK ASYA KARARI SİYASİ BİR KARARDIR. ERDOĞAN BANKANIN BATIK BİR BANKA OLDUĞUNU DÜNYA ALEME DUYURUYOR" 
 
Koç, "Bank Asya kararı ne hukuki bir karardır ne de ekonomik bir karardır. Tamamen siyasi bir karardır. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan 18 eylül 2014'te TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Toplantısına katılıyor ve bu bankanın batık bir banka olduğunu dünya aleme duyuruyor. Bu kurumlar için manipülasyon yapmak 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası vardır. Şimdi bir torba yasa yaparak bu cezadan kurtulmaya çalışıyorlar. Minareyi çalan kılıfını da şimdi hazırlamış oluyor. Buradan anlaşılıyor ki çıkarılan onca manipülasyona rağmen bu bankanın sermaye yapısı sağlam" ifadelerini kullandı.
 
"EFENDİM KAMU DÜZENİ KORUNACAK BIRAK BU TERANELERİ KİMİ ALDATIYORSUN"
 
İç güvenlik paketine ilişkin Koç, "İç güvenlik paketinin görüşmeleri ertelendi. Bu hafta görüşülmeyeceği için ben ayrıntısına girmiyorum. Attığınız her adımla 12 Eylül yasalarını tahkim ediyorsunuz. Güçlendiriyorsunuz. Efendim kamu düzeni korunacak bırak bu teraneleri, kimi aldatıyorsun. Amaçları ve niyetleri uyuşmuyor" diye konuştu.
 
"DEMOKRAT KILIKLI ZEBANİLERLE HEP BİRLİKTE KORKMADAN MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ" 
 
Koç, "Hırsızların sonunda faşizme sığınmaları beklenen bir durumdur. Bu demokrat kılıklı zebanilerle hep birlikte korkmadan mücadele etmek zorundayız. Bunlara fırsat vermemek zorundayız" dedi.
 
"AKP'NİN BAĞIMSIZ KURULUŞLARINI BÖLME GİRİŞİMİDİR"
 
Koç, "RTÜK'ün CHP'li iki üyesine verilen uyarı ve kınama cezası AKP'nin bağımsız kuruluşlarını bölme girişimidir" dedi.
 
"APOLETLİ KENAN EVREN'İN GREV ERTELEME GEREKÇELERİYLE AYNI"
 
Metal işçilerinin grevlerinin ertelenmesini eleştiren Koç, "Metal işçilerinin grevi ertelendi. Bu hükümetin verdiği 7. grev erteleme kararıdır. Gerekçe milli güvenlik. Neyin güvenliği. Apoletli Kenan Evren'in grev erteleme gerekçeleriyle aynı. Milli güvenliği tehdit ediyor. 12 Eylül ile tıpa tıp uyuşuyor" açıklamasında bulundu.
 
"CHP İLE UĞRAŞACAĞINIZA SİZ ÖNCE ŞU AKP ORTAKLIĞI FOTOĞRAFINDAN BİR KURTULUN"
 
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a yanıt veren Koç, "Bu güne kadar muhalefet partileriyle ağız dalaşına girmedik. Ama Sayın Demirtaş dün grup toplantısında bir kaç şey söyledi ona cevap vermek istiyorum. Sizler yüzde 50-60 oy aldığınız bölgelerde ceberut devlet faşizmi ile aynı onun gibi PKK baskısı ile bölge demokratlarını baskı altına alıp bunaltanlar sizler değil misiniz? Barajı geçemeyeceğini bile bile AKP'nin milletvekili sayısını artırma projesine katkı verme işine soyunanlar siz değil misiniz? Cumhurbaşkanı Meclis'te hiç uymayacağı yeminini ederken huşu içinde önlerinizi ilikleyip ayağa kalkıp dakikalarca alkışlayan siz değil misiniz? CHP ile uğraşacağınıza siz önce şu AKP ortaklığı fotoğrafından bir kurtulun. Bu kadarı yeter" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset