Başbakan hakkında Gümüş'ten çok özel açıklamalar

HABER61.NET-RÖPORTAJ*BAHAR KURBAY-Trabzon'da medyatik olmamaya özen gösteren ender insanlardan bir tanesi AK Parti Trabzon Kadın kolları başkanı Havva Gümüş, çok fazla medyada yer almak istemesede yaptığı işlerle ve marjinal kimliğinden ötürü oldukça dikk

Başbakan hakkında Gümüş'ten çok özel açıklamalar

HABER61.NET-RÖPORTAJ*BAHAR KURBAY-Trabzon'da medyatik olmamaya özen gösteren ender insanlardan bir tanesi AK Parti Trabzon Kadın kolları başkanı Havva Gümüş, çok fazla medyada yer almak istemesede yaptığı işlerle ve marjinal kimliğinden ötürü oldukça dikkat çeken bir sima. Kızıl, kısa saçlarıyla  ve dik duruşuyla dikkat çeken Gümüş, 2 çocuk annesi. Kadın kolları başkanlığının yanı sıra 10 parmağında 10 marifet dediğimiz hanımlardan. Karakter olarak tipik karadeniz kadını, görünüş olarak pek benzemese de anaç tutumuyla oldukça otoriter. İstanbul'da doğmuş ama Karadeniz kültürü ile yetişmiş. Öyle diyor... İstanbul'da çok fazla Trabzonlu var. Onlardan bir taneside Gümüş'müş. İstanbul'a göç etmek durumda kalan ailesi Trabzon'da yaşıyormuş gibi orada da tutuculuk konusunda hasasiyet göstermiş. Öyle ki bir erkek arkadaşına selam verdiği için babasından azar işitmiş. En ilginç olanı da Havva Gümüş hanımın ebesi babası imiş. Kısacası verdiğim bu bilgilerden sonra sohbet tadında röportajımıza geçmek istiyorum. Tahmin edeceğiniz gibi ilk sorum Cumhurbaşkanlığı seçimiyle alakalı. Gündemi değerlendirirkenBbaşbakan'a yakın olduğunu bildiğimiz başkan Gümüş'ten çok özel bilgiler aldım. Dolu dolu keyif alacağınızı düşündüğüm röportajımızla başbaşa bırakmak istiyorum sizleri. Sorularımız ve aldığımız cevaplar şöyle;

Kadın gözüyle siyaseti tanımlarmısınız?

Ben düşündüğüm gibi bir siyasetçiyim. Siyaset yaşamımızın her alanında var. En basitinden bir çocuğa bile "beni öpersen sana çikolata vereceğim" dediğimizde gelip o çocuğun bizi öpmesi ve istediğini alması bile bir siyaset örneği.Siyaset bana çok şey kattı. Her tanıştığım insan bana tecrübe kazandırıyor çünkü gözlemlemeyi seviyorum. Biz kadınlar çok daha detayçı ve ince ayrıntıları görebiliyoruz. İnsanlarla yakın olmayı ve onlara önem vermeyi her zaman benimsemişimdir. Her alanda olması gereken kadınlarımız siyasettede fazlaca olması gerekiyor. Kadın siyasete çok yakışıyor. Kıvrak zekası ile de başarılı olabiliyor.

KAPI KAPI GEZİYORUZ AMA...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kaldı. Siz kadın kolları olarak nasıl çalışmalar yapıyorsunuz?

Evlere ziyaretlere gidiyoruz. Kapı kapı arkadaşlarımla beraber geziyoruz. Arada bir tepkili olabilen insanlarda çıkabiliyor. Ama şuanda kadar hakarete varan tepkiler almadık. Yağmur çamur demeden ramazan da dahi çalıştık. Ama söylenenler gibi bişey dağıltmadık.(kömür altın gibi) Zaten adayımız belli neden yoruluyorsunuz diyenler var. AK Partili olmadığı halde Cumhurbaşkanlığı için Tayyip Erdoğan’a oyumuzu vereceğğiz diyoruz. Biz tüm yaşadıklarımızı not alıp rapor tutuyorum. Bütün ekip arkadaşlarımada aynı şeyi yaptırıp tutunakları ben okuyorum ve eksikleri gidermek için canla başla çalışıyoruz.

havagumusca.jpg

'BAŞBAKANIMIZ KÜÇÜK KIZ GİBİ NAZLAR BENİ"

Sizin başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişkide olduğunuz söyleniyor. Kendisini bize anlatırmısınız? Nasıl bir kişiliktir?

Başbakanımızın en büyük özelliği kadınlara çok önem veriyor ve kadınları onüre etmeyi çok iyi biliyor. Kadın kollarını en ön sırada görmek ister her zaman karşılamalarında.  Ben bakışlarından dahi ne söyleyebileceğini algılıyabiliyorum aynı şekilde o da benim. Küçük kızına takılırmış gibi nazlar beni. Sempatik tavırları ve şakacı kimliğiyle. İnsanları dinlemeyi çok iyi biliyor ve sonuna kadar dinliyor.

"BAŞBAKANIMIZ BALIK YEMEYİ ÇOK SEVER"

Balığı çok seviyor. Trabzon’da özel bir balıkçısı var her zaman onun balığından yemek ister. İştahlı bir insan. Tam karadeniz insanı gibi. Birden kükreyip birden inişe geçebiliyor. Gerçekte seviyorum başbakanımızı. İlgili olduğu için önem verdiği için değer veriyorum bende ona. Ben her zaman hangi görev verilirse verilsin onu yerine getiririm.Biz onun ekibiyiz her zaman her yerde verilen görevi yaparız. Benim buralarda olmanın sebebi başbakanımızdır. Çünkü ben adaylığımı koymadığım halde beni göreve getirmiştir. İnşallah en iyi şekilde Trabzon için Türkiye için iyi şeyler olur.

kadin-kollari-akp.20140807100334.jpg

DEVAMI 2.SAYFADA

Eşi Emine Erdoğan, çok soğuk ve itici duruyor. Gördüğümüz gibi mi?

Aksine çok içten samimi.Çok akkıllı saygılı bir hanım. Her zaman beyefendi diye başbakanımıza hitap ediyor. Çok sıcak kanlı bir insandır. Kızı da öyle.

"BİZ BAYANLAR NİYE BELEDİYE BAŞKANI OLMALIYIM Kİ?"

Keşke dediğiniz birşey varmı?

Keşke bayan arkadaşlarımız mecliste daha fazla olabilseydi diyorum. Bir belediye başkanı niye olmayalım ki. Sadece Fatma Şahin arkadaşım bayan olarak yer aldı. Ama onun dışında yok. Yaygınlaştırılması gerekiyor. Bayan eli değen herşey çok daha farklı ve güzel oluyor. Başkanlığında olmasa bile belediyelerin yönetiminde mutlaka yer verilmeli biz bayanlara. Trabzon’da da bayanların daha aktiv olmasını isterdim. Siyasetçiler birbirini ezerek değilde parti ayrımı yapmaksızın birbirini ezmeden ele ele verilmeli ve büyükşehir kavramına yakışır bir Trabzon’umuz olur. İlk sıralarda yer alabilmemiz için hep birlikte hareket etmek şart.

Sayın Gümüş, babasını kaybedeli yaklaşık 1 ay1 hafta olmuş. Yaşadığı acıya rağmen işlerini ertelemeyen profesyonel bir davranışla takdir kazanan Gümüş'e Haber61 ailesi olarak Allah'tan sabır diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset