Başbakan Erdoğan'dan Lice açıklaması

 Erdoğan 'Lice olayı sıradan bir olay değildir. Olayın dayandığı yer dolaylı olarak esrar ve hint keneviri olayıdır' dedi. Başbakan Erdoğan şu açıklamayı yaptı:"Terörün olduğu silahın olduğu bir ortamda çözüm olmaz. Konuşulmaz. Fikirler öne çıkmaz. Silahl

Başbakan Erdoğan'dan Lice açıklaması

 Erdoğan 'Lice olayı sıradan bir olay değildir. Olayın dayandığı yer dolaylı olarak esrar ve hint keneviri olayıdır' dedi. Başbakan Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

"Terörün olduğu silahın olduğu bir ortamda çözüm olmaz. Konuşulmaz. Fikirler öne çıkmaz. Silahlar sussun, fikirler konuşulsun diyoruz en başından beri. Sonuna kadar da bu anlayışı muhafaza edeceğiz. Son dönelerde sadece esrar ve Hint keneviri gibi olaylar yüz trilyonu aşkın madde imha edilmiştir. Bundan rahatsız olan çevreler var. Niye? Çünkü terörün en önemli parasal kaynağı buydu. Bundan bizim taviz vermemiz mümkün değil.

"HEPSİNİ İFŞA EDECEĞİZ"

Bu işin içinde bunu yönetimi yapanlar şu anda siyasetin içinde olanlarla da bağlantılı. Bunların hepsini ifşa edeceğiz. Hem siyaset yapıyorum diyeceksin kalkıp esrar eroin adam ticareti dahil her şeyi yapacaksın. Bunları görmemek biz de suçlu durumuna düşürmez mi?

"ESRAR VE HİNT KENEVİRİ OLAYI"

Lice olayı sıradan bir olay değildir. Lice olayının da dolaylı olarak dayandığı yer esrar Hint keneviri olaydır. Kalekol karakol onların hepsi hikaye. Biz çok karakol kaldırıyoruz ama daha güvenlikli karakolları da yapmak durumundayız. Bunu için de bazı siyasi partilerden izin alçak değiliz. Gönül arzu eder ki bunlara hiç ihtiyaç olmasın. İnşallah o günleri de görürüz.

"TAVİZ VERMEYİZ"

Tüm vatandaşlarımızı hüzünden kurtarmalıyız. Sürecin zor olduğunu sabır gerektirdiğini defalarca ifade ettik. Sürecin provokasyonlara açık olduğunu hep söyledik. Biz çözüm sürecimize canımızı koyduk. Hiçbir provokasyon, sabotaj bizi bu kutlu yolculuktan alıkoyamaz geri döndüremez. Çünkü millet artık çatışma değil, huzur istiyor. Taviz vermeyiz. İlkelerimizden vazgeçmeyiz. Yasaların dışına çıkmayız. Şehitlerin aziz hatırasını çiğnetmeyiz. Ama mutlu sona ulaşmak için de var gücümüzle çalışmaya devam ederiz.

Hassas bir süreçteyiz diye illegal gösterileri görmezde gelemeyiz. Adam kaçıranları zehir ticareti, yapanları görmezden mi geleceğiz. Böyle bir beklenti içinde olanlar kusura bakmasın. Çözüm demek hukukun üstün olması demektir. Lice’deki gösterilerin nasıl tahrik edildiğini nasıl bir oyuna çevrilmek istendiğini hepimiz gördük.

"KARAKOL-KALEKOL BAHANE"

Karakol ya da kalekol sadece bir bahanedir. Bir devlet ihtiyaç hasıl olduğunda gereken her türlü alt yapıyı hazırlar. Karakollar savunma noktalarıdır. Karakolların korunaklı hale getirilmesinden kim niye rahatsızlık duyar? Acaba bu karakollara, barajlara, hava limanlarına yönelik alerji neden kaynaklanıyor. Acaba işin içinde başka işler olabilir mi?

Acaba karakol baraj inşaatlarına alerji özellikle uyuşturucu kaçakçılığından dolayı mıdır? Son günlerde güvenlik güçlerimizi uyuşturucu ticaretine karşı çok başarılı operasyonlar yaptı. Doğuda ya da batıda toplumsal gösterilerin ne anlatmak istediğini çok iyi biliyor çok iyi görüyoruz. Biz milletin dilinden çok iyi anlarız. Çünkü biz milletin kendisiyiz. Milletin söylemek istediği bir şey varsa görürüz, duyarız gereğini yaparız. Mayıs ayı Türkiye’nin sıçrama ayıydı. Peki tam bu dönemde yapılanlar ne için yapıldı. Olay bir ağaç mıydı. Hayır değildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler