Başbakan Erdoğan'dan Central Park Tepkisi

 İftar yemeğinde iş, sanat, siyaset dünyasından isimler de vardı. Orhan Gencebay, Bülent Ersoy, Acun Ilıcalı, Doğuş, Murat Göğebakan, Demet Akalın, Şafak Sezer gibi isimler iftarda hazır bulundu.SOMALİ'DEKİ SALDIRISözlerinin başında Somali'de şehit olan p

Başbakan Erdoğan'dan Central Park Tepkisi

 İftar yemeğinde iş, sanat, siyaset dünyasından isimler de vardı. Orhan Gencebay, Bülent Ersoy, Acun Ilıcalı, Doğuş, Murat Göğebakan, Demet Akalın, Şafak Sezer gibi isimler iftarda hazır bulundu.

SOMALİ'DEKİ SALDIRI

Sözlerinin başında Somali'de şehit olan polis memuru Sinan Yılmaz'ın ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Erdoğan,"saldırıda yaralanan 4 kardeşimize Somali Mogadişu'da gerekli müdahaleler yapıldı. Ankara'da tedavileri yapılıyor. 3 yaralımızın durumu iyi. Bir tanesi de ameliyata alındı. Çok şükür onun da hayati tehlikesi bulunmuyor. Somali'deki saldırıdan dolayı taziye ve dayanışma mesajlarına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

CENTRAL PARK TARTIŞMASI

Kadir Topbaş'ın Zeytinburnu'na yapılması düşünülen projeyi Central Park olarak duyurmasını eleştiren Başbakan Erdoğan, "İlla birilerini taklit etmenize gerek yok. Birileri bizi taklit etsin" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , "500 bin metrekarelik Çırpıcı Çayırı'nın arkasından Veliefendi Hipodromu da tescillenip yapı yapılamaz hale geldiğinde, bölge bir milyon metrekare kadar alana kavuşmuş olacak. Bu, İstanbul'un kent merkezi için söyleyebileceğimiz en büyük alan. Burada Central Park ve diğer Avrupa merkezlerinde gördüğümüz gibi önemli bir park inşa edeceğiz. Bu daha başlangıç, çalışmalarımız devam edecek" diyerek İstanbullulara müjde vermişti.

Ancak bu müjde Başbakan Erdoğan'ın pek hoşuna gitmedi. İftar yemeği sonrası kürsüye çıkan Erdoğan, Kadir Topbaş'a sitem etti.

İSTANBUL'A ŞEHİR PARKI YAKIŞIR

Erdoğan, "İstanbul'a Central Park yakışmaz. İstanbul'a bir şehir parkı yakışır. İlla birilerini taklit etmenize gerek yok. Birileri bizi taklit etsin." dedi.

"DÜNYANIN İLK 10'U ARASINA GİRMİŞ BİR TÜRKİYE"

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 2015 çok farklı bir süreç, 2023'e hazırlıklarımızın çok ciddi yürümesi lazım. Cumhuriyet'in 100. Yıl dönümü kutlamalarında dünyanın ilk 10'u arasına girmiş bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Hep beraber yapacağız. İnşallah 2023'e kadar 720 kilometreye İstanbul'da metro olarak ulaşmış olacağız. Projeler bunu gösteriyor. Türkiye genelinde 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Bunun 2 milyarı fidandır. 800 milyonu, üç yaş ve üzeri ağaçtır. Bunları yeşile olan sevdamızdan yapıyoruz. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Her şeyden önce muhtaç olduğumuz şey, aramızdaki birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamızdır...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset