Başbakan Erdoğan: Paralel örgüt ile CHP...

Başbakan Erdoğan, “Paralel örgüt ile CHP ittifak halinde. Bunlar mı yolsuzluğu sorgulayacak? Önce geçmişindeki kara lekeleri temizle. SSK’nın genel müdürü iken yaptığınız pislikleri temizleyin” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal’da düze

Başbakan Erdoğan: Paralel örgüt ile CHP...

Başbakan Erdoğan, “Paralel örgüt ile CHP ittifak halinde. Bunlar mı yolsuzluğu sorgulayacak? Önce geçmişindeki kara lekeleri temizle. SSK’nın genel müdürü iken yaptığınız pislikleri temizleyin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal’da düzenlenen 20 kavşak yolun toplu açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Alanı dolduran binlerce vatandaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tezahüratlar ile karşıladı. Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’dan Bahçelievler’e, Maltepe’den Sancaktepe’ye kadar İstanbul’un 15 ilçesinde hem araç, hem yayaların kullanacağı önemli ulaşım altyapılarını buluşturduklarını ifade etti.

İstanbul’da 2004’den bu güne kadar açtıkları kavşak ve yol sayısının 286’ya ulaştığını belirten Başbakan Erdoğan, “10 yılda tüm bu yol ve kavşakların toplam bedeli 5 katrilyon TL. Metroyu falan konuşmuyorum. 2004 yılında trafikte İstanbul’da 2 milyon araç vardı. Şu anda İstanbul’da 3 milyondan fazla araç var. Buna rağmen ortalama yolculuk süresi 53 dakikadan 48 dakikaya düştü. Sadece bu yeni açtığımız 20 kavşak ve yol ile İstanbullu sürücüler öncelikle zamandan tasarruf edecekler. Bu arada sadece bu süreç içerisinde toplu taşım kültürü adına adımlar attık.

Metrolar yetişmiyor, demir ağalarla Türkiye’yi biz örüyoruz. 10. yıl marşında, ‘Demir ağlarla ördük dört bir yanı deniyor.’ O şairin tabi bir rüyasıydı ama böyle şey örüldü mü? Yok. Gazi Mustafa Kemal gitti demir ağlar durdu. Bize kadar demirağlarla ilgili adım atılmadı. Biz geldik, Türkiye’nin 4 bir yanında artık demir ağlarla Türkiye’yi biz örüyoruz. Yüksek hızlı trenlerle yürüyoruz. Kısa sürede İstanbul-Ankara hızlı tren de bitiyor. Kadıköy-Kartal metrosunu hangi iktidar yaptı. Biz size sevdalıyız. Bizim size aşkımız var. Bunların hayallerinin bile ulaşamayacağı yere bizim metro hatlarımız ulaşıyor” diye konuştu.

İstanbul’un başkan Kadir Topbaş döneminde metrobüs ile tanıştığını belirten Başbakan, “İstanbul’un bir ucundan boğazı geçerek Söğütlüçeşme’ye kadar ulaşıyoruz. Derdimiz İstanbul’un ulaşımını daha da rahatlatmak. Toplu taşım kültürü ile bunu rahatlatmak. Çünkü başka çözüm yok. Ancak toplu taşım kültürü ile ve yapılacak katlı otoparklarla bunu daha iyi duruma getireceğiz. Bütün bu adımlar atılırken İstanbul’un hava kirliliği noktasındaki önemli adımlarını 94’de attık” şeklinde konuştu.

“BUNLARIN CİBİLİYETİNDE BU VAR”

Konuşmasında CHP’ye yüklenen Başbakan Erdoğan, “Eski günlere dönmek deniyor. Bu yenilir yutulur bir şey değil. Bu İstanbulluya bir hakarettir. Eski günlerde İSKİ yolsuzluğu vardı. Mahkum oldu içeri girdi. Başta İstanbul’un CHP yönetimi vardı. CHP iktidarları zaten merkezi yönetime bunlar gelemez, işte böyle kenarda köşelerde bazı yerlerde geliyorlar, zamanında da nasıl olduysa İstanbul’u aldılar duman ettiler. CHP demek susuzluk demektir. Ben buradan 18 yaşındaki gençlere sesleniyorum, bu seçimde ilk defa oy kullanacaklara sesleniyorum.

Sizler susuz İstanbul’u görmediniz, hava kirliliğinin yaşandığı İstanbul’u yaşamadınız. Annenize babanıza sorun. Gazeteler maske dağıtıyordu. O susuz İstanbul’da şu Pendik’te Kartal’da susuz istasyonu diye istasyonlar vardı. CHP İSKİ’si tankerlerle su dağıtıyorlardı. Bidonlarla yavrular su taşıyorlardı. İstanbul artık susuz değil ki. Artık su satan yerler kaldı mı. Hepsi kapandı gitti. 2 yılda İstanbul’un susuzluğunu bitirdik. Trakya’dan, Istıranca dağlarından dağları deldik su getirdik. Allah’tan bunlar denizin altını görmüyorlar. Görseler onu tıkamak için de kampanya yaparlar. CHP susuzluk. Allah’tan Marmaray’ı görmüyorlar. Görseler onu da durdurmak isterler.

3. Köprüyü görüyorlar zaman zaman motorlarla oraya gidip ‘bu çevreye aykırıdır’ diyorlar. Ne o çevreye aykırı olan. 250 metre yükseklikte kuleler yükseliyor Bir taraftan ulaşım sıkıntısı diyeceksin, diğer taraftan köprüye karşı çıkacaksın. Siz 1. köprüye de 2. köprüye de karşı çıktınız. Bunların cibilliyetinde bu var. Bunlar yapmaya değil yıkmaya geldiler. Bunlarda dürüstlük yok doğru konuşmazlar. Akşam başka sabah başka konuşurlar. Bu oyunu hep siz bozdunuz yine siz bozacaksınız” dedi.

“YOLSUZLUKLARI BİTİRDİĞİMİZ İÇİN MARMARAY’I İNŞA ETTİK”

Çöp dağlarını 1 günde kaldırdıklarını belirten Erdoğan, “Artık modern depolamaya geçtik. Artık Şile ve Kemerbugraz’da vahşi depolama yok. Yani çöpten bir taraftan gübre üretiyoruz, bir tarafta artık enerji üretimine başladık, bir taraftan tamamıyla zararsız hale getirdik. Bunları biz yaptık. CHP’nin bunları yapamadığını görüyorsunuz.

Bu iş bizim işimiz. Bütün bu adımlarla İstanbul’da suları akmayan, havası kirli, trafiğinden, özellikle toplu taşım kültüründen uzak bu hale getirirken şimdi milletimizin kimin neye hizmet etiğini gördüğü bir İstanbul’a ulaştık. Hep sizler bizimle yürüdünüz bu yolda. Bundan sonra birlikte yürüyeceğimize inanıyorum. İstanbul’un kaynakları peşkeş çekilmişti. Göreve geldiğimde CHP’den belediyeyi devraldım. 2.5 milyar dolar borcumuz vardı.

Teslim ederken 1.2 milyar dolar ile teslim ettim borç olarak. Yaptığımız yatırımları konuşmuyorum. Dürüst olmak bu. İstanbul tarihinin en kötü günlerini yaşadı. Yolsuzlukları bitirdiğimiz için Marmaray’ı inşa ettik. 153 yıllık hayali biz gerçeğe dönüştürdük. Yolsuzluklara son verdiğimiz için 3. Köprü inşaatına başladık. 2.5 milyar dolara mal olacak olan 3. Köprü var. 3. Havalimanına başlıyoruz. Dikkat edin buna biz para vermeyeceğiz. 20 yıllığına bu müteahhit firmalara bunu verdik. Bu süreçte biz bu adımları attık. Kanal İstanbul projesinin adımlarını atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül’ün adaylığını eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz yolsuzluk yapılmasına izin vermeyiz. Yolsuzluk yapana da asla müsamaha göstermeyiz. 94’de yolsuzluk içindeki İstanbul’u CHP’den devraldık. Şu anda o CHP yolsuzluk iddiası ile partiden attığı birini aday yapıyor. Yolsuzluk klasörünün önünde resim çektiriyor. Malum CHP’nin genel müdürü ondan sonra da kalkıyor onu İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapıyor. Bunlar mı yolsuzluğu sorgulayacak. Önce geçmişindeki kara lekeleri temizle. SSK’nın genel müdürü iken yaptığınız pislikleri temizleyin. SSK’nın genel müdürü olduğu zamanda biz hastanelerde kuyruklarda değil miydik. Eczanelerden gidip ilacımızı alabiliyor muyduk. Doktor reçete veriyor gidiyorsun SSK’nın eczanesine ilaçların yarıdan fazlası yok. Ama şimdi böyle bir sıkıntı var mı” dedi.

“CHP GENEL MÜDÜRÜNÜ ARAÇ OLARAK KULLANIYORLAR. PARALEL ÖRGÜT İLE CHP İTTİFAK HALİNDE”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “O koltuğa oturduğu günden beri eline tutuşturulan kağıt parçalarını sallayıp yolsuzluk iddialarında bulunuyor” ifadesini kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kayseri’de yolsuzluk iddiasında bulundu. Sayesinde Kayseri sucuğa doydu. Belediye başkanımız çok davalar kazandı. Aldı paraları, vatandaşa sucuk dağıttı. Ben de kazandım söyleyeyim. Biz de fakir fukaraya bir şeyler yapacağız. Bir bakanımızla ilgili üniversite sınavında yolsuzluk iddiasında bulundu. Elindeki belgenin sahte olduğu anlaşıldı rezil oldu. Şu anda da eline belgeler tutuşturuyorlar. CHP genel müdürünü araç olarak kullanıyorlar. Eline ne verilirse genel müdür onu salıyor. Paralel örgüt ile CHP ittifak halinde” diye konuştu.

“İNTERNETTE YAYILAN GÖRÜNTÜLERİ BİZ DURDURDUK”

CHP’lilere seslenen Başbakan, “Geçenlerde grup toplantısında bir şeyler sallıyor. Senin genel başkanın Baykal ile ilgili o görüntülü hazırlıkları yapanlar da senin eline şu an bunları verenlerdir. Biz yayını durdurduk. O sayede bu genel müdür partiye genel başkan oldu. Aradan bir müddet geçti. genel başkan yardımcısı bir zat ile ilgili de görüntülü CD yayınlandı. Onu engelleyen de yine biz olduk. Biz bunları ahlaki değerlerimize ters gördüğümüz için durdurduk.

Seyirci kalmadık bunlara. Sayın Bahçeli’nin yanındaki milletvekillerine yönelik aynı görüntüler yayınlandı. Bunları durduran da biz olduk. Ama bunlara iyilik olmadı. Şu anda bunlar ellerinde bakıyorum da bazı CD’lerle dolaşıyorlar. Neyle dolaşırsanız dolaşın bir netice alamazsınız. Bu paralel örgüt sizleri parmağında oynatıyor. CHP’yi de MHP’yi de parmağında oynatıyor. Paralel örgüt iftiralarını CHP Genel Müdürü’nün eline veriyor. Çamurlarını onun üzerinden atıyorlar. 2010 yılında o kaset komplosu sıradan bir olay değildi. Gizlice kaydedilmiş görüntüler internetten yayınlandı. Eski genel başkan gitti şu andaki genel müdür göreve geldi” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler