Başbakan Erdoğan o belgeleri açıkladı

 CHP'nin İstanbul adayı Sarıgül'ü işaret eden ve Kılıçdaroğlu'na, "Çık onun dosyasını açıkla yoksa ben açıklarım." diyen Erdoğan bugün dosyaları açıkladı."Milyonlarca lira usulsüzlük yapılmış diyen Başbakan, "Bunlar orijinal belge ha öyle elektronik posta

Başbakan Erdoğan o belgeleri açıkladı

 CHP'nin İstanbul adayı Sarıgül'ü işaret eden ve Kılıçdaroğlu'na, "Çık onun dosyasını açıkla yoksa ben açıklarım." diyen Erdoğan bugün dosyaları açıkladı.

"Milyonlarca lira usulsüzlük yapılmış diyen Başbakan, "Bunlar orijinal belge ha öyle elektronik posta değil. Ben bunların hepsini biliyorum. Belediyecilikten geliyorum." dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen, İstanbul belediye başkan adayları tanıtım töreninde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün açıklayacağımız ilçe belediye başkan adaylarımızın güzel İstanbul'umuza hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Şimdiden başarılar diliyorum.

İstanbul çok farklı bir bahara hazırlanıyor. Salon buna şahit. Türkiye'nin en büyük salonu buna şahit. Bizim için her gün yeni bir gündür, her başlangıç yeni bir başlangıçtır. Yunus Emre'nin de dediği gibi: Biz her dem yeniden doğan gönül neferleri, gönül fatihleri gibiyiz.

Kardeşlerim biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu hizmetimize devam edeceğiz.

İstanbul sadece bir şehir değildir, hakikati, felsefesi, kimliği olan bir şehirdir. İstanbul gönüllerin başkenti, dünyanın incisi, şehirlerin annesidir. İstanbul'a hizmetkar olmak öyle büyük bir makamdır ki, fetihi ve Fatih'i anlamayanlar İstanbul'a hizmet edemezler. Bir gönül yapmanın, gönüllere girmenin ne anlama geldiğini bilmeyenler İstanbul'a hizmet edemezler.

Bu şehrin adının Mekke ile Medine ile Kudüs ile Şam ile aynı anda yazıldığını bilmeyenler, bir Kur'an şehri olan İstanbul'un sayfalarını okumayanlar İstanbul'a hizmetkar olma şerefine nail olamazlar.

İstanbul, kucaklayan, kuşatan şehirdir. Nezaketi olmayanlar gönül bağı kuramazlar. İstanbul değiştiren ve dönüştüren bir şehirdir. İstanbul bir karma, melez, toplama yapay şehir değildir. İstanbul medeniyetler inşa eden bir şehirdir, yani omurgalıdır, dik duran bir şehirdir. İstanbul etkilenen değil etkileyen bir şehirdir. Her rüzgar karşısında eğilen yalpalayan değil, rüzgarlar oluşturan, boyun eğdiren şehirdir. İstanbul'a zaman zaman alelade hizmetkarlar da seçildi. İstanbul'un o dönemlerde nasıl eza ve cefa çektiğini, zulme uğradığını sizler de gördünüz, yaşadınız. Artık o dönemler tarihte kaldı.

İstanbul Ak Parti döneminde kendisine yakışır hizmetlerle tanıştı. İstanbul'un sadece tarihi değil şekli değişti. Az önce ekranlarda izledik. Bütün bu gördükleriniz 94'ten bu yana attığımız adımlardır. Bütün bu gördükleriniz 94 öncesine ait değil. Orada onların tek bir çakıl taşı yok. CHP'nin aciz gaflet dolu yönetiminden devraldık.

İstanbul susuzdu. Havasının kötülüğünden geçilmiyordu. Çöp dağlarıyla doluydu. Yolsuzlukların rüşvetin tescil edildiği bir CHP yönetimi vardı. Biz geldik, İstanbul suyuna kavuştu, hava temizlendi, çöp dağlarından kurtardık. Habitat geldi, İstanbul en temiz şehir seçildi. Bizileri bizden önce CHP'li yerel yönetici bulutlara gaz atarak yağmur yağdıracaktı olmadı. O zihniyetin olduğu yerde bereket yoktur.

"BİRAZDAN AÇIKLAYACAĞIM"

Birazdan size belgeler açıklayacağım.

Biz CHP zihniyetinden devraldıktan sonra tüm İstanbullular bizden başkasına İstanbul'u teslim etmedi. Biliorlardı ki İstanbul ancak bu zihniyetle daha ileri giderdi. Hele hele yerel yönetimle merkezi yönetim birleştikten sonra eserleri gördünüz, toplu taşıma gördünüz, yeşillik gördünüz, Marmaray'ı gördünüz.

Acaba bizden öncekiler bunu niye yapamadı? Elleri kolları bağlı mıydı?

Çok önemli 2 projemiz daha var. Marmaray'ın biraz daha güneyinden otomobil taşıyacağız. 2015'te onu da açacağız. Biz diğer adım Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Kuleler 170 metreye ulaştı. 2015'te onu da açacağım. Böylece ağır vasıtalar şehir merkezine giremeyecek.

3. havalimanını yapıyoruz. Sabiha gökçen artık bize yetmiyor. Kapasitesi 100 milyonun üzerinde olacak. Maliyeti 42 milyar dolar. Para yüklenici firmalar tarafından ödenecek. 20 yıl çalıştırdıktan sonya ya yine devlete teslim ya da anlaşıp yola devam edecekler. Bu anlayış bunlarda olmadı. Çünkü bunların kafa yapısında ülkeye hizmet insana hizmet yok. Bunlar sadece çamur atarlar, tutmasa da izi kalsın.

Önümüzde Kanal İstanbul ve bu bunları rahatsız ediyor. Buna ne diyorlar olmaz. Siz olmaz diyeceksiniz biz olduğunu göstereceğiz bize yakışan bu.

İstanbul Ankara arasına yüksek hızlı treni yaptık mı yaptık. Test sürüşleri bitmek üzere. Diğer illerle bağlantılar devam ediyor.

İstanbul İzmir otoyolu yapılıyor. 15 Mart gibi en geç bu İzmit geçişinde muhteşem bir asma köprü yapılıyor. Dünyada ilkler arasında. Çalışmalar bitmek üzere. Çok kısa biz zamanda betonların suyun üzerine çıktığını göreceğiz. Kardeşlerin biz bunların akıllarının almadığı şeyleri gerçekleştiriyoruz. Çünkü biz bu millete bu ülkeye sevdalıyız. Dünyada ne yapılıyorsa daha iyilerini yapmaya çalışıyoruz.

Gezi olayları sırasında Kadıköy'de eylem yapanlar, polisle çatışanlar o gün duvara bir slogan yazdılar bu sloganı asla unutmayın! Neydi o slogan? "Zulüm 1453'te başladı" CHP zihniyeti budur. Çünkü bunların zihniyetine bu yakışır. Karanlık çağın kapanmasını hazmedemediler. Bu haince sloganın üzerinde durmayacağım, değer bile görmüyoruz.

Gezi olaylarında ve 17 Aralık'ta da bir şeylerin hesabı sorulmak istendi, siz anladınız bunun ne olduğunu. Çok kirli bir hesap içinde kullanıldı. Gezi ve 17 Aralık operasyonunda temel bir benzerlik var.

"YAZIKLAR OLSUN SİZE"

Gezi olayları, 3. Köprüye, 3. Havalimanına karşı çıkmışlardı. Yazıklar olsun size. Çünkü bu ülkede 1. Köprüye de karşı çıktılar ama ondan sonra utanmadan bu köprülerin üzerinden sefer ettiler.

17 Aralık'ta da bu projelerin yüklenici firmaları hedef alındı. Maşalar farklı olabilir, taşeronları farklı olabilir ama patronları aynı. İşte kadim bir zihniyet tarihi bir hesabı görmek için saf masum insanları ya da hainleri kullanarak. Türkiye'yi durdurmaya çalışıyor.

Bu işin arkasında başka şeyler var dediğimizde birileri inanmadı. Soruyorum? Gezi olaylarında, 17 Aralık darbe girişiminde neden milli kurumlarımız, projelerimiz hedef alındı? 17 Aralık'ta hedef alınanlara bakın. MİT, milli bankamız Halkbank hedef alındı.

Bu kadar milli değere bir anda saldıranlar asla asla milli değildir. Halk Bankası'nın görevi geldiğimizde ederi 500 milyon dolardı. 2013 Mayıs. Değeri 25 milyar TL oldu. 17 Aralık sonrası değer hemen düştü 16 milyara düştü.

Bunun sorumlusu kim? O güçler. Toparlayacak yine eski gücüne ulaşacak bundan endişem yok. Bu adımlar manidardır. MİT. İstihbarat örgütsüz bir devlet düşünülemez, muhtarlık olur adeta. Bizim MİT'imizi tehdit eden hangi zihniyet? CHP.

Paralel devlet yargısıyla, bunun yanında güvenlik gücünün bir kısmıyla bağlantı kuruyor.

Bu bağlantıyla MİT'in araçlarına el koymak istediler. Bir savcının benim yetkim olmadan bu tür bir müdahalesi yoktur 26. Madde çok açıktır. Benden izin alması lazım, güvenlik güçlerimiz hayır dediler, baktırmayız dediler.

"MİT'ÇİLERİ YERE YATIRDILAR KELEPÇELEDİLER"

İkinci de bu defa jandarmadaki ayaklarıyla bu işi yapmaya başladılar. Çok enteresan MİT'in bu araçlarına 200-250 kişiyle gittiler. MİT'in 10 kadar elemanı var, yere yatırdılar, ellerini kelepçelediler. Bunların içinde asker de var, polis de var.

Bunlar dedi ki biz MİT mensuplarıyız. Bütün hazırlıklarıyla geldiler, kompresörlerle geldiler. O sandıklarda ne var ne yok onu göreceklerdi. Bu genel müdür ne dedi, silah taşıyorlar dedi. Bu genel müdür hakkında yasal işlem yapacağız.

"MİT'E SİLAH KAÇAKÇISI DEMEK SENİN NE HADDİNE!"

MİT'e silah kaçakçısı demek senin ne haddine. Sen önce siyaseti öğret, sen hala SGK'da yaptığın yolsuzluklarla yola devam ediyorsun. Senin ne olduğunu bu millet biliyor. Kasetle geldin sen.

17 Aralık'tan bugüne kadar malum örgüt sürekli yolsuzluk ittifaklarını dile getiriyorlar, yargı ve emniyetteki atılımlarımızı eleştiriyorlar. Medya, TÜSAİD bunu yapıyor, siyasi partiler bunu yapıyor. Bütün bu çevrelerin yargı içinde, emniyet içinde artık tehlike arz eden paralel yapıyı eleştirenleri göremezsiniz.

"SİZİN ANANASINIZ İHALE"

Bu arada ananası da görmüyorlar. Gazetelerinde benim eşime ananas ikram ettiğimi görüntülüyorlar. Eğer öyle bir görüntü verdiysem benim verdiğim doğal ananastır. Ama sizin verdiğiniz ananas ihaledir ihale…

"ERDOĞAN'LA İLGİLİ NE VARSA AÇIKLAYIN, AÇIKLAMAZSANIZ NAĞMERTSİNİZ"

Tüm milletini görüntülediniz, dinlediniz sonra şantaj yaptınız utanmadan, hala şantaj yapıyorsunuz. Elinizde ne varsa açıklayın açıklamıyorsanız namertsiniz. Erdoğan'la ilgili ne varsa açıklayın. Abdestimden şüphem yok namazımdan da şüphem yok.

Bu örgüte gönül veren pırıl pırıl arkadaşlarıma sesleniyorum. Artık bu oyunu görün diyorum. Artık tavır zamanı gelmiştir diyorum ve ben tüm kardeşlerime sesleniyorum kula kulluk yok sadece Allah'a kulluk var. Böyle uydurma safsata, biz de yanılmışız. Bu oyunu bu samimi kardeşlerim 30 Mart'ta bozacaklar. Çünkü biz buna kul olmayız sadece Allah'a kul oluruz.

Hepsi karşı olduğumuz anlayışlardır. Bu yolda biz kul olarak hep meydanlarda şunu söyledik: Yarın öleceğiz. Hep bunu anlatmadık mı? Cumhurbaşkanı, başbakan olsan, trilyoner olsan ne yazar seni de oraya koyacaklar. Şunu unutmayın hocaefendi oraya geldiği zaman cumhurbaşkanı niyetine başbakan niyetine zengin kişi niyetine değil er kişi niyetine hatun kişi niyetini diyor. Sizinle gelen bir şey var mı? Baki'nin ifade ettiği gibi "Baki kalan bu kubbede hoş bir sedamış diyeceğiz yola devam edeceğiz. Biz kavga için gelmedik. Her hürlü hırsızlık, yolsuzluk kötüdür. Yola çıkarken ne dedik 3 Y ile müdace.

En büyük hırsızlık ve yolsuzluk milli irade yolsuzluğudur. Kardeşlerim gidin darbe dönemlerine bakın. Türkiye tarihinin en büyük yolsuzlukları bu dönemlerde yapılmıştır.

CHP zihniyeti hem darbe döneminde hem de sonrasında çalmayı alışkanlık haline getirdi. Biz 11 yıl boyunca milli iradenin çalınmasına izin vermedik. Çalmaya kalkışan her el karşısında bizi bulur. Milli iradeyi çalan her şeyi çalar.

SARIGÜL'ÜN YOLSUZLUK İDDİALARI

Bu malum örgüt ve yol arkadaşları yolsuzluk iddiaları üzerinden bize saldırıyorlar. Ben geçen gün CHP'nin genel müdürüne bir çağrıda bulundum. Adayınızın dosyasını açıklayın yoksa ben açıklayacağım dedim. 2 gündür hiç cevap yok.

Ben CHP genel müdürü gibi sahte belgelerle konuşmuyorum. Elimde CHP'nin hazırlamış olduğu 2004 Kasım'da yayınlayan Şişli belediyesinin araştırma komisyonun belgesi var. Bu CHP'nin kendi kurduğu komisyon. Altında da kendi elemanlarının imzaları var.

Mehmet Ali Özpolat, ismet Atalay, Sırrı Özbek çalışmayı yapmış. Bu çalışma neticesinde 57 sayfalık raporda şu an CHP adayı olan kişiyle ilgili iddialar tüm belgeleriyle ortaya konmuş.

"ELEKTRONİK POSTA DEĞİL, ORİJİNAL"

Bu elektronik posta değil ha orijinal orijinal… Ben belediyecilikten geliyorum.

Bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini çok iyi biliyorum. Güzel de bir.

Aldıkları parayı da borç olarak aldıklarını söylüyorlar bir mühendislik bürosu üzerinden.

Falancadan 300 milyon dolar borç aldım diyor. Altında imzalar var.

Şimdi final. Belediye başkanı olmak için ismi açıklanan kişi kaçak inşaata hep göz yummuş, gerekli imkanları sağlamış.

İnşaat mafyasına rant temin etmişler, sorumlusu belediye başkanıdır. Bunu ben değil rapor söylüyor, komisyon üyeleri söylüyor.

Şişli Belediyesindeki yolsuzlukların sonuçları ağır olacak diyor bu rapor. Belediye Başkanı ve yanında çalışan B.Ö'nün CHP'nin ilişiğinin kesilmesi uygun görülmüştür deniliyor.

CHP genel müdürü de yolsuzluk dosyasının önünde poz veriyordu. Neden ihraç ettiniz, şimdi neden aday gösteriyorsunuz?

Bir şey daha var. TMSF bu kişinin mal varlığına el koydu. TMSF'ye yeni belgeler verildiği için mallarına el konuldu. Yine genel başkanı konuşamıyor birileri vasıtasıyla konuşuyorlar.

Bu CHP zamanında Bank Ekspres'ten 4 milyon dolar kredi alıyorlar. Krediyle ilgili usulsüzlük dizboyu. Sonra banka TMSF'ye geçiyor. 2013 kasım ayında bankanın eski sahibi bir belge ulaştırıyor. Bu yeni belge ile Şişli belediye başkanının mal varlığına el koyuyor. Biz belgeyi vermedik, bankanın eski sahibi veriyor. O belgenin neden şimdi geldiğini taraflar gelsinler açıklasınlar bizimle ilgisi yok.

"BEN BİLE EŞİMİN BU KADAR ZENGİN OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Eşimi bayağı zenginleştirdiler. Ben bile bilmiyordum eşimin bu kadar zengin olduğunu. Benim eşim hastane sahibi olmuş benim eşim marka pastane eşi olmuş.

Nerenin açılışına katıldıysak sahibi olmuşuz. Varsa elinizde ciddi bir delil çıkın açıklayın, bunları kimse artık yutmuyor.

Elinize dilinize dursun ya. Yolsuzluğu bulunan birini aday açıklıyor neden? Açıklasın? Açıklayamıyor? Yolsuzluktan atılan birini aday yapmak aklı selim işi değildir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset