Başbakan Erdoğan muhalefeti böyle eleştirdi

Dün demokratikleşme paketini açıklayan Başbakan Erdoğan bugün katıldığı ödül töreninde eleştirilere cevap verdi.Muhalefeti topa tutan Başbakan Erdoğan, "Dün demokratikleşme paketini açıklarken muhalefetin tutumu hakkında öngörülerimiz oldu. Muhalefetin ne

Başbakan Erdoğan muhalefeti böyle eleştirdi

Dün demokratikleşme paketini açıklayan Başbakan Erdoğan bugün katıldığı ödül töreninde eleştirilere cevap verdi.

Muhalefeti topa tutan Başbakan Erdoğan, "Dün demokratikleşme paketini açıklarken muhalefetin tutumu hakkında öngörülerimiz oldu. Muhalefetin nerede ne diyeceğini, neye kulp takacağını ezberledik. Dün ve bugün paketle ilgili söylenenleri alt alta koyun  yıllardır söylediklerinin aynı şeyler olduğunu görürsünüz. Kendilerine yeni kelimeler üretme konusunda bile zorlanıyorlar. Demokratikleşme paketiyle ilgili ortaya konan ortaya konan senaryoların tamamı asılsızdır. Üretilen korku senaryolarının tamamı, içi boş iddialardır.Türkiye'nin gurunu paylaşmayan baştan aşağı kötümserlik hastalığına tutulmuş muhalafet milletin sevincini paylaşmıyor. " dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörü Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"NE İLKTİR NE DE SONDUR"

Bu reform paketi önceki gibi Türkiye'de siyasete, huzura, kardeşliğimize katkılar sağlayacak. Bu ne ilktir ne de sondur. Geliştikçe, değiştikçe bunların güncellenmesi gerekiyor. Demokratikleşme paketi ekonomide de Türkiye'nin önünde yeni bir ufuk açacak.

Ekonomi ve demokrasi birbirini besleyen iki alandır. Birindeki aksaklık diğerini etkiler. Demokrasiden taviz vermedik. Demokrasinin standartlarını daha iyi seviyelere taşıdık.Dün açıkladığımız paketin Türkiye ekonomisinin daha da büyümesini sağlayacak zeminini güçlendirdiğini göreceksiniz. Paket Türkiyeli işadamlarının ve firmaların yurtdışındaki işlerini de olumlu etkileyecektir. 11 yıl boyunca demokrasi ve ekonomiyi parelel ilerlettik.

"EZBERLEDİK"

Dün demokratikleşme paketini açıklarken muhalefetin tutumu hakkında öngörülerimiz oldu. Muhalefetin nerede ne diyeceğini, neye kulp takacağını ezberledik. Muhalafet temsilcileri pakete kulp takmaya, korku senaryoları yazmaya başladılar.

Normal olan muhalefetin reform iradesi ortaya koyması iktidarın frenlemesidir. Senin reform için attığın adım varmı? Sürekli frene basan, engel çıkaran, hendek kazan muhalefet var. Dün ve bugün paketle ilgili söylenenleri alt alta koyun  yıllardır söylediklerinin aynı şeyler olduğunu görürsünüz. Kendilerine yeni kelimeler üretme konusunda bile zorlanıyorlar. Bizim muhalefet yaşadığı onca yenilgi ve yanılgıya rağmen kendini değiştirmemeye devam ediyor. Muhalafet partileri kendi tabanları kadar değişime açık olduğunda Türkiye'nin standartları daha iyi olacaktır.

"TAMAMI ASILSIZDIR"

Demokratikleşme Paketiyle ilgili ortaya konan senaryoların tamamı asılsızdır. Üretilen korku senaryolarının tamamı, içi boş iddialardır. Türkiye'nin gurunu paylaşmayan baştan aşağı kötümserlik hastalığına tutulmuş muhalafet milletin sevincini paylaşmıyor.

Dünyanın gerekleri neyse milletimiz neyi hak ediyorsa biz onun mücadelesini vereceğiz. Böyle başarılı bir kadro varken Türkiye'nin sırtı yere gelmez diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset