Baş: ’’Kılıçdaroğlu, Atatürk’ü ağzına almıyor’’

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, CHP’nin Atatürk’ten uzaklaştığını belirterek, "Kılıçdaroğlu son zamanlarda bırakın Atatürk’e sahip çıkmayı, ağzına dahi almıyor" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Bursa Kent meydanını dolduran binl

Baş: ’’Kılıçdaroğlu, Atatürk’ü ağzına almıyor’’
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, CHP’nin Atatürk’ten uzaklaştığını belirterek, "Kılıçdaroğlu son zamanlarda bırakın Atatürk’e sahip çıkmayı, ağzına dahi almıyor" dedi.
 
Seçim çalışmaları kapsamında Bursa Kent meydanını dolduran binlerce kişiye seslenen Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, “Bu ülkeye kimlik kazandıran Atatürk’tür. Türkiye’nin merkezi bu ülkeyi kuran Atatürk’tür. CHP’yi kuran da Atatürk’tür. Gelin görün ki Kılıçdaroğlu son zamanlarda bırakın Atatürk’e sahip çıkmayı, ağzına dahi almıyor” diye konuştu.
 
İFTİRALARIN KAYNAĞI İNGİLİZ VE YUNAN İSTİHBARATI
 
"Türkiye’yi kesinlikle böldürmeyeceğiz. Sivil - asker, devlet- millet birliği şarttır" diyen Haydar Baş, "Biz Türk milleti olarak bir merkezi otoritenin etrafında biraya geldik. Bu otoritenin, merkezin adı Mustafa Kemal’dir. Senelerce bu merkezi yıkmak için iftiralar yapıldı, dedikodular ortaya atıldı. İngiliz ve Yunan istihbaratlarının uydurdukları gerçekmiş gibi milletimize aktarıldı. Türkiye’nin merkezi bu ülkeyi kuran Atatürk’tür. Atatürk’e söylenmedik söz kalmadı" şeklinde konuştu.
 
Alevilerin de yıllarca hor görüldüğünü söyleyen Baş, "Aleviler Anadolu’yu Müslüman eden insanlardır. 1071’de Anadolu’ya girildi ama maalesef İslamlaştıramadık. Ne zaman Hac-ı Bektaşi Veli Hazretleri Horasan’dan Anadolu’ya geldi Anadolu o zaman İslamlaştı. Yani Anadolu’nun tapusu Alevi kardeşlerimin elindedir. Şimdi biz bunları inkar ediyoruz. Allah şahit, Alevilerlerle Sünnileri kardeş yapacağım. Bir bilek bir yürek yapacağım var mısınız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset