Barzani, Erdoğan ve Öcalan için ne dedi?

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir belediye binası önünde bir basın açıklaması düzenledi.PERVER DE HAZIR BULUNDUBaydemir, açıklamasını Kürtçe olarak yaparken, Barzani ve BDP'li mille

Barzani, Erdoğan ve Öcalan için ne dedi?

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir belediye binası önünde bir basın açıklaması düzenledi.

PERVER DE HAZIR BULUNDU

Baydemir, açıklamasını Kürtçe olarak yaparken, Barzani ve BDP'li milletvekilleri de görüşmenin detaylarını dinledi. Barzani de, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Basın açıklaması sırasında Şivan Perver de hazır bulundu.

"GELİŞİMİZ KARDEŞLİK MESAJI İÇİNDİR"

Mesud Barzani açıklamasında, "Saygıdeğer Osman kardeşime saygılarımızı sunuyorum. Bu huzura gelmekten çok mutluyum. Gelişimiz kardeşlik mesajı içindir. Barış sürecini desteklemek için burada bulunuyoruz. Kürdistan halkının selamını Türk halkına iletmek istiyoruz."

"ERDOĞAN'IN VE ÖCALAN'IN ADIMLARINI TAKDİRLE KARŞILIYORUZ"

Barzani, "Biz Kürdistan halkı olarak barış elimizi uzatıyoruz. Sayın Başbakan Erdoğan'ın attığı barış adımını takdirle karşılıyoruz. Sayın Öcalan'ın bu yaklaşımını takdirle karşılıyoruz. Barış süreci başlattıkları için... Tüm gücümüzle bu sürecin arkasında bulunmaktayız. Dileğimiz bu ki Kürdistan halkı sabırlı olsun." şeklinde konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ KÜRT BİRLİĞİDİR"

Bölgesel Kürt Lideri, "Barış kolay elde edilen bir şey değildir. Çok açık söylemek istiyoruz ki bizim önceliğimiz Kürtlerin birliğidir. Kürtler birlikte olursa hem kendilerine daha iyi hem de diğer kardeşlere daha iyi hizmet sunabilirler. Dün başlayan tarihi bir süreçtir ve bunun devam etmesini umuyoruz. Yıllarca kurban verdik, barış en iyi yöntemdir. Tabii Amed (Diyarbakır) benim için değerli bir yerdir ve ilk kez olarak Amed şehrinde gezmekteyim. Ancak içten bütün yüreğimizle Amed'i seviyoruz. İnşallah mutluluk içinde bulunacağız." ifadelerini kullandı

ERBİL'E GEÇMESİ BEKLENİYOR

Baydemir ve Barzani daha sonra beraberlerindeki heyetle birlikte belediye binası yanındaki restoranta geçti. Buradaki yemeğin ardından Barzani'nin karayoluyla Erbil'e geçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset