Barış görüşmelerinde yeni adres

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı ile MİT arasında başlayan görüşme süreci içerisinde Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi ile görüştüklerini açıkladı.Lübnan Başbakan Necip Mikati ile düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru

Barış görüşmelerinde yeni adres

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı ile MİT arasında başlayan görüşme süreci içerisinde Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi ile görüştüklerini açıkladı.

Lübnan Başbakan Necip Mikati ile düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen bir soru üzerine Erdoğan, Erbil ile görüştükleri ve gerekirse görüşmeye devam edeceklerini belirtti.

"İmralı dışında Erbil'le de görüşme söz konusu mu?" şeklindeki bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, "Kiminle görüşmemiz gerekiyor derken bu konuda bu süreci değerlendirebileceğimiz birçok arkadaşlarımız var.

"BEN DE GÖRÜŞTÜM, BAKAN ARKADAŞLARIM DA..."

MİT en önemli ayağıdır. Ama karşınızda siyasi muhatap varsa bizi müzakere edebileceğimiz siyasi muhataplarımız olabilir. Yerli de olur uluslararası da olur. Uluslararası camiada Erbil'deki siyasi muhataplardan istifade edeceksek; görüşürüz, görüştük, görüşüyoruz. Ben de görüştüm, bakan arkadaşlarım da görüştü. Irak siyaseti içinde yer alan siyasilerle görüşmeleri bugüne kadar yaptık, yapıyoruz, yapabiliriz. Yeter ki bir karara varalım, refah, huzur ortamını yakalayalım.

Halkımın sürece bakışı çok çok olumlu, kamuoyu araştırmalarında bunu görüyorum. Gerek İmralı ile görüşmeler gerek halkımızla ortak diyalog çalışmaları bu sürecin ne olursa olsun bitirilmesi noktasındadır. Medyanın da verdiği destek sürecin bitirilmesi noktasında önemlidir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler