Bakan'dan Başkan'a karşılma tepkisi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, devletin bir merasim düzeni, bir adabı, üslubu olduğunu belirterek, “Bizim geleneklerimiz olan, hükümeti temsilen illerimize gelen bakan düzeyindeki kişiler ya da diğer düzeydekilere bir karşılama olur. Ben orada gö

Bakan'dan Başkan'a karşılma tepkisi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, devletin bir merasim düzeni, bir adabı, üslubu olduğunu belirterek, “Bizim geleneklerimiz olan, hükümeti temsilen illerimize gelen bakan düzeyindeki kişiler ya da diğer düzeydekilere bir karşılama olur. Ben orada görmedim belediye başkanını, özellikle sordum. Katılmıyormuş” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Van’da bulunan Bakan Hayati Yazıcı, AK Partili Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’yi makamında ziyaret etti.

İlçe ve belediyenin çalışmaları hakkından bilgi alan Yazıcı, Büyükşehir Belediye Yasası’nın Türkiye’de 2009 seçimleriyle başlayan ve giderek genişleyen yeni bir uygulama olduğunu belirtti. Yazıcı, “Belli nüfusa erişmiş illerimizi idari sınırlarla birlikte belediye hizmetlerinin bir bütünlük içerisinde şehirleşme, çevreyle ilgili ilişkilerinin aynı anlayışla sürdürülmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve vatandaşımıza daha etkin ve kaliteli belediye hizmeti sunulması hedeflenerek bu düzenlemeler yapılmış” dedi.

Van Belediye Başkanının kendisini karşılamamasına tepki gösteren Yazıcı, “Her yerde olduğu gibi burada da belediyeler seçimden sonra çalışmalarına başladı. Özellikle büyükşehir statüsünde olanlar, söylediğimiz perspektif içinde çalışmalarını yürütüyor. Çok önemli bir ilimiz olan büyükşehir belediyelerinden biri olan, Türkiye’nin doğuya açılan kapısı konumundaki Van ilimizde diğer ilçeler dahil ama merkezi dikkate aldığımızda sadece ziyaret etmekte olduğumuz Tuşba Belediyesi. Bizim partimizin kadrolarından aday gösterilen başkan arkadaşımız seçilmiş. Sorabilirsiniz, geldiniz burada büyükşehir belediyesi de var, neden burası? Tabii devletin bir merasim düzeni, bir adabı, üslubu var. Bizim geleneklerimiz olan, hükümeti temsilen illerimize gelen bakan düzeyindeki kişiler ya da diğer düzeydekilere bir karşılama olur. Biz öyle tantanalı bir şey istemedik ama bir belediye başkanının şehrine gelen bir bakanı normal olarak vali nerede karşılarsa orada karşılaması gerekir diye düşünüyorum. Ben orada görmedim belediye başkanını, özellikle sordum. Katılmıyormuş. Öyle bir şey olsa ben oraya da giderdim. Belediye dediğimiz halkın tercihlerine, siyasi tercihlerine saygı duyarız. 

Millet oy vermişse, yetkilendirmiş belediye başkanı olmuşsa, biz onu ziyaret ederek sorunları varsa onları dinleriz, paylaşırız. İnsanlar seçildikleri yerleri kendilerine tahsis edilmiş, başka yerle ilişkisi olmamış gibi algı oluşturmak üzere, kendilerine özgü çalışma yöntemleriyle iş üreteceklerini düşünüyorsa böyle bir yolun doğru olmadığını düşünüyorum. 786 bin kilometrekarede elbette yerel ölçekte belediyelerimiz hizmet üretecek, bunlara tahsis ettiğimiz kaynakların ölçüleri bellidir ama insanlar sorunlarını çözerken, çetin olan alanlarda daha tempolu ilerleme yapmaları için mutlaka ifade etmeye çalıştığım ilişki düzeyinin bilinir, algılanır, hayata geçirilir olması gerektiğini düşünüyorum. Belediye Başkanımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler