Bakan Trabzon'un eğitimde ki haline üzüldü

TRABZON 5 ÜNİVERSİTEYİ  BİLE KALDIRIRBakan Bayraktar: “Avrasya Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ‘Trabzon 3. Üniversiteyi kaldıramaz’ diyor ama bence Trabzon 3, değil 5 üniversiteyi bile kaldırır. Sadece üniversite değil, liselerimizle de çağ atlamalıy

Bakan Trabzon'un eğitimde ki haline üzüldü

TRABZON 5 ÜNİVERSİTEYİ  BİLE KALDIRIR

Bakan Bayraktar: “Avrasya Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ‘Trabzon 3. Üniversiteyi kaldıramaz’ diyor ama bence Trabzon 3, değil 5 üniversiteyi bile kaldırır. Sadece üniversite değil, liselerimizle de çağ atlamalıyız”

Bakan Bayraktar: Trabzon’a yatırımcıyı çekmek kolay değil arsa fiyatları çok yüksek. Yatırımcıyı memleketimize çekmek için yoğun gayret sarf ediyorum”

SİYASİLERLE KAVGA YAPMAM

Cevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da görev yapan gazetecileri makamında ağırladı. Bakan Bayraktar, “ Ben Trabzonluyum.Trabzonlu olmakta suç değil.İnsanın memleketini sevmesinden de daha doğal bir şey olamaz. Yöresini sevmeyenin üzerinden berekette rahmette kalkar. Şoven milliyetciliği yanlış.İnsanın vatanını doğduğu toprakları sevmesi güzel bir şey. Bende kendi memleketimi seviyorum.  Trabzon ‘da istihdam olsan istiyoruz.Ahenk olsun istiyoruz.. Ben kökten gelen bir siyasetçi değilim ama insanın yaşantısı siyasettir.Hani vakit olsa da  Trabzon’daki siyasilerle bir araya gelip toplansak ta a fikirlerini alsak.Ama olmuyor vakit te yetmiyor.Ancak milletvekili düzeyinde Trabzonla ilgili bir şeyler yapabiliyoruz

GAZETECİLİK KOLAY DEĞİL

Trabzon basını oldukça güçlü ama bana göre Trabzon'da grekenden çok medya kuruluşu var. Bunun içinde pasta payı düşük oluyor. Gazeteler çok Televizyonlarda  internet siteleri de aynı. Gazetecilerin içinde bulunduğu zor şartları biliyorum. Mesleğiniz hiç te kolay değil  .Basın da önemli bir güç. Doğruları yazsın belden aşağı vurmasın istiyoruz. Bazı siyasiler kendi görüşleri ön plana çıksın diye bazı argümanlanı da kullanmaya çalıştılar ama basının ne olursa olsun tarafsız olması gerek.Mesela bir gazete  A partisini destekliyor.Karşısındaki B partisine vurabildiğim kadar vurayım derse bu doğru değildir

TONYA’DA GERİ ADIM YOK!

Tonya İlçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasına dair net mesajlar veren Bakan Bayraktar, Tonya’da Çimento Fabrikası yapılacaktı.Çok uğraştım. Ancak çok tepki gösterdi ordakiler. “Çimento Farikasında artık ben yokum çünkü bu konuda bize kimse sahip çıkmadı. Bu benim kesin bir kararımdır ama bu fabrikayı Tonyalılar yapmak isterse yardımcı olurum. Ama bu fabrikanın artık ne önündeyim ne de arkasındayım. Biz Tonya’yı ve dolayısıyla Trabzon’da istihdam yaratacak olan bu yatırım için çalmadığımız kapı kalmadı ama önümüze engeller çıkartıldı Artık yoruldum ama bu yatarım şevkimin de kırıldığını göstermez. Biz yine Trabzon’u büyütmek ve geliştirmek için gerekli adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz.

murat.jpg

ARSA FİYATLARI YÜKSEK

Bakan Bayraktar şöyle devam etti: “Trabzon’da ciddi adımlar atıyoruz ama ben buraya yatırımcıyı çekmek için büyük zorluk yaşıyorum Yatırımcı Trabzon’a geldiğinde arsa fiyatlarını çok buluyor. Ki çokta zaten. Dolayısıyla yatırımdan vazgeçiyor. Bizim toprağımızda pahalı”

EĞİTİMDE TRABZON 40. SIRAYA GERİLEDİ

“Trabzon’u sağlık kenti, eğitim kenti, ve turizm kenti yapmak için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bakınız bugün Trabzon’da eğitim yönünden başarılı sayılmayız. Geçen yıl üniversite sınavları sonucunda 38. Sıradaydık. Bu yıl ise 40. Sıraya geriledik. Rakamlar açıklanmadı deniliyor ama Ben  Trabzon’un 40. Sırada olduğunu biliyorum.

Avrasya Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ‘Trabzon 3. Üniversiteyi kaldıramaz’ diyor ama bence Trabzon 3, değil 5 üniversiteyi bile kaldırır. Sadece üniversite değil, liselerimizle de çağ atlamalıyız. Bakın Trabzon’da TED koleji yapılıyor. TED kolejine Samsun’da bedava arsa  verdiler ama Trabzon’da TED Koleji arsasının yerine 2,5 Milyon TL verildi.

ÇAYKARA TRABZON 40 DAKİKAYA İNECEK

“Turizm kenti olacaksak, Sümela’daki yolu mutlaka yapmalıyız. Şu anda Cumapazarı- Çaykara Yolu ihalede. Yol yapıldığında Çaykara Trabzon 40 dakikaya inecek. Sultanmurat yolunu da yaptırıyoruz. Trabzon’da önemli argümanlarımızdan olan turizmde çıtamızı yükseltmek adına hamlelerimiz devam edecek.”

ÖZE DÖNÜŞ VAR

Trabzonspor’da bir öze dönüş süreci yaşandığını dile getiren Bakan Bayrakar, “en başkan adaylarından Muharrem Usta’yı tanıyordum. İbrahim Hacıpsmanoğlu’nu tanımıyordum. O da oflu çıktı. Şimdi kulüpte bazı şeyler yapmak istiyoruz. Kendisini samimi buluyorum. Trabzonspor’u özüne döndürmek için bazı adamlar atıyor. Bize de destek vermek düşer.

Ben secimde 40 yıldır tanıdığım Muharrem Usta’ya destek verdim ama  seçimleri Sn İbrahım Hacıosmanoğlu kazandı .Ben kim seçilirse seçilsin destek verecektim. Sadece Hacıosmanoğlu değil bir başkası da seçilseydi biz yine aynı desteği verirdik. Zaten gerekenlenleride yapıyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset