Bakan Trabzon'da dinlemeleri anlattı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, devletin bütün üst düzey yöneticilerinin kriptolu telefonlarının dinlendiğini çok iyi bildiklerini belirterek, “Devlet inşallah içerisindeki bu yapıları en kısa süre içerisinde temizler” dedi.Bilim, Sanayi ve

Bakan Trabzon'da dinlemeleri anlattı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, devletin bütün üst düzey yöneticilerinin kriptolu telefonlarının dinlendiğini çok iyi bildiklerini belirterek, “Devlet inşallah içerisindeki bu yapıları en kısa süre içerisinde temizler” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu sabah saatlerinde Trabzon’da bir otelde sivil toplum örgütleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantının ardından Trabzon Valiliği'ne geçen Bakan Işık, yaptığı açıklamada, paralel yapının Türkiye’deki casusluk işlerinin içerisinde olduklarını bildiklerini kaydederek Emniyet'teki paralel yapıya yönelik son operasyonla ilgili soruları cevapladı.

Işık “Şuandaki operasyonlarla ilgili bir bilgim yok ama bu paralel yapının Türkiye’deki devletin güvenliğine yönelik Türkiye’de devlet sırlarının şahsına yönelik hatta uluslararası bazı güç merkezlerinin Türkiye’deki casusluk faaliyetlerine yönelik paralel yapının kullanıldığı veya bu işlerin içerisinde olduğunu biliyoruz. Devletin bütün üst düzey yöneticilerin kriptolu telefonlarının dinlendiği artık çok iyi biliyoruz. Her zaman şunu soruyorum, hizmet hareketiyiz diyen, biz eğitimle uğraşıyoruz diyen insanlar devletin üst düzey yöneticilerini niye dinlesin.

Cumhurbaşkanı, Başbakanı, genel Kurmay başkanını, Anayasa mahkemesi başkanını, MİT Müsteşarlığı'nı, bakanları devletin tüm üst düzey yetkililerini, komutanları niye dinlesin. Bu dinlemelerin tamamı yasa dışı dinlemelerdir” diye konuştu.

vali-bakan-isik.jpg"DEVLETİN BEKASI İÇİN PARALEL YAPI İLE MÜCADELE ŞART"

"Bu paralel yapının Türkiye’de özellikle açığa çıkarılması yargı kararında tasfiye edilmesi devletin bekası meselesidir” diyen Bakan Işık, “Devletin güvenliği meselesidir. Her şeyin hukuk içerisinde yürütülüyor olması çok önemli bu noktada da herkes gereken özeni gereken titizliği gösteriyor. Ama kesinlikle Türkiye ülke olarak kendi düzenli ordusu sayılan o dönemde yeniçeri ocağını kendi görev yetki ve sorumluluk alanlarının dışına çıktığı için tasfiye etmiş bir ülkedir. Devletin içerisine sızan bu yapıların tasfiye etmemesi düşünülemez. Ama bunun hukuk içerisinde yapılıyor olması önemli sanıyorum bugünkü yargı kararıyla yapılan operasyondur. Devlet inşallah içerisindeki bu yapıları en kısa süre içerisinde temizler” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili olgun bir sürecin işlediğini ifade eden Bakan Işık, “Cumhurbaşkanlığı ile ilgili son hafta içerisindeyiz. Gayet olgun bir süreç işliyor. Türkiye artık demokratik geleneği oturmuş bir ülke. Hangi tartışma olursa olsun. Tartışma düzeyinde kalması Halkın hür iradesiyle sandığı gidip oyunu sandığa yansıtması Türkiye’de artık Allah’a şükürler olsun bir gelenek noktasına geldi. Demokrasi kurumsallaştı. Pazar günü halkımızın vereceği oylarla birlikte ülkemizin Cumhurbaşkanı doğrudan halkın oyuyla sandıkta belirlenmiş olacak. Bütün tarihinde bir ilk olacak” şeklinde konuştu.

“DİNLEMELERİN NASIL, NEREDE YAPILDIĞINI DA TESPİT ETTİK”

Yasa dışı olarak kriptolu telefonların dinlendiğini vurgulayan Bakan Işık, “Dinlemelerin hangi ülkeye servis edildiği konusu tabi ki mutlaka yargının ortaya çıkarması gereken bir konu. Biz dinlemelerin yapıldığı biliyoruz, onu tespit ettik. Artı dinlemelerin nasıl, nerede yapıldığını da tespit ettik. Ama nereye servis edildiğini tespit görevi devletin ilgili kurumlarında onlarda o tespiti mutlaka yapacaklardır.

Ama yasa dışı olarak kriptolu telefonlar dinlendi. Bunun nasıl, nerede ve ne zaman dinlendiğini kesinlik derecesine yakın biliyoruz. Dinlemelerin nereye servis edildiği konusunu ortaya çıkarması gereken devlet kurumları var. İnşallah bunlar ortaya çıkacak bu paralel yapı tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılmış olacak. Halkımızı da gösterilmiş olacak. Türkiye bu iş devlet bekası meselesidir. Hiç kimse bu işi hafife almasın. Hiç kimse bu insanlar işte dindar insanlar, alnı secdeye giden insanlar demesin. Bu bir devlet güvenliği meselesidir. Siz Genelkurmay Başkanını dinleyerek ne yapacaksınız. Dinlendiği kesin” diye konuştu.

Trabzonspor’a yeni sezonda başarılar dileyen Bakan Işık, “Trabzonsporlu bakan olarak Trabzonspor’a bu sezonda başarılar diliyorum. İnşallah şampiyonluk özlemimizi bu sezon gideririz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset