Bakan Işık: ’CHP’ye tavsiyemiz...’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "CHP'ye bir tavsiyemiz, bu milletin değerlerine sadece saygı duymakla kalmayın. Bu değerleri yaşamaya siz de gayret edin. Bu milletin değerlerini yaşadığınızı, içselleştirdiğinizi, özümsediğinizi gösterirseniz

Bakan Işık: ’CHP’ye tavsiyemiz...’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "CHP'ye bir tavsiyemiz, bu milletin değerlerine sadece saygı duymakla kalmayın. Bu değerleri yaşamaya siz de gayret edin. Bu milletin değerlerini yaşadığınızı, içselleştirdiğinizi, özümsediğinizi gösterirseniz, milletimiz de size oy verir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen 84. İl Danışma Meclisi'ne katıldı. AK Parti Kocaeli milletvekilleri ve tüm ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Bakan Işık, CHP'ye yüklendi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Bakan Işık, "Sayın Kılıçdaroğlu, eğer sen bin 500 TL dediğinde kimse buna bakmıyorsa ve AK Parti, 13 yıllık iktidar partisi, bin 300 TL dediğinde herkes alkışlıyorsa ve oyunu AK Parti'ye veriyorsa, bu AK Parti'ye duyulan güven kadar sana duyulan güvensizliktir. Biz bu yeni dönemde CHP'den, özellikle Sayın Kılıçdaroğlu ve yönetiminden vatandaşa güven verecek adımlar bekliyoruz. Topluma seçimden önce başka şeyler söyleyip, seçimden sonra "Bize neden oy vermediniz?" diye hesap sormaya kalkmayın. Bugün, yani seçimden bir ay sonra, söyleyeceğiniz her söz kıymetlidir. Eğer seçimden önce söylediklerinizde samimiyseniz, bugün o sözlerinizin arkasında durun. Türkiye'nin yeni bir anayasa yapması için gelin iktidar ile birlikte, diğer muhalefet partileri ile birlikte çalışmaya başlayın. Armudun sapıydı, üzümün çöpüydü gibi bahanelerle seçimden önce dile getirdiğiniz vaatleri unutmayın. Bir de CHP'ye bir tavsiyemiz, bu milletin değerlerine sadece saygı duymakla kalmayın. Bu değerleri yaşamaya siz de gayret edin. Bu milletin değerlerini yaşadığınızı, içselleştirdiğinizi, özümsediğinizi gösterirseniz, milletimiz de size oy verir. Bizim milletimiz bu noktada gerçekten ali cenaptır. İnşallah bu süreçte CHP'nin, MHP'nin ve HDP'nin tavrını birlikte göreceğiz. Arzumuz ve beklentimiz onların başta Yeni Anayasa olmak üzere AK Parti'nin yapacağı, Türkiye'nin yararına olan tüm reformlara destek vermeleridir" şeklinde konuştu.

"GÖKTÜRK 3 UYDUSU BİZİ HEM ASKERİ HEM DE SİVİL ALANDA ÇOK DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRECEK"

Türkiye'nin milli savunma sanayisindeki gelişimine de değinen Bakan Işık, "Son dönemde Rusya ile yaşadığımız problem, Rusya ile yaşadığımız gerilim bizim son 13 yılda savunma sanayisinde attığımız adımların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. AK Parti'yi 1 Kasım seçimlerinden önce, özellikle bir parti, terörle mücadele etmemekle hatta terör örgütü ile anlaşma yapmakla suçluyordu ve çözüm sürecini bir ihanet süreci olarak yaftalamaya çalışıyordu. Ama özellikle Suruç hadisesi ve arkasından 2 polisimiz ile 1 askerimizin şehit edilmesinden sonra Ak Parti'nin, özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın verdikleri kararlar ile başlatılan operasyonlar ortada asla bir taviz süreci olmadığını ortaya koydu. Bu süreçte kendi milli teknolojimizi geliştirmiş olmanın ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük. Şimdi Rusya ile yaşadığımız gerilim, bizim orta ve uzun vadede kendi milli teknolojilerimizi geliştirmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Artık Türkiye, bu dönemde, bilim ve teknolojiye çok daha fazla yatırım yapacak. Artık Türkiye savunma sanayisine daha da fazla yatırım yapacak. Artık Türkiye kendi gözlem uydusu olan Göktürk 3'ü de yakında yapacak. Göktürk 3 uydusu bizi hem askeri hem de sivil alanda çok daha güçlü hale getirecek. Özellikle artık füze ve füze savunma sistemini dışarıdan satın almak yerine hem füzemizi hem de füze savunma sistemimizi kendi milli imkanlarımızla yapacağız. Bu noktada TÜBİTAK olarak biz, işin ARGE boyutunda en önemli rolü alan kurum olacağız. Kendi milli teknolojimizi bu alanda da geliştirip, dünyada başka hiçbir ülkeye bağımlı olmayacağımız teknolojiye ve silah sistemlerine sahip olacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset