Bakan Bayraktar'dan bir yenilik daha

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, zaman kaybını ortadan kaldıran ve vatandaşların tapu müdürlükleri önlerindeki bekleyişlerine son veren Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) uygulamasından eylül ayından itibaren yurt dışındaki vatandaşların

Bakan Bayraktar'dan bir yenilik daha

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, zaman kaybını ortadan kaldıran ve vatandaşların tapu müdürlükleri önlerindeki bekleyişlerine son veren Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) uygulamasından eylül ayından itibaren yurt dışındaki vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi.

Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce geçen yıl uygulamaya başlanan TAKBİS sayesinde tapu işlemlerinin hız kazandığını ve vatandaşlara da başta zaman olmak üzere büyük kolaylıklar sağlandığını anımsattı.

TAKBİS projesi kapsamında yurt genelindeki tüm tapu kayıtlarının sayısal ortama aktarıldığını belirten Bakan Bayraktar, merkezi veri tabanına aktarılan kayıtlarla tüm tapu müdürlüklerinde TAKBİS ortamında online hizmet verildiğini belirtti.

Projeyle Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki parsel verilerinin elektronik ortamda toplandığını dile getiren Bakan Bayraktar, bir parselin eni, boyu, imar durumu gibi özelliklerle elektriği, suyu, yolu olup olmadığına dair verilerin bir araya getirildiğini anlattı.

-TAPU İŞLEMLERİ KONSOLOSLUKTA YAPILACAK

 

Bakan Bayraktar, uygulamadan yurt dışında yaşayan vatandaşlarla Türkiye'den mülk almak isteyen yabancıların da yararlanması için Gelir İdaresi Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile ortak çalışma başlatıldığını kaydetti.

Çalışmalar sonucunda sistemin pilot olarak eylül ayından itibaren Almanya'dan hayata geçirileceğine dikkati çeken Bakan Bayraktar, "Uygulama daha sonra Avrupa ülkeleriyle altyapı kurulabilen bütün ülkelere taşınacak. Gurbetçiler, sistem sayesinde konsolosluklar içerisinde kurulacak birimlerde tapu işlemlerini gerçekleştirecek" diye konuştu.

-MAKET ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIĞA SON

Konsolosluklarda kurulacak birimlerin, danışma hizmeti de vereceğine işaret eden Bakan Bayraktar, talepte bulunanların, Türkiye'deki gayrimenkullerle ilgili bilgi edinebileceğini ifade etti.

Bakan Bayraktar, böylelikle maket üzerinden gerçekleştirilen satışlarda, gurbetçi Türkler ya da yabancıların dolandırılmasının önüne geçileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler