Bakan Bayraktar Trabzon için ne planlıyor?

Bakan Bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un kalkınmasında eğitime önem verdiklerini ve ve “Eğitim Kenti Trabzon” sloganı ile çalıştıklarını söyledi.Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamada Türkiye’nin  büyük bir hızla gelişmekte ve kalkınmakta olduğunu belirtere

Bakan Bayraktar Trabzon için ne planlıyor?

Bakan Bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un kalkınmasında eğitime önem verdiklerini ve ve “Eğitim Kenti Trabzon” sloganı ile çalıştıklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, yaptığı açıklamada Türkiye’nin  büyük bir hızla gelişmekte ve kalkınmakta olduğunu belirterek, “Türkiye, artık eski Türkiye değil. Çevremizdeki ve dünyadaki menfi durumlara rağmen ülkemiz için çok önemli icraatlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yokluklar ve kıtlıklar arasından sıyrıldık ve uzaya uydu gönderen bir Türkiye’ye kavuştuk. Bu; eğitimle, bilimle, gayret ve çalışmayla gerçekleşti. Bu güzel ortamın sağlanmasında, her birimizin emeği var. Ülkemizin sırtındaki ölü toprağını attık, ayağındaki prangaları çözdük” dedi.
 
Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:
“Ülke olarak kamçılanmaktan, kemer sıkma politikalarından yılmıştık. Şimdi dev yatırımlar yapan, bu yatırımların projesini de finansmanını da üreten bir Türkiye’de yaşıyoruz.Türkiye’nin 2002 yılında IMF’e 23,5 milyar dolar borcu bulunurken, biz bu borcu 10 yılda ödedik. Bu sadece bir borcun bitmesi değil; aynı zamanda bir dönemin bitmesidir de. Kanuni Sultan Süleyman’ın; Fransa Kralı’nın borç istemesi üzerine, vezirine yönelerek “Ver paşa ver, bugün borç alan yarın emir alır.” şeklindeki sözleri, bugün de geçerliliğini korumaktadır.Türkiye, Uluslararası Para Fonu (IMF)’na kesin olarak "hoşça kal" demiştir. Birileri “Tam bağımsız Türkiye” diyor. Slogan atıyor.

Tam Bağımsız Türkiye; ancak ekonomik kalkınma ve gelişme ile olur. Bağımsızlık, lafla değil; icraatla olur. Biz, halkımızın desteği ile bunu başardık. IMF'ye borcumuzun son bölümü olan 422,1 milyon dolar tutarındaki taksiti ödedik. Uluslararası Para Fonu'na tek bir dolar dahi borç bırakmadık. Türkiye’yi IMF’ye borç veren bir ülke seviyesine yükselttik.O günleri hatırlayın. Her ay IMF heyetleri Türkiye'ye geliyor, heyetin incelemeleri büyük olay oluyordu. İş dünyası, piyasalar, esnaf, çiftçi, hatta sokaktaki vatandaş; IMF'den gelecek haberlere, heyetlerin görüşmelerine göre pozisyon belirliyordu. Türkiye'nin borcunu bitirmesi, tüm dünyada, hükümetimizin büyük başarısı olarak kabul ediliyor. Fakat muhalefet bunu itiraf etmekte bile zorlanıyor. Hala haksız suçlamalar ve kara çalmalarla meşguller.
 
“IMF’ye olan borcumuz bitti; fakat genel anlamda borcumuz bitmedi, aksine kat be kat arttı”  diyorlar. Bu söz, tamamen yalandır. Onlar, Türkiye’nin IMF’den borç almasını ve sürekli bağımlı kalmasını istiyorlar.  Halkımız gerçekleri biliyor.

Ülkemize hizmet yolunda sadece IMF’yle olan ilişkilerimiz söz konusu değil. Gelişme ve kalkınma yolunda; her alanda her türlü hizmeti gerçekleştirdik.

- 2002 yılında, milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Şu anda milli gelirimiz, yaklaşık üç kat arttı.
- 2002 yılında 36 milyar dolarlık ihracat vardı. Şu anda ihracatımız 152,5 milyar dolara yükseldi.
- Türkiye, kendi insansız hava aracı İHA’yı, kendi ALTAY tankını, kendi roketlerini, kendi savaş gemisi MİLGEM’i, kendi savaş helikopteri ATAK’ı üreten ülke konumuna geldi.
- Kişi başına milli gelirimiz; 3 bin 500 dolar seviyesinden, 11 bin dolar seviyesine kadar yükseldi. Şimdi, Türkiye olarak 2023’te kişi başına milli gelirimizi 25.000 dolar seviyesine yükseltmeyi hedefliyoruz.

Ülkemizi daha da ileriye götürmek için çalışmalıyız. Yoğun ve özverili çalışmalarla; zor şartlarda bile üzerimize düşen görevleri, en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olmalıyız”

EĞİTİM KENTİ TRABZON
 
Trabzon’da da eğitime büyük önem verdiklerin ifade eden Bakan Bayraktar, “Trabzon’umuzun tarihten gelen eğitim, kültür ve köşebaşı bir şehir olma özelliği vardır. Trabzon’un sahip olduğu bu özellikleri; eğitim alanında da bir ağabey şehir olma perspektifi ile yaşatmamız ve geliştirmemiz lazım. Trabzon ilimizi; Karadeniz Teknik üniversitesi ve Avrasya üniversitesi olmak üzere, 2 üniversite ve 50 bini aşkın öğrencisi ile eğitimde cazibe merkezi haline getirdik. Bununla yetinmeyeceğiz. Trabzon, Türkiye’nin ve dünyanın önemli eğitim şehirlerinden biri olma potansiyeli taşımaktadır. Bu nedenle, Trabzon’un kalkınmasında eğitime önem veriyoruz ve “Eğitim Kenti Trabzon” sloganı ile çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Türkiye’nin büyük bir hızla gelişmekte ve kalkındığını vurgulayan Bakan Bayraktar, “Türkiye, artık eski Türkiye değil. Çevremizdeki ve dünyadaki menfi durumlara rağmen ülkemizde; çok önemli icraatlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yokluklar ve kıtlıklar arasından sıyrıldık ve uzaya uydu gönderen bir Türkiye’ye kavuştuk. Kendi gemisini, kendi tankını ve helikopterini yapan, uzaya uydu gönderebilen Türkiye’de yaşıyoruz artık. Bu eğitimle, bilimle, gayret ve çalışmayla gerçekleşti. Öyleyse; Trabzon’un gelişmesinde, büyük bir misyon üstlenen gözbebeğimiz olan eğitim kurumlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu doğrultuda çalışıyoruz ve inşallah Trabzon'daki üniversite sayısını, iki tane vakıf, iki tane de devlet üniversitesi olmak üzere 4'e çıkartacağız.

Tarihsel süreç içerisinde; toplumların ekonomik, siyasal, sosyal beklentileri değişir. Bu değişime ayak uydurabilmenin tek yolu yeni düşünceler üretmek, yeni projeler geliştirmek ve bunları uygulamaktır. Bu doğrultuda çalışmalar yürütmek ise ancak; her yönü ile çağdaş bir ortamda özgür, demokratik kalitesinden ödün vermeyen marka olmuş eğitim kurumları ile gerçekleştirilebilir. İşte bu nedenle; TED’in Trabzon’a gelişini ve Trabzon’da okul açmasını da sağladık. Bu yönde yoğun faaliyet yürüttük ve şükürler olsun ki sonunda başarılı olduk.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset