Bakan Bayraktar ödül verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin Avrupa ile yarışır çevre anlayışını yakaladığını belirtti.Bakan Bayraktar, Bakanlık tarafından düzenlenen "Hayalimdeki Çevre" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri kabul etti. Bakan

Bakan Bayraktar ödül verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin Avrupa ile yarışır çevre anlayışını yakaladığını belirtti.

Bakan Bayraktar, Bakanlık tarafından düzenlenen "Hayalimdeki Çevre" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri kabul etti. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, çevrenin şu anda dünyanın bir numaralı gündem maddesi olduğunu söyledi.
Özellikle gelişmiş ülkelerin çevreye son derece önem verdiğini dile getiren Bakan Bayraktar, "Kuzey kutbundaki buzullar eriyor, hava, dereler, denizler kirleniyor. Sanayi ilerledikçe fabrikaların bacalarından havaya emisyon zerk ediliyor. Şehirleşme nedeniyle fabrikalardan atık sular dereye, denize veriliyor" dedi.

sel_0124.jpg

Temiz bir çevre, hava, dünya için çocuklardan başlayarak çevre bilincini artırmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Bayraktar, bu kapsamda Bakanlık olarak "Hayalimdeki Çevre" temalı resim yarışması düzenlediklerini bildirdi.

Türkiye'de tüm insanlarda, çocuklarda, gençlerde, kadınlarda çevre bilincini içselleştirmek istediklerini anlatan Bakan Bayraktar, "Atıkların daha dikkatli salınması, evlerde ayrıştırılması, geri dönüşümün sağlanması gibi tüm hususlara bundan sonra dikkat edeceğiz. Okullarda etkinlikler düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin de Avrupa ile yarışır çevre anlayışını yakaladığına işaret eden Bakan Bayraktar, "Şimdi artık köylerdeki çöpleri bile büyük ölçüde topluyoruz, köylerde de kanalizasyon yapmaya başladık. Fabrikaları, belediyeleri daha çok disipline ediyoruz. Çevre konusunda topyekün iyileştirme hareketinin içindeyiz" dedi.

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin çevre konusunda yapılan tüm anlaşmalara da taraf olduğunu kaydetti.

Bakan Bayraktar, daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlerine bilgisayar hediye etti.

sel_0142.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset