Bakan açıkladı: "Ocakta görürüz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye’deki cari açığa ve enflasyona etkisinin Ocak ayından itibaren görüleceğini söyledi.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yür

Bakan açıkladı: "Ocakta görürüz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye’deki cari açığa ve enflasyona etkisinin Ocak ayından itibaren görüleceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘Her firmaya bir proje uzmanı, proje bilgilendirme ve proje hazırlama eğitimi sertifika törenine katıldı. DENİB binasında gerçekleştirilen törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, ilçe belediye başkanları ve sertifika alacak proje uzmanları katıldı. Katılımcılara bir süre ekonomiyle ilgili genel bilgiler veren Zeybekci daha sonra projeye destek veren GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’ya plaket verdi. Zeybekci son olarak sertifika almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

DENİB’teki törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Zeybekci, petrol fiyatlarındaki düşüşü değerlendirdi. Zeybekci, "Petrol fiyatlarında dünden itibaren bir düşüş başladı. Hem benzin hem de dizelde düşüşler oldu. Artık 5 TL’lik seviyeden 4.40’lık seviyelere gelindi.Mazotta 3.90 seviyelerine gelindi. Dünyadaki petrol fiyatlarının henüz doğalgaza yansımasını görmedik. Petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansıması dünyada 6 aylık bir sürede gerçekleşiyor’’ dedi.

‘PETROLDAKİ DÜŞÜŞÜN ETKİLERİ OCAK AYINDAN İTİBAREN GÖRÜLÜR’

Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisinin Ocak ayından itibaren görüleceğini ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu: "Petrol fiyatlarının aşağı gitmesinin bizim cari açığımıza ve enflasyonumuza etkisi Ocak ayından itibaren gerçekleşecek. Be petrol fiyatlarının 117 dolardan 70 dolar seviyesine gelmesini Türkiye için olumlu buluyorum. Her yüzde 10’luk aşağı gidiş ülkemizde yaklaşık 5 milyar dolarlık bir avantaj sağlıyor. Bu yaşanılanlar cari açığımızda, büyümemizde, istihdamda olumlu katkıları olacaktır. Genel ekonomide ocak ayından itibaren hissetmeye başlayacağız. Bundan sonra petrol fiyatlarında düşüş olmayabilir. Ama bundan sonra yukarı yönlü hareketlerde de petrol fiyatları zorlanacaktır."

‘DERSİM’DEN HERKES İBRET ALMALIDIR’

Devlet Bahçeli’nin Tunceli ziyaretini de değerlendiren Zeybekci, Tunceli’de yaşanılanlardan dolayı devletin özür dilediğini ifade ederek, "Dersim ülkemizin bir gerçeği.Devletimiz Dersim’le ilgili vatandaşların haksız yere zulme uğramasından, masum insanların sebebi ne olursa olsun cezalandırmak için öldürülmesinden dolayı özrünü diledi. Bu olaydan ibret alınmalıdır. Ülkemizde ana şemsiyemiz var. İnanç ya da kültürel farklılıklarımız ne olursa olsun aynı bayrağın, aynı devletin ve aynı milletin mensubuyuz. Bu ana şemsiyenin delinmemesi gerekir. Herkesin bu şemsiyeyi benimsemesi gerekir. Ben Devlet Bahçeli’nin Tunceli’ye gitmesinden dolayı son derece memnunum. Bu ülkenin vatandaşları, siyasetçileri hiçbir noktaya gidememe endişesi taşımamalıdır. Ben Devlet Bahçeli’nin Tunceli’ye gitmesini pozitif bir gelişme olarak görüyorum. Orada yaşanan olumsuzlukların atılan bu güzel adımı gölgelememesi gerekir. Tunceli bir vatan parçasıdır. Tarihte ismi başka olmasa da Tunceli ülkemin en güzel illerinden birisidir. MHP de CHP de herkes oraya gitmeli. Herkes ülkenin her yerine rahatlıkla gitmelidir’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler