Baheçeli'ye suç duyurusu

Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında hakaret ve iftira iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.Dersim Askeri Harekatı sırasında ailesinden 9 kişi öldürülen Hüseyin Akgün isimli vatandaşın, De

Baheçeli'ye suç duyurusu

Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında hakaret ve iftira iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dersim Askeri Harekatı sırasında ailesinden 9 kişi öldürülen Hüseyin Akgün isimli vatandaşın, Dersim’e yönelik sözleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 4.9 kuruşluk manevi tazminat davası açmasının ardından Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat da Bahçeli’nin dedesine hakaret ve iftirada bulunduğu iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Cihan Söylemez ile birlikte adliye binasına gelen Rüstem Polat burada yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli ile birlikte yargı önüne çıkmayı arzuladığını belirterek, "Benim halen acılarım var. Katliamda öldürülen, yakılan ateşlere atılan bir sürü insanımız var. Bunlardan bir tanesi de benim büyük Dedem Seyit Rıza ve Oğlu Hüseyin. 77 senedir o insanların mezar yerleri belli değildir. Ruhlarını bizlere teslim ettiler halen bu ruhlara karşı sizler katliam yapmak istiyorsunuz. Buyursun, hodri meydan diyorum gelsin beraber yargı önüne çıkalım. Eğer ben suçluysam o zaman devlet, yargı bunun gereğini yapacaktır" dedi.

23 Kasım tarihinde Tunceli’yi ziyaret edecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da çağrıda bulunan Rüstem Polat, "Dedemin bir isyankar, bir İngiliz ajanı olmadığını kendisine arz etmek istiyorum. Aynı zamanda da dedem ve o mağdur insanların 77 yıldır kayıp olan mezarlarının bulunmasını kendisinden talep edeceğim. Arzum, isteğim kefensiz yatan kemiklerini Dersim’in kutsal topraklarına gömmek. Bu konuda başbakanımızdan ricada bulunacağım" diye konuştu.

"BAHÇELİ NEFRET SUÇU İŞLEMİŞTİR"

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Dersim’e yönelik sözleriyle nefret suçu işlediğini dile getiren Rüstem Polat’ın avukatı Cihan Söylemez ise "Bu hakaret ve iftiralardan dolayı kendisinin nefret suçu işlediğini ve işlemeye devam ettiğini düşünmekteyiz. Türk Ceza Yasası’ndaki maddeler gayet net. Kendisinin bu suçlardan dolayı yargılanması gerekiyor. Bugün ülkedeki milleti temsil oranı açısından AK Parti, HDP ve CHP yüzde 85-90’ını temsil ediyor.

Bu kitle artık Seyit Rıza’nın masum olduğunu, haksız bir yargılama neticesinde haksız şekilde idam edildiğine kanaat getirmiş durumda. Buna rağmen Devlet Bahçeli’nin hakaretvari açıklamaları ve iftiraları nedeniyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Kendisine sesleniyoruz. Müvekkilimin dokunulmazı yok kendisinin dokunulmazlığı var. Bahçeli Meclis’ten dokunulmazlığının kaldırılmasını istesin bu şekilde savcılık makamının önüne çıksın; eşit bir yurttaş olarak ifadesini versin" şeklinde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretinde kendisiyle görüşecek kişiler arasında müvekkilinin de yer alması amacıyla Vali Osman Kaymak’la görüşeceklerini ifade eden avukat Cihan Söylemez, "Seyit Rıza’nın mezar yeri davası 8 yıldır sürüyor. Ak Parti 12 yıldır iktidarda. Eğer samimilerse bu doğrultuda adım atmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu artık siyaset malzemesi değil siyaset üstü zeminde konuşularak açıklığa kavuşturulsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler