Bahçeliyi öldürtmeye gönderdiler

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşgenel Başkanı Kamuran Yüksek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün Tunceli'ye yaptığı geziyi değerlendi. Yüksek, "Erdoğan ve AKP hükümeti Bahçeli'yi resmen Dersim'e öldürtmeye gönderdi" dedi. "BAHÇELİ'Yİ TUNCELİ'YE

Bahçeliyi öldürtmeye gönderdiler
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşgenel Başkanı Kamuran Yüksek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün Tunceli'ye yaptığı geziyi değerlendi. Yüksek, "Erdoğan ve AKP hükümeti Bahçeli'yi resmen Dersim'e öldürtmeye gönderdi" dedi.
 
"BAHÇELİ'Yİ TUNCELİ'YE HÜKÜMET SÜRÜKLEDİ"
 
Kamuran Yüksek, DBP Tunceli il kongresinde yaptığı konuşmada, MHP liderinin Tunceli gezisine değerlendirirken, "Devlet Bahçeli'ye çok açık söylüyorum, AKP hükümeti Dersim'e sürüklemiştir. Erdoğan, zorlayarak Dersim'e gelmesini sağlamıştır. Aslında Bahçeli'nin Dersim'e getirilmesi kurulan bir tuzaktı ama Dersim halkı bu tuzağı dün çok başarılı bir şekilde atlatmıştır" dedi.
 
"BAHÇELİ'Yİ ÖLDÜRTMEYE GÖNDERDİLER"
 
"Erdoğan ve AKP hükümeti, Bahçeli'yi resmen Dersim'e öldürtmeye gönderdi" diyen Kamuran Yüksek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu kadar kışkırtma, 'Dersim'e gidemezsin orada bunları söyleyemezsin' demek gücün varsa git demektir. Buradaki her kesime de şu mesajı vermektir. Bakın sizin baş düşmanınız geliyor orada bunun işini bitirin. Bir taşta birkaç kuş, hem buradaki devrimci güçleri bundan sorumlu tutacak, bir süre bir siyasetçinin saldırıya uğramasını kendisine malzeme olarak kullanacak ya da daha farklı bir durumun oluşmasında Dersim halkının hepsini katil olmakla suçlayacak. Hem Dersimlileri mahkum edecek, hem Bahçeli'yi bu şekilde bir tuzağa sürüklemiş olacak. Hem de 12 yıldır yaptığı gibi çıkıp 'Türkiye'de iki uç var. Türk milliyetçiliği ile Kürtler, Türk devrimcileri iki uçtur' diyecek. 'Bunların hiç biri çözüm değil, makul olan, çözüm olan benim' diyecek ve ortaya çıkıp kendi iktidarını sürdürmenin planını yapacaktı. Bu tuzağı kurdu, bu kadar tehlikeli oynadı. Bu kadar acımasız, bu kadar halkları karşı karşıya getirmeyi planladı. Ama Dersim halkı bütün bu oyunları ortadan kaldırdı ve AKP tuzağına düşmeden demokratik tepsini koyarak örnek bir davranış sergiledi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler