Bahçeli'nin 3K Formülü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.İşte Bahçeli'nin konuşmasının satır başları: Bugünkü şartlar içerisinde terk etmek zorunda kaldığımız yerler istikrarsızlık içinde kıvranmaktadır. yüzyıllar boyunca barış ve güvenlik i

Bahçeli'nin 3K Formülü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasının satır başları:
 
Bugünkü şartlar içerisinde terk etmek zorunda kaldığımız yerler istikrarsızlık içinde kıvranmaktadır. yüzyıllar boyunca barış ve güvenlik içinde bulunan imparatorluk bakiyelerimizin elimizden çıktıktan sonra ateş topuna dönmesi ibretliktir. Türk milletinin arkada bıraktığı her yerde gözyaşı vardır.
 
Büyük hükümdarımız Fatih Sultan Mehmet'in gerçekleştirdiği gibi İstanbul'un milli tarihe saygılı yönetimlerle buluşmanın zamanı gelmiştir. Bunun için İstanbul'un yeniden fethi gerekmektedir. Bunun için tek çare ehil ve milli ellerle yönetilmesi yani Milliyetçi Hareketçi Partisi'i gerekmektedir.
 
TARİH KİTAPLARINDA DEĞİŞİKLİK
 
Bir tarihin kaderiyle oynamak için önce tarihi ile oynamak gerekmektedir. milli eğitim bakanının başka bir işi kalmamış mıdır? Cumhurbaşkanı Gül'ün bile itiraf ettiği eğitimdeki enkaz böyle mi giderilecek? AKP hükümeti tarihin nesini düzeltecektir?
 
Başbakan Bizans'tan özür mü dileyecek, Haçlılardan af mı dileyecek, İmralı'ya methiye mi düzecek? Türk tarihinden rahatsız olunması bölücü cüretkarlıktır.
 
Buradan mümtaz üniversite hocalarına bu konuya müdahale etmeleri konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Türk tarihi masalarda değil, meydanlarda mücadelelerde yazılmıştır. Türk devletinin geçmişinde kendisine yer bulamayanların hesapları dönecek. Başbakan bilsin ki kaleme aldıkları tarih değildir, küçülme ve terördür.
 
Başbakan ve bakanları tarih yazmakta ısrar ediyorlarsa 100 soruda İmralı ihaneti ya da PKK'nın kanlı planlarını yazsınlar. AKP-BDP-PKK ve Barzani ile oluşturulan kutsal ittifak Türk milletini korkutmaktadır.
 
ÜLKEMİZİ KIYMA MAKİNESİNE ATMIŞTIR
 
Bunlar ne ilk ne de sondur. Başbakan ve hükümeti ülkemizi ölüm tüneline sokmuş, kıyma makinesine atmıştır. Bilinmelidir ki bir ülkenin sınırları o ülkenin namusudur. Bugün Türkiye'de sınır güvenliği namına bir şeyin kalmadığı dikkat çekmiştir. Sınırlarımız adeta delik deşik edilmiştir.
 
KATİLLERE AKIL HOCALIĞI YAPIYOR
 
Başbakan "Onlar girdiği yoldan çıkarlar" diyerek katillere akıl hocalığı yapmaktadır. Başbakan "Suriye'deki muhalifler bu diktatörü indirecek" diyerek taraf tuttuğunu belli etmiştir.
 
REYHANLI
 
Esad'a gelince mangalda kül bırakmayan Erdoğan'ın Suriye ve Reyhanlı'ya gelince pısmaktadır. Ses var görüntü yok laf çok eylem yoktur. Bombalı saldırıları Esad yönetimine havale etmiştir. Reyhanlı'da 52 kişiyi katledenlerle ilgili elinde ne belge var, açıkla da öğrenelim. Başbakan bunları saklamamalı ve gizlememelidir.
 
Meseleyi kuru laf kalabalığına ve karambole getirmemelidir. Erdoğan başkanlık makamında konu mankeni olarak oturmuyorsa bunların hesabını sormalıdır.
 
Gaziantep'ten beri patlayan bombalar ikaz edici olmamış mıdır? Dökülen kanlar ne zaman temizlenecektir? Üzülerek ifade ederim ki bu soruların hepimizi tatmin edecek cevabı başbakan tarafından verilemeyecektir.
 
BOSTAN KORKULUĞUNA CEVAP
 
Başbakan Erdoğan kimin gerçek bostan korkuluğu olduğunu anlamalı. Reyhanlı'nın kanı dökülmüş Başbakan açık havada toplantı düzenleyerek milleti alaya almıştır.
 
Reyhanlı ziyaretini önce 30 Mayıs'ta ilan eden daha sonra bizim mitingimize denk getiren Başbakan bunu da siyasi emellerine alet edecek kadar sorumsuzdur.
 
DAVUTOĞLU GİTMELİ
 
Dışişleri Bakanı'nın Esad'ın bu kadar gaddarlaşacağını tahmin edemedim sözleri dış politikadaki kafa karışıklığını ortaya koymuştur. Yine söz konusu bakanın ben bu ülkenin sicillinde katillerle fotoğraf olmamasına dikkat ediyorum sözleri de dikkat çekiyor. AKP Dışişleri Bakanı heralde Irak'ta Afganistan'da milletin kanını akıtanlarla yanyana durmayı normal görmektedir.
 
Sıfır sorun mucidinin kısa zaman içinde azledilmesi acil beklentimizdir. Ne var ki Başbakan'ın bakanından geri kalır yanı yoktur. İkinci Cenevre Konferansı'na mesafeli olan başbakan birden fikir değişmiştir.
 
İÇKİ YASAĞI
 
Geçtiğimiz hafta gündeme en çok damga vuran konulardan biri de alkol tartışmasıdır. MHP olarak bu tartışmaya olumlu yaklaşmaktadır. Yaptığımız AKP'ye destek değildir. Bu adım gençliğin korunması için önemlidir.
 
Sigara, alkol, anarşi ve teröre karşı gençleri koruyacağımız parti programımızda da yer bulmuştur. Bunu siyaset kurumunun asli görevinin olduğunu söylüyoruz. Türk gençliğinin büyük çoğunluğunun kötü alışkanlıklardan uzak kaldığı bizce malumdur. MHP'nin programına bağlı kalarak tutarlı davranmak önemlidir.
 
Herkes konuşurken haddini bilecektir. MHP'yi kötü alışkanlıkları destekleyerek AKP muhalefeti yapmak MHP'liliğe yakışmaz.
 
BAHÇELİ'NİN 3K TEORİSİ
 
Bu arkadaşlarıma sesleniyorum. Yıllar öncesinden 3K teorisi diye ortaya koyduğumuz görüş vardı: Kafa, Kalp, Kol. Bunların açılımını yapmış olsanız AKP solda sıfır kalır zaten.
 
Ancak Başbakan'ın 'kafası kıyak nesil istemiyoruz' sözleri ise bir gaflettir. Erdoğan gitsin sokaktaki tinercilerle , evsizlerle ilgilensin. Erdoğan kyak kafa konusunda tecrübesi varsa kendine saklamalıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset