Bahçeli'den şok karar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı için gerçekleştirdiği çatı aday turu kapsamında "Kürt" ve "Alevilerle"de görüşecek. İmralı ve Kandil hattı dışında kalan Kürt kesiminin kanaat önderleriyle görüşmeyi planlayan Bahçeli, Alevi kesiminden de

Bahçeli'den şok karar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı için gerçekleştirdiği çatı aday turu kapsamında "Kürt" ve "Alevilerle"de görüşecek. İmralı ve Kandil hattı dışında kalan Kürt kesiminin kanaat önderleriyle görüşmeyi planlayan Bahçeli, Alevi kesiminden de İzzettin Doğan'ın başkanlığını yaptığı Cem Vakfı ile temas kuracak.

Bahçeli, cumhurbaşkanlarıyla gerçekleştirdiği görüşme turunu önümüzdeki hafta siyasi parti liderleri ve sivil toplum örgütleriyle sürdürecek. Bahçeli, bu kapsamda, ilk olarak büyük kongresini yeni tamamlayan Saadet Partisi'ni ziyaret edecek. Böylece Bahçeli "hayırlı olsun" ziyaretini de gerçekleştirmiş olacak. SP'nin ardından BBP ve DP'yi de ziyaret edecek olan Bahçeli, son olarak CHP ile biraraya gelecek.

İki parti ile görüşmeyecek

Bahçeli'nin CHP ziyareti kritik önem taşıyor. "Çatı aday" konusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sıcak mesajlar gelmesi üzerine, Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalması halinde CHP ile MHP'nin göstereceği adayın önem kazanacağına dikkat çekecek. Bahçeli'nin ziyaret programında HDP ve Ak Parti yer almıyor.

Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlarının ardından TBMM Başkanı Cemil çiçek'le de görüşmesi parti toplantılarında gündeme geldi, ancak henüz netlik kazanmadı.

STK ziyaretleri

Bahçeli, siyasi partilerin ardından TOBB, TÜSİAD, Türk-İş gibi sivil toplum kesimleriyle de biraraya gelecek.

Bahçeli, Kürt ve Alevi kesimin temsilcileriyle de temas kurarak, Cumhurbaşkanlığı konusundaki önerilerini dinlemeyi planlıyor. Kürt kesiminde kiminle görüşeceği konusunda "Kandil ve İmralı hattı dışında kalanlar" sınırını koyan Bahçeli'nin, Kürt toplum önderleriyle biraraya geleceği bildirildi. Alevi kesimiyle teması da ihmal etmeyen Bahçeli'nin, dağınık Alevi örgütlenmeleri içinden İzzettin Doğan'ın başkanlığını yaptığı Cem Vakfı ile görüşeceği öğrenildi.

‘Okmeydanı karanlık ellerin tertibidir'

MHP lideri Bahçeli, Okmeydanı'nda yaşanan olayları dün Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi. Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yine sıkıntılarla karşı karşıyayız, yine üzücü olaylara şahitlik ediyoruz. Dünden (önceki gün) itibaren Okmeydanı'nda gerçekleşen kötü ve tehlikeli hadiseler hepimizi kaygılandırıyor.

Kaosun sonu olmaz

İnsanın huzur ve mutluluk duyması, belirsizliğin ve bilinmezliğin aşılmasına, bundan istifade edenlerin etkisizleştirilmesine bağlıdır. Belirsizlik kimseye fayda sağlamaz. Karambol hiçbir zaman istikrara kapı açmaz. Kaosun ve çatışmanın sonu olmaz. Okmeydanı'nda iki kişinin vefatına, yedisi polis olmak üzere dokuz kişinin yaralanmasına neden olan olaylar karanlık ellerin tertibidir. Bunlar kötülüğün ve kötünün temsilcisidir. Doğası kötü olanın kurtuluşu yoktur. Fıtratı lekeli olanın sunacağı ve söyleyeceği bir şeyi de olmayacaktır. Provokatörler, kaybettiğimiz Berkin evladımızı ve Soma'nın taptaze acısını ajite ederek akıllarınca mevzi kazanmaya çalışıyorlar. Maskeli eşkıyalar, arkalarındaki unsurlar ve her tarafa yuvalanmış elebaşları dökülen kandan, kaybolan hayatlardan sorumludur.

Cemevi'nin avlusunda boynuna isabet eden kör kurşundan dolayı hayatını kaybeden Uğur Kurt kardeşimize ve patlayan parça tesirli bomba sonucunda can veren Ayhan Yılmaz isimli vatandaşımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerinin acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır niyaz ediyorum. Başta polislerimiz olmak üzere, tüm yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler