Bahçeli'den kaset açıklaması

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.Geleneksel kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, MHP'deki kaset skandalından sonra partiden ayrılan Deniz Bölü

Bahçeli'den kaset açıklaması

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.Geleneksel kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, MHP'deki kaset skandalından sonra partiden ayrılan Deniz Bölükbaşı'nın bir televizyon programında kaset skandalında partinin de bir ayağının olduğunu iddia ettiğinin hatırlatılması üzerine, "Bunu hangi gerekçeye dayalı olarak açıklamıştır bilemiyorum. Ancak MHP'nin içerisinde, MHP'nin varlığına kasteden ve kamuoyunda itibarsızlaştırmaya, etkisizleştirmeye yönelik bir projenin, bir ayağının olacağını düşünmek dahi istemiyorum. MHP'de siyasi rekabet her zaman olabilir. Fakat öldürücü rekabet hiçbir zaman mümkün değildir" şeklinde cevap verdi.
 
YENİ ANAYASA İÇİN UMUT KALMADI
 
Bir başka gazetecinin yeni anayasa çalışmaları konusunda bu yıl sonuna kadar bir hedef konduğunu, ancak son dönemlerde iktidar partisinin sözcüleri bu süreçten umutlarının kalmadığını yönünde açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "İktidar partisi kaçmak için bahane aramasın" dedi. Yeni anayasa çalışma adımlarının hayırlı adımlar olduğunu ifade eden Bahçeli, "TBMM'de temsil edilen siyasi kurumlar, Meclis Başkanlığı'nın başkanlığında bir hazırlık komisyonu, uzlaşma komisyonu kurmuşlar. Bugüne kadar da siyasi partilerin üstün gayretleriyle önemli gelişmelerde sağlanmıştır. Buna süre tanıyarak, bu süreyi geçerse bu iş olmaz demek, hele hele bu iktidar partisinden geliyorsa kamuoyunu, Türk milletini baştan sona aldatmak demek olmuştur. Bunu böyle söyleyeceğine süre koyup, bu süre içerisinde olmayacak diyeceğine, kalkıp masadan ben kalktım, masadan kalkınca da bu heyet dağılır diyerek millete gerçeği söylemesinde yarar vardır. Biz MHP olarak, orada temsil eden arkadaşlarımız hazırlıklarını uzman kişilerle beraber sürdürmekte, gündeme taşınan her madde üzerine MHP'nin görüşlerini ifade etmektedir ve sonuna kadar gitme kararlığını da göstermektedirler. Bu hayırlı bir başlangıçtır. Türkiye'de uzun yıllar anayasa ve anayasa değişikliği tartışmasıyla toplum meşgul ediliyor. Toplumun yönetimindeki her türlü aksaklıklar anayasaya yükleniliyor. Bundan kurtulmanın yolu toplumun bütün ihtiyaçlarına cevap veren 21. Yüzyılın temel dinamiklerine göz önüne alan ve zengin bir uzlaşma zemini içerisinde bunu sonuçlandırmak olmalıdır. Süreyle iki ayağı bir pabuca koymaya gerek yoktur. Sayın Başbakan 10 yıllık ustalık dönemine geldiği bir süreçte daha sabırlı olması gerekeceği kanaatindeyim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset