Bahçeli'den "dinleme" itirafı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yasa dışı dinleme iddiaları ile ilgili olarak, MHP Genel Merkezi’nin dinlendiğini bildiklerini söyledi.MHP Lideri Devlet Bahçeli İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensupl

Bahçeli'den "dinleme" itirafı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yasa dışı dinleme iddiaları ile ilgili olarak, MHP Genel Merkezi’nin dinlendiğini bildiklerini söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın paralel devlet iddiaları ile ilgili kendilerine yönelik eleştirilerine yanıt vererek, "Başbakan’ın 17 Aralık’tan itibaren yapmış oldukları konuşmalar sağlıklı görünmüyor. Ondan evvel de saldırgan, üslubu farklı biraz da hakaret içeren ifadeleri kullanıyordu. Bu tartışmanın içerisine her alanda MHP’nin girmesi doğru değil. Paralel devletten neyi kastediyor. Paralel devlet kimdir onu bilemiyoruz. Ama bu iktidarın 11 yılık uygulamaları sırasında iki tane önemli görevi olmuştur. Bunlardan bir tanesi Türkiye’yi bölünmeye götüren bir demokratik açılım sürecidir. Öbürü de bölünmüş yol. Eskiden tek yol üzerinden giderken şimdi birbirine paralel yollarla seyahat mümkün oluyor. Dolayısıyla bu paralelin iki kanadı ile beraber olan değerlendirmelerine MHP katılmak istemiyor. Böyle bir tartışmayı derinleştirmenin de ülkemize bir yararı olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu.

Bahçeli ABD’nin Kıbrıs sorununda üstlendiği rol ile ilgili bir soruya, "Kıbrıs sorunun ABD farklı bir yaklaşımla çözmeye çalışıyor ve bu konuda da Türkiye’yi ikna etmeye gayret gösteriyor. Türkiye’nin geleneksel Kıbrıs yaklaşımı da burada bir Türk varlığını ortadan kaldırabilecek hiçbir siyasi sosyal değişimi kabul etmemiz mümkün değildir. Orada iki toplumlu bir yapının devamı ile beraber KKTC’nin varlığının korunması gerekir. Bu konuda Türkiye’nin tavizi olamaz. Türkiye’nin kritik günlerinde bunları hep gündeme taşıyorlar. Tavizci politikayla amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Buna da iktidar partisi yakınlık gösteriyor. Bundan vazgeçmesinde yarar var" şeklinde konuştu.

Bahçeli Başkan Erdoğan’ın kendisine yönelik, "Ailesi, çoluğu çocuğu yok, derdimiz anlamaz" sözleri ile ilgili olarak ise, "Başbakan inançlı bir şahsiyettir. Nikahla ölümün günü belli olmaz" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, yerel seçim konusundaki beklentilerinin sorulması üzerine ise, "O konuda çok kamuoyu araştırması yapılıyor. Onların arasına bizi katmayın, biz milletimizden destek istiyoruz" dedi.

Başkanı Devlet Bahçeli, yasa dışı dinleme iddiaları ile ilgili olarak ise şunları söyledi; "MHP Genel Merkezi’nin dinlendiğini biliyoruz. Bu medya aracılığı ile düşüncelerimizi aktaramadığımız kesimlere bu dinlenme vasıtasıyla aktarıldığını kabul ettiğimiz için hoşgörü ile karşılıyoruz".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset