Bahçeli " Türkiye bölünmenin eşiğinde"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’a uyarılarda bulunarak, Türkiye’nin bölünmenin eşiğinde olduğunu belirterek, mutlaka sandığa gidilmesini istedi. Bugün Ankara’dan karayolu ile Samsun’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk olarak Havza ilç

Bahçeli " Türkiye bölünmenin eşiğinde"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’a uyarılarda bulunarak, Türkiye’nin bölünmenin eşiğinde olduğunu belirterek, mutlaka sandığa gidilmesini istedi.
 
Bugün Ankara’dan karayolu ile Samsun’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk olarak Havza ilçesinde partililer tarafından coşku ile karşılandı. Daha sonra Vezirköprü ilçesine geçen Bahçeli, burada vatandaşa seslendi.
 
Vezirköprü ilçesindeki meydanda vatandaşa hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’de iç ve dış tehdit ve tehlikelerle karşılaştığı bir ortamdayız. Sosyal ve ekonomik yönden birçok sıkıntımızın devam ettiği bir süreçteyiz. Türkiye’nin Oslo’dan başlayıp Kandil’de noktalanmak istenen bir bölünmenin eşiğindeyiz. Böyle bir dönemde seçimler çok önemlidir. Çünkü millet iradesi demokrasi içerisinde bu sorunları çözme gereğini hissetmelidir. Onun için bu seçimleri milletçe önemsemeliyiz. Mutlaka sandığa gitmeli oyları kullanmalıyız. Sandık görevlileri olan arkadaşlarımız çok dikkatli olmalı” dedi.
 
AK Parti’nin 11 yıldan bu yana bu ülkeyi yönettiğini belirten Bahçeli, “Yakın siyasi tarihimizde hiç bir siyasi partiye nasip olmayan sayısal bir çoğunlukla Mecliste temsil ediliyor. Hükümet kurma yetkisini almış oluyor. Yasama yürütme dediğimiz kuvvetler ayrılığının ikisinde bugünkü iktidar bulunuyor. Ancak Recep Tayyip Erdoğan bu gücü milletin lehine kullanacağı yerde, bu gücü kendi nefislerine doğru kullanmaya başlamışlardır. Son dönemde bu çok belirgin olmuştur. O sebepten dolayı Türkiye’deki gelişmeleri iyi takip etmek lazım. Bunlardan en tehlikelisi Türkiye için olursa felaket olur. O da Suriye’de görüldüğü gibi Batı Kürdistan özerk yönetiminin 3 kanton halinde oluşması. Türkiye’de belediye seçimlerinden sonra bir Kuzey Kürdistan Özerk yönetiminin amacını taşımaktadırlar. Bunlar bunu başaramayacak. Başarmaları da mümkün değil. Ama böyle bir niyet demokratik açılım denen zırva ile bugünkü iktidar döneminde gittikçe uygulanabilirlik haline getirilmek istenmektedir” diye konuştu.
 
Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Değişik partilerde bulunabiliriz. Ancak bazı olaylar var ki hiç birisine göz yumamayız. Bunlardan bir tanesi toplumu çürümeye, devlete çökertmeye yönelik hatalar ve yanlışlıklardır. Bunlar nelerdir denildiğinde o da 17 Aralık 2013 yılına başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıdır. Bugün 17 Aralık’tan 83 gün geçti. Bir ülke tek başına iktidara sahipken 83 gün içinde yolsuzluk ve rüşvetin savcılar tarafından incelenip, kolluk kuvvetleri tarafından uygulanıp, sonucun millete duyurulduğu ve 41 kişinin tutuklandığı bir ortamda 83 gün geçti. Bu devlet aciz midir. Bu devletin müesseselerinde devlet geleneğimizden hiçbir unsur kalmadı mı ki yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan halen bir sonuç alınamadığı gibi Türkiye’de de çok büyük tartışmalara sebep oluyor” şeklinde konuştu.
 
Başbakana uyarılarda da bulunan Bahçeli, “Başbakan dün televizyonlara çıkmış, ‘ben tek adamsam gelin indirin’ diyor. Ne demek bu. Sen kime meydan okuyorsun. Ortalık karıştığı zaman senin izini ve eserini Türkiye’de bulamazlar. Aklını başına al. Milleti tahrik etme" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler