Bahçeli: Sindiğin delikten çık!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde yine hükümet vardı."ERDOĞAN'I ALKIŞARIZ"Irak'ta yaşananlardan ötürü hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli "Türkiye’ye meydan okumanın bedelini IŞ

Bahçeli: Sindiğin delikten çık!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde yine hükümet vardı.

"ERDOĞAN'I ALKIŞARIZ"

Irak'ta yaşananlardan ötürü hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli "Türkiye’ye meydan okumanın bedelini IŞİD’e ödetecektin. IŞİD, Survivor yarışması düzenledi de biz mi kaçırdık. Bugün ne pişirsem, gelinler kaynanalar türünden programlar tertip etti de biz mi anlamadık. Bunun için katılım artsın diye insan kaçırıldı da biz mi bilemedik. Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli ve savunulmalıdır. Türk askeri bugünler için vardır. Türk milleti her şartta kollarını açacaktır.Başbakan çok önem arz eden önerilerimizi dikkate alır ve yaparsa alkışlar ve iftihar ederiz." dedi.

"Çatı aday" olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminin isabetli bir isim olduğuna dikkat çeken Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Bu saygın ismin hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Bu uzlaşmanın gelecek için umut verdiğini belirtmek istiyorum. Bilgili, birikimli, çelebi ruhlu bir bilim insanıdır. 10 yıla yakın sürdürdüğü görevinde çok başarılı olmuştur. Siyasetle organik bir bağının olmadığı hepimizin malumudur. Şu zamanda aday olması Türkiye için bir şanstır."

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

Başbakan kim olduğunu yabana atmıştır. Türkiye’nin en ciddi açmazı 17/25 Recep Tayyip Erdoğan’dır. Küresel cinayet ve ölüm projesi tıpış tıpış eş başkanlık yapan bu şahıstır. AKP hükümeti yıkıma memur edilmiş şer yuvasıdır. Batıl hayranı, bölücülük meraklısı bir menfaat oluşumudur. Günlerdir IŞİD’in istilasını izliyoruz. Irak sancılı ve kanlı bir parçalanmayla karşı karşıyadır.

"IRAK ORDUSU ÇİL YAVRUSU GİBİ DAĞILMIŞTIR"

Irak, kardeşin kardeşe ölüm yağdırdığı cehennem vadisine hapsolmuştur. IŞİD örgütü MS 4. Yüzyıldan sonra Avrupa’yı akın akın istila eden barbar kavimlerden öz itibariyle farksızdır. El Kaide’nin kuluçkasından çıkan radikal bir örgütün saldırılarına şahit olmaktadır. 150 km2'lik bölgeyi bu terör örgütü ele geçirmiştir. Musul ve güney kısmını ele geçirmesiyle işgal altındaki Suriye ve Irak toprakları birbirine eklemlenmiştir. Irak ordusu çil yavrusu gibi dağılmaktadır.

"BAŞBAKAN KİM OLDUĞUNU UNUTTU"

Türkiye'nin hayati çıkarlarının hiç bir zaman olmadığı kadar tartışıldığı ve tehlike altında olduğu bir dönemden geçiyoruz. Başbakan Erdoğan'ın bu tavırları karşımıza felaket çıkarmıştır. Başbakan kim olduğunu, yetkiyi kimden aldığını unutur olmuştur.

Türk milletinin en büyük talihsizliği tıpış tıpış eş başkanlık yapan bu şahıstır. Günlerdir Irak'ta patlayan etnik olayı konuşuyor ve işgali izliyoruz. Bu süreç Büyük Ortadoğu Projesine doğru hızla ilerlemektedir. Irak kardeşin kardeşe ölüm yağdırdığı silah çektiği cehennem vadisinie teslim olmuştur. 5-10 bini arasında militanı bulunan IŞİD Irak'ı yakıp yıkmıştır.

"IŞİD ŞİMDİ ORTADOĞU'NUN YENİ BELASIDIR"

Irak ordusu çil yavrusu gibi dağılmıştır. Askerler tek kurşun atmadan kaçmıştır. Musul'un düşmeside böyle olmuştur. Bu durum uluslararası hukuka ağır bir darbedir. Sınırlarımızın hemen dibinde konuşlanan IŞİD şimdi Ortadoğu'nun yeni baş belasıdır. AKP'nin zamanla ve Batı'nın bastırmasıyla bu terör gruplarla arasına mesafe koyması kesin sonuçlar doğurmamıştır. IŞİD militanlarının Suriye'deki hangi hapishaneden ne zaman bırakıldığını bilmekle övünen bu hükümet bu durumun ciddiyetinin farkında değildir.

Başbakan IŞİD'e terörist diyecek sağlam duruşu göster. Şu an IŞİD elinde bulunan Türk vatandaşlarını sağ olarak kurtarmak AKP'nin şeref ve namus borcudur.

"BAŞBAKAN YA ANLAMA ÖZÜRLÜDÜR YA DA..."

Başbakan bize bunların dünyadan haberi yok dedi rehin alınan vatandaşların başına bir şey gelirse ne yaparız diye sordu. Başbakan ya anlama özürlüdür ya da dediklerimiz çarpıtıyordur. Başbakan ya IŞİD sevdalısıdır. Ya da IŞİD destekçisidir. Biz Türkiye'nin gücünü göster diyoruz. Başbakan hala sünepe bir siyasetçi gibi soğukkanlı adımlar atacağız sağduyulu olacağız diyerek zaman kazanıp saklanbaç oynuyor.

"GECİKMİŞ BİR İTİRAF"

Dışişleri Bakanı’nın Şubat ayında TV’de Suriye’yi kastederek ‘’IŞİD denilen suç yapılanması rejimle çalışan bir yapılanma ‘’ sözü gecikmiş bir itiraftır. Muhtemel riskleri öngörememesi içine düştüğü stratejik çaresizliğin hazin bir neticesidir

Bazı deliller AKP’nin hala vahşi örgütlerle aynı potada olduğuna işaret etmektedir.

"SENİN İÇİN BİR ANLAM İFADE EDİYOR MU?"

Musul Konsolosluğu IŞİD militanları tarafından kuşatılmıştır. Bu esnada hiçbir çatışma yaşanmadı. Bu durum bizce manidar. Özel harekat tek kurşun bile atmadı. Anlaşılan AKP’den giden emir de bu yöndedir. IŞİD aynı zamanda Türkiye’ye saldırmıştır. Türk bayrağını alçakça indirmiştir. Başbakan bunlar senin için bir anlam ifade ediyor mu?

"ASLAN PARÇASI ERDOĞAN"

Sen bu esnada evladının anlamadığı lisanla rüşveti mi tarif ediyordun. Cebini parayla dolduran aslan parçası Erdoğan’dan IŞİD’e en ufak bir itiraz gelmemiştir. Başbakan Obama’dan yüz bulamayınca başkan yardımcısından telefon trafiğiyle icazet beklemiştir. Başbakan muhalefete nasıl kara çalarım derdinde. Bu nasıl kendini bilmezliktir. Ne bitmez çalışmadır ki bir haftadır konsolosluğumuzdan silah zoruyla çıkarılan 49 vatandaşımız hala kurtarılmamıştır

"31 VATANDAŞIMIZIN AKİBETİ MEÇHUL"

31 vatandaşımızın akibeti ise meçhuldür. Başbakan, IŞİD’e terörist diyememiştir. Çünkü geçmişten gelen gönül borcu, sıcak bir ilgisi vardır. İşitme sorunu varsa IŞİD BOP’un kucağında gözlerini açan bir terör örgütüdür. Korkak Başbakan yine nereye sıvıştın? IŞİD Türkiye’ye kafa tutmaktadır. Aracılar vasıtasıyla pazarlık yapmak derdinde. Başbakan bunlara kafa tutmak yerine bizim IŞİD’i tahrik ettiğimizi söylüyor. Bu akılsız ve ahlaksız sözlerinin bizim nezdimizde karşılığı yoktur. Türk devleti ona buna pabuç bırakmaz. Türk vatandaşlarımızı kurtarmak AKP2nin siyasi şeref ve namus borcudur.

"BEDELİNİ ÖDETECEKTİN"

Türkiye’ye meydan okumanın bedelini IŞİD’e ödetecektin. Rehin alınan vatandaşlarımızın başına bir şey geldiğinde bunu neyle izah edeceklerini sordu ve bunlarla kendini avuttu. Başbakan ya IŞİD taraftarıdır ya da acizdir. Biz vatandaşlarımız derhal kurtarılmalı diyoruz, Başbakan laf ebeliği yapmıştır.

 

"IŞİD SURVIVOR YARIŞMASI MI DÜZENLEDİ" 2. SAYFADA

 
 

"IŞİD SURVIVOR YARIŞMASI MI DÜZENLEDİ"

Erdoğan radar gibi teröristi her yerde bulmakta ve bağrına basmaktadır. Başbakan’ın geceleri huzurla başını yastığa koyması için herhalde ‘bugün PKK ya da IŞİD için ne yaptın’ sorusunu sormalıdır. Rehin alınanların güvende olduğunu söylemektedir. Her an ağlama modundaki Başbakan Yardımcısı IŞİD’in hedefinde Türkiye’nin olmadığını söylemektedir. Bu sözlerin neresinden tutalım? IŞİD, Survivor yarışması düzenledi de biz mi kaçırdık. Bugün ne pişirsem, gelinler kaynanalar türünden programlar tertip etti de biz mi anlamadık. Bunun için katılım artsın diye insan kaçırıldı da biz mi bilemedik.

"IŞİD SADECE MAŞADIR, İBLİS UŞAĞIDIR"

Başbakan nefsine teslim olmuştur. Bugün AKP'nin dış politikası yoktur. Ortadoğu haritası yaklaık 100 yıl sonra yeniden masaya yatırılmıştır. IŞİD sadece maşadır, iblis uşağıdır.'

Bu bakan "Bizden habersiz Ortadoğu’da yaprak kıpırdamaz’’ diyordu. Zulme karşı gür bir sesle ‘yeter dur demek’ inandığımız değerlerin gereğidir Yalandan insan ölmez belki ama iktidarlar tükenir, insan içine çıkacak itibarları kalmaz. Bu insanlarda ne uzayacak burun ne de kızaracak burun vardır. Hükümette ahlak ve fazilet kalmadı.

"MAHŞERDE BAŞBAKAN'IN YAKASINA YAPIŞACAKTIR"

Bugün AKP’nin dış politikası yoktur. Ortadoğu’da alan vermektedir. Ortadoğu haritası yaklaşık 100 yıl sonra yeniden masaya yatırılmış, sömürge cellatları yeniden işbaşı yapmıştır. Irak’ın 3’e bölünmesi için tüm şartlar hazırdır. IŞİD sadece zaman ayarlı bombanın düğmesine basan uşaktır. Gelişmeler okunmazsa Ortadoğu’nun etnik şarapnelleri Türkiye’yi çok yönlü etkileyecektir. Türkmeneli’nde olanların aynısı Filistin’de olsaydı Başbakan şimdiye kıyameti koparmıştı. Türkmen erkeklerinin ismi Esra, erkeklerinin ismi Mursi olmadığı için ve bunlar topluca Rabia işareti yapmadığı için mi sen Türkmeneli’ne kayıtsızsın.

Türkiye içerden bölünmekte dışardan parçalanmaktadır. Türk milleti bu oyunu yeniden bozmalıdır. Bozacak gücü de vardır. Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli ve savunulmalıdır. Türk askeri bugünler için vardır. Türk milleti her şartta kollarını açacaktır.

Başbakan çok önem arz eden önerilerimizi dikkate alır ve yaparsa alkışlar ve iftihar ederiz. Yoksa tertemiz eller bu dünyada ve mahşerde Başbakan’ın yakasına yapışacaktır.

KÖŞK SEÇİMİ

Seçimin demokratik usuller ve demokratik sabırla sağlanması şarttır. MHP öteden beri cumhurbaşkanı makamına oturacak şahsiyetin kucaklayıcı ve kapsayıcı olması gerektiğini savunmuştur. Cumhura baş seçeceğimize göre uzlaşmanın önemine değindik. Cumhurbaşkanı herkesi temsil etsin dedik. 16 Mayıs'tan beri yoğun temaslarda bulunduk. Sonunda uzlaşma arayışlarımız meyvesini vermiştir. CHP dün aday teklifi ile geldi. CHP’nin önerisi bizi memnun etmiştir. MHP bu teklifi benimsemiş, makul ve yerinde bulmuştur.

12. Cumhurbaşkanı adayı olarak sayın Prof. Dr. İhsanoğlu’nun ismi üzerinde mutabakat sağladığımızı tekrar belirmek isterim. Daha önce görüştüğümüz siyasi partilerin bu gelişmeye sıcak yaklaşacaklarını ümit ediyoruz. Bu saygın ismin hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Bu uzlaşmanın gelecek için umut verdiğini belirtmek istiyorum. Bilgili, birikimli, çelebi ruhlu bir bilim insanıdır. 10 yıla yakın sürdürdüğü görevinde çok başarılı olmuştur. Siyasetle organik bir bağının olmadığı hepimizin malumudur. Şu zamanda aday olması Türkiye için bir şanstır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler