Bahçeli sessiz direnişte!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bütçe konuşmasını yapmama kararının boyun eğmek anlamı taşımadığını belirterek, "Bu etkin ve sonuç alıcı bir sessiz direniştir. Bu sağduyulu tutum, Meclis'e ait belgeleri kirletenle

Bahçeli sessiz direnişte!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bütçe konuşmasını yapmama kararının boyun eğmek anlamı taşımadığını belirterek, "Bu etkin ve sonuç alıcı bir sessiz direniştir. Bu sağduyulu tutum, Meclis'e ait belgeleri kirletenlere soğukkanlı ve sert bir cevap, bir siyaset dersi olarak algılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

"FARKLI NOKTALARA ÇEKİLİYOR"

Yalçın yazılı açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2014 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi esnasında konuşma yapmama kararının ardından ortaya atılan iddiaların bazı çevreler tarafından yanlış mecralara çekilmek istendiğini öne sürdü.

"KARŞILARINDA MHP'Yİ BULDULAR"

Yalçın, "Bahçeli'nin isabetli kararı maksadına ulaşınca, tezgâhladıkları rezil oyunları açığa çıkan ve bozulan işbirlikçiler, derhal dedikodu kazanını kaynatmaya başlamışlardır" dedi. BDP'lilerin 2014 Bütçe Tasarısı metnine şerh koyduklarını hatırlatan Yalçın, "Bir takım suni coğrafi terimler uydurarak TBMM çatısı altında uzun süredir devam ettirdikleri hukuk dışı ve gayri meşru fiillerine bir yenisini eklemişlerdir. Sözde Türkiye Kürdistan'ı tabirini resmî kayıtlara geçirmek için millî iradeyi hiçe sayarak parlamentoyu bölücü emellerine alet etmek isteyenler, karşılarında MHP'yi bulmuşlardır" ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ HESAP TBMM'DEN DÖNMÜŞTÜR"

MHP'nin Bütçe Tasarısı Kitapçıklarına tepki gösterdiğini ve kitapçıkların TBMM Başkanlığına iade edildiğini belirten Yalçın şunları söyledi: "Yanlış hesap TBMM'den dönmüştür. Ayrımcılık treni, MHP'nin sarsılmaz bütünlüğümüzü koruma azmine, oluşturduğu millî irade duvarına çarpmıştır. Ardından Devlet Bahçeli Bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yapmayacağını açıklayarak tutumunu sertleştirmiştir Bunun üzerine MHP'nin tavrı derhal tesirini göstermiş ve bizzat Meclis üyeleri ayrıştırıcı zihniyetin meşruiyet kazanmasına mani olmuştur."

"İPE SAPA GELMEZ DEDİKODULAR"

MHP Genel Başkanı'nın konuşmama kararının bölücülüğe karşı olarak algılanması gerektiğini öne süren Yalçın, "konuşmama kararı ipe sapa gelmez dedikodularla değersizleştirilmeye çalışılmaktadır. Bu saldırının sebebi, MHP'nin, bölünme planlarını bozabilecek yegâne siyasi güç olmasındandır" dedi.

"TARİHTE VAR OLMAYAN BİR BÖLGE VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR"

Milletin ayrılmaz birer parçası olan etnik gruplar ve toplulukların Türkiye coğrafyasına dağılmış olduğunu belirten Yalçın, "Tarihte hiçbir zaman var olmayan mevhum ve hayal mahsulü bir bölgenin gerçekte varmış gibi gösterilmesi, hem Türk tarihine hakaret, hem de Türk varlığına ve Türkiye Devleti'nin bütünlüğüne açık bir saldırıdır. MHP Genel Başkanı'nın Bütçe görüşmelerinde konuşmama kararı tayin edici bir adımdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset