Bahçeli: Ortak aday çıkarılmalı

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuştu. Bahçeli, “Türkiye kendi içindeki sorunları çözmeden yeni krizlerin içine yuvarlanacaktır. Başbakan tehlikeyi iyi okumalıdır. PKK örgütü cumhurbaşkanlığı seçimi önces

Bahçeli: Ortak aday çıkarılmalı

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuştu. Bahçeli, “Türkiye kendi içindeki sorunları çözmeden yeni krizlerin içine yuvarlanacaktır. Başbakan tehlikeyi iyi okumalıdır. 

PKK örgütü cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrası sahiplerinden talimatlar almaktadır, tetiğe basmak için son gözden geçirmeleri yapmaktadır. Her an şahadet haberleri alma ihtimalimiz artmaktadır. PKK meydanı boş bulmuş bombaları sağa sola yerleştirmeye başlamıştır.” dedi.

Grup toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Bahçeli,  "Seçmen profili esas alınıp Köşk için ortak bir aday çıkarılmalı" dedi.

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

REZİL PAZARLIK SÜRECİNİN SONUCUDUR

Kaçırılan askerlerin siyasi bölücülerin müdahalesi ve pazarlıklarla serbest bırakılma mizansenleri rezil pazarlık sürecinin sonucudur. Başbakan artık ölüm haberlerinin gelmediğini, çözüm sürecinin başarısını tekrarlamaktadır. Başbakan’ın İmralı canisinin tehditlerine kulak tıklaması milli güvenlik sorunu değildir. Başbakan’ın sınırlarımızdaki terörist gruplara yardım yapması milli güvenlik sorunu değildir. Ama savcı ve polislerin görevlerini yapması, İranlı şarlatanın içeri tıkılması milli güvenlik sorunudur.  Tehlike yakın ve tanıdıktır.

PARALEL HAYALET HARİCİNDE SORUN YOKTUR

Başbakan sorundur, sorumsuzdur.   Bir tek terör kelimesinin geçmediği, PKK'nın ise hiç hatırlanmadığı MGK açıklamalarına kim güvenecektir? Kararlara bakacak olursak ufak tefek sorunlar dışında paralel hayalet haricinde hiçbir sorun yoktur. MGK sıralarında oturan HDP ya da Kandil’den birileri olsaydı ancak bu kadar ülkemize zarar verirler ancak ülkenin altını oyarlardı.  

Bir devletin çöküşüne yol açan amillerin başında yolsuzluk ve rüşvet virüsü gelmektedir. Rüşvet devletin itibarını zedeler. Rüşvet devletin ve milletin selametine işlenmiş cürümdür. Türkiye 141 gündür rüşvet konuşmaktadır. AKP hükümeti rüşvetçilerin imanı,  haram yiyenlerin konağı haline gelmiştir. 17-25 Aralık hadisesi  Başbakan’ın maskesini düşürmüş, ayarını bozmuştur. Başbakan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını karalamak için çırpınmıştır.

VERGİ REKORTMENLERİ LİSTESİNDE ESAMESİ OKUNMAMAKTADIR

Başbakan önce cari açığın yüzde 15’ni  kapattığını söyleyen İranlı rüşvet tellalının bedelini ödemelidir. Bu şarlatanın vergi rekortmenleri listesinde esamesi okunmamaktadır. Yeni yetme işadamları vergi veren ilk 100 arasında yer almamaktadır.

4 ESKİ BAKANA SORUŞTURMA

Verilen önergeler kabul edilmiştir. TBMM’de yapılan görüşmeler milletimizden kaçırılmıştır. Milli iradeyi temsil etmekte görevli vekillerden bu 4 eski bakanın dosyası gizlenmiştir. Bu keyfi, şeffaf olmayan uygulama Başbakan ve partisinin eseridir. TBMM’nin Başkanı’nın, bürokratların,  AKP’lilerin bildiği fezlekelerin el çabukluğu ile Meclis’ten uzak tutulması nankörlüktür. AKP 4 eksi bakanını sayısal üstünlüğe sahip olduğu soruşturma komisyonunda aklamaya çalışacaktır.

BAŞBAKAN’A KIYAK GEÇECEĞİZ

Bu rüşvetçilerin yargılanmaları ahlaki ve hukuki sorumluluktur. Erdoğan’da yargı huzuruna oğlu ile çıkıp hesap vermelidir. Eğer aklanırsa bizde kendisine kıyak geçeceğiz  ve 17-25 Erdoğan sıfatını geri alcağız. Sayın Erdoğan böyle mükafatı kimselerden göremezsin, bir yerde bulamazsın.

Eski bakanlar hakkındaki iddiaları pişkince reddetmiştir. Anlaşılan Başbakan bakanların konuşma metinleri de tahsis ve ilaveler yapmıştır.

MHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI

MHP cumhurbaşkanlığı görevine layık herkesi kucaklayacak,  kimseyi ayırmayan kimseyi dışlamayan iyi yetişmiş  göz dolduracak ismi milletimizle buluşturacaktır. Başbakan aday olacaksa, karar vermişse cumhurbaşkanı takvimi başlar başlamaz istifa etmelidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset