Bahçeli ODTÜ olaylarını eleştirdi

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ODTÜ'de meydana gelen taşkınlıkların uydu fırlatılmasının önüne geçtiğini belirterek, "Bizim anlayamadığımız taraf, ODTÜ'deki saldırganların neyi ve niçin protesto ettiğidir? Üniversitede ola

Bahçeli ODTÜ olaylarını eleştirdi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ODTÜ'de meydana gelen taşkınlıkların uydu fırlatılmasının önüne geçtiğini belirterek, "Bizim anlayamadığımız taraf, ODTÜ'deki saldırganların neyi ve niçin protesto ettiğidir? Üniversitede olay çıkacağının, bu yönde hazırlıkların ve kışkırtmaların yapılacağının neden istihbaratı önceden alınamamış ve gerekli tedbirler niçin geliştirilememiştir?" dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düzenlediği basın toplantısında, Göktürk 2 uydusu fırlatma töreninde ODTÜ'de yaşanan olayları değerlendirdi. Meydana gelen olayların, ülkeyi ciddi bir kutuplaşmaya ittiğini söyleyen Bahçeli, "ODTÜ'de cereyan eden taşkınlıklar tabiatıyla uydu fırlatılmasının önüne geçmiştir. Öğrenci oldukları ileri sürülen kalabalıklar polisle çatışmış, ortaya çok ilkel ve kabul edilemez görüntüler çıkmıştır. Bizim anlayamadığımız taraf, ODTÜ'deki saldırganların neyi ve niçin protesto ettiğidir? Üniversitede olay çıkacağının, bu yönde hazırlıkların ve kışkırtmaların yapılacağının neden istihbaratı önceden alınamamış ve gerekli tedbirler niçin geliştirilememiştir?" diye konuştu.
 
‘Taş, sopa, molotof kokteyli ve sapan kullanarak düşmanca etrafa saldıranların' öğretim niyetiyle üniversitede bulunan öğrencilerden ayırt edilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, şunları dile getirdi: "Kurunun yanında yaş yakılmamalı, mümtaz bir eğitim yuvası olan ODTÜ'nün öğrencileri, kampus içinde provokasyon yapan militanlarla karıştırılmamalıdır. ODTÜ, ilim ve irfan merkezlerimizden birisi olup, teröristlerin sığınacağı ve eylem sahası haline getireceği bir yer değildir ve olmamalıdır. Ne var ki ODTÜ'de Kandil uzantıları, yasa dışı Marksist-Leninist örgütler zehirlerini kusmuşlardır. Kaldı ki PKK, ODTÜ'deki şiddet sahnelerini selamlamış ve destek vermiştir. Bize göre, ODTÜ'deki saldırganların öğrencilikle bağlantısı ve ilişkisi yoktur. Üniversite yönetiminin, bu sarih gerçeği görmeden olaylara karışanların lehinde açıklama yapması ve bunlara zımnen destek verir bir görüntü çizmesi akademik tarafsızlık ve insafla bağdaşmamıştır. Diğer taraftan, olaylardan sonra bu defa da 168 üniversite ve yüksekokuldan birçoğu devreye girmiş, ODTÜ yönetimini tasvip etmeyen bildiriler yayımlamışlardır. Bunun karşılığında değişik üniversitelerden öğretim üyeleri karşı bir tavır alarak görüşlerini seslendirmişlerdir. Biz bunların hiç birisini doğru bulmuyoruz. Sorun, yalnızca ODTÜ müdür? Üniversite yönetimleri Türk milletinin yaşadığı ağır meseleler, kayıplar ve tehlikeler hızla sürüyorken neyle uğraşmışlar ve hangi işlerle vakit geçirmişlerdir?"
 
"SORMANIZ BİLE CAİZ DEĞİL"
 
Bahçeli, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Pedofililer için ilaçla hadım cezasının yeniden gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Sormanız bile caiz değil. Lüzumsuz soruları sormayın." diye konuştu.
 
Yeni anayasa yapım çalışmaları konusundaku bir soru üzerine Bahçeli, "Masadan kalkmayı düşünmüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Bey ne yaparsa yapsın biz yolumuza devam edeceğiz." dedi. Bahçeli, dokunulmazlıklarla ilgili ise bu konuda en ısrarcı olan partinin MHP olduğunu ifade ederek, "Görüşlerimizde kararlıyız. Her türlü desteği vereceğiz." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler