Bahçeli gezi parkı için ne dedi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Parkı protestolarıyla başlayan olayların içinde yer almayacaklarını, bu konuda kendilerini eleştirenlere kapılarının kapalı olduğunu söyleyerek, "Bizim için AK Parti'nin devrileceği, görevden alınacağı tek yer

Bahçeli gezi parkı için ne dedi?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Parkı protestolarıyla başlayan olayların içinde yer almayacaklarını, bu konuda kendilerini eleştirenlere kapılarının kapalı olduğunu söyleyerek, "Bizim için AK Parti'nin devrileceği, görevden alınacağı tek yer sandıktır ve bunu da yapacak olan Türk milletinin kutlu iradesidir. Sokakların sisinden ve kontrolsüzlüğünden sonuç çıkmaz, çıksa da kimsenin hayrına olmaz ve yanına kar kalmak, kalmayacaktır" diye konuştu.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değindi. Ankara ve İstanbul'da yaşanan çatışmaları hatırlatan Bahçeli, "Türkiye allak bullak olmuştur" diyerek, milletin gelişmelerden endişeli olduğunu söyledi. Bahçeli, "Başbakan ve hükümeti yanan toplumsal ateşin üzerine benzinle gitmiş, bunun yanında hiçbir tepkiyi kale almamış ve bildiğini okumayı sürdürmüştür" diyerek, olayların siyasi ve toplumsal bir fecaate kapı aralamasının an meselesi olduğunu vurguladı.
 
"Başbakan'ın her sözü olay olmaktadır" diyen MHP lideri Bahçeli, "MHP'nin çeşitli vesilelerle uzun zamandır tam bir isabetle öngördüğü tehlikeler bir bir kristalize olmaya başlamıştır" dedi. Bahçeli, olaylarla ilgili olarak "Baştan beri Türkiye'nin tıkanma ve tükenme sürecine doğru adım adım gittiğini haber veren; uzlaşma, hoşgörü ve diyalog öneren MHP'nin sesi, gözünü intikam bürümüş AK Parti tarafından duyulmamış ya da duyulmak istenmemiştir" diye konuştu.
 
Bahçeli, Taksim'de yaşanan ve ülkenin geneline yayılan olay ve protestoların diğerlerinden farklı özellikler gösterdiğine dikkat çekerek, "Taksim geriliminin ana ve siklet merkezi Başbakan'ın kuru inadı, hoşgörüsüz tavrı ve 'benden başkası hükümsüzdür' anlamına gelen miadı dolmuş siyaset dilidir" şeklinde konuştu.
 
Bahçeli, orantısız güç tartışmaları için de "Orantısız saldırıları ve yürekleri burkan şiddet tablosunu onaylamadığımız gibi telin ettiğimizi de buradan ifade etmek istiyorum. Ve mutlaka polise gazlı, plastik mermili ve tazyikli suyla saldırı emri verenler hakkında gerekli tüm hukuki işlemlerin yapılmasını ve bunun da geciktirilmemesini bekliyorum" değerlendirmesini yaptı.
 
 
"ÇEVREYİ YAKIP YIKANLARI KINIYORUM"
 
Bahçeli, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlerde demokratik duruşunu gösterenlerle bölücü militanların aynı kefeye konulamayacağını söyleyerek, PKK sempatizanlarının ve marjinal grupların ise kalabalıkları kendi menfaatlerine çevirmek için olağanüstü gayret gösterdiklerini söyledi. "Bunların demokratik haklarını seslendiren masum vatandaşlarımızın arasına sızarak ülkemizin belirsizliğe çekmeye çalıştıkları görülmektedir" diyen Bahçeli, "Bizim açımızdan, milli varlığımız olan ormanları yakan, yeşili kapatan, çevreyi kirleten, insan ve doğa sevgisinden zerre kadar nasiplenmemiş terör gruplarının Gezi Parkı'na sahip çıkması eşyanın tabiatına aykırı bir durumdu. Çevreyi yakıp yıkanları, etrafa zehir saçanları ve her neviden şiddet taraftarlarını buradan kınıyor, herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet ediyorum. Muhalefet potansiyelini Türkiye'yi anarşiye ve asayişsizliğe sokmak için kışkırtanların arkasında kimler vardır ? Taksim kalkışmanı ve alaborasını gerçekte hangi mahfiller teorilendirmiş ve kimlere ihale etmiştir?" diye sordu.
 
"OLAYLARIN DEĞİL İÇİNDE, KIYISINDA DAHİ BULUNMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendilerinin sokakları yakıp yıkanlarla yan yana gelemeyeceklerini, Başbakan Erdoğan'ın bu yöndeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek şöyle konuştu: "MHP'nin bölücü ve yıkıcı oluşumlarla bırakınız yan yana gelmesini, şerefli isminin birlikte anılması dahi alçaklık ve müfteriliktir. Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde yaptığı konuşmasında partimizi değişik unsurlarla aynı kategoriye alma, aynı karede gösterme izansızlığı asılsızdır, yalandır ve saptırmadır. Yeri gelmişken tekraren ifade etmeliyim ki, parti olarak Taksim'deki olayların değil içinde olmayı, kıyısında köşesinde dahi bulunmamız mümkün değildir. Biz dibi görünmeyen kuyulardan su içmeyiz, tahrik ve kışkırtmalardan pay kapmak niyetiyle pusuya yatmayız."
 
Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi küçük düşürecek hiçbir eylemin içinde olmayız" diyerek, "Tük milletini üzecek ve korkutacak hiçbir tertip, tezgah ve komplonun safında yer almayız, almayacağız. Bu itibarla Taksim'de neden MHP yok diyenlere, sanal alem üzerinden bizi eleştirenlere, aslı astarı olmayan suçlamalarla kafaları bulandırmaya çabalayanlara gözümüz de, gönlümüz de, kapımız da kapalıdır, kapalı duracaktır" diye konuştu.
 
"AK PARTİ'NİN GÖREVDEN ALINACAĞI TEK YER SANDIKTIR"
 
Bahçeli, konuşması sırasında CHP'ye de yüklendi. Bahçeli, "Bugünlerde ortalığı karıştırmak için diş bileyen ana muhalefet partisi, sözde çözüm ve barış süreci zehir saçarken aklı neredeydi? Neyle meşguldü? İktidara ne hakla kredi açmakla oyalanıyordu?" diye sordu. "MHP'nin hiçbir mensubu olayların içinde yer almayacaktır" diyen Bahçeli, "Bizim için AK Parti'nin devrileceği, görevden alınacağı tek yer sandıktır ve bunu da yapacak olan Türk milletinin kutlu iradesidir. Biz bu sebeple bakışımızı sokaklara değil, siyasetin er meydanına çevirdik" dedi.
 
"SAYIN BAŞBAKAN SEN KİMİ TEHDİT EDİYORSUN?"
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Şuanda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50'si var" şeklindeki sözlerine de cevap verdi. Bu ifadelerin talihsizlik, aynı zamanda da büyük bir sorumsuzluk örneği olduğunu belirten Bahçeli,
 
"Sayın Başbakan sen kimsin ve kimi tehdit ediyorsun? Kendi partinin bir belediye başkanı gibi sende, Taksim'deki itirazları bir kaşık suda boğmak merakında mısın? Bu aziz milleti birbirine düşürme ihtimaliyle mi övünüyorsun? Kara gömleklilerini ve bindirilmiş kıtalarını nerede konuşlandırdın? Son çare olarak tıpkı Tunus'un devrik diktatörü Zeynel Abidin Bin Ali gibi ülkeden kaçtığın gün, Türkiye'nin de iç savaşa sürüklenmesini mi sağlayacaksın?
 
Lütfen dikkat buyurunuz, bu dil son derece tehlikelidir. Ve Başbakanlık görevini deruhte etmiş birisi aba altından sopa göstererek sokaklarla iletişim kurmakta, hala gözdağları vermektedir. Başbakan Erdoğan'ın siyaset tasarımı kazaya uğramış ve çökmüştür. Muhafazakar demokrat siyaseti kötürüm kalmış, yatalak hale düşmüştür. Başbakan Erdoğan'ın politikaları iflas etmiştir. Tüm sözleri, vaatleri ve hedefleri berhava olmak üzeredir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler