Bahçeli Erdoğan'a Trabzon hesabıyla yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Izmir'in Kiraz ilçesinde yaptığı konuşmada da yolsuzluk ve rüşvet iddialarına değindi. "Kanser" benzetmesi yaparak, "Rüşvet ve yolsuzluk, toplumun kanseridir. Bunun tedavi edilmesi, ortadan kaldırılması lazım, yoksa kalıc

Bahçeli Erdoğan'a Trabzon hesabıyla yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Izmir'in Kiraz ilçesinde yaptığı konuşmada da yolsuzluk ve rüşvet iddialarına değindi. "Kanser" benzetmesi yaparak, "Rüşvet ve yolsuzluk, toplumun kanseridir. Bunun tedavi edilmesi, ortadan kaldırılması lazım, yoksa kalıcı olursa toplumun her tarafına sirayet eder. Böyle bir durumda toplum çürür, devlet çöker” dedi.

TRABZON HESABIYLA VURDU

Kiraz Kapalı Pazaryeri’nde vatandaşlara seslenen Bahçeli, MHP'nin bir hesap adamları partisi olduğunu belirterek, Ak Parti iktidarının yüzle 51’le sona ereceğini iddia etti. Sözlerinin, bazı medya organlarında, "51’le gelen, nasıl 51’le gider?" şeklinde yer bulduğunu da ifade ederek, "Türkiye'nin kaderi, 2015 yılından itibaren değişir ve siyaset yeniden şekillenir. Var olan iktidar, 51'le gelmişse 51'le de gidebilir. Bazıları, '51'le gelen, nasıl 51'le gider? Bu nasıl hesap' diyor, gazetelerin birilerinde yazıyor. Bunlar herhalde ilkokul okumamışlar. 51'le gelmişse 49 dışarıda kalmış olur. 49 arttırdın oyunu, 51 olursa bugünkü iktidar 49'la dışarıda kalır. Tayyip Erdoğan’ın hesabına dönmeyelim. Başbakan Trabzon’da miting yapıyor ve konuşmasında, ‘Buranın fethedilişinin tarihi 1461. Trabzon’un plakası da 61. Hükümet 61. hükümet. O halde oylar da 61 olacaktır.’ diyor. Peki Adana’da miting yapmış olsaydın ne diyecektin? Adana’nın da plakası 01'dir." şeklinde konuştu. MHP'nin hesap adamlarının bulunduğu bir parti olduğunu ancak hesabı yolsuzluk ve rüşvet için değil, milli menfaatler için yaptığını söyleyen Bahçeli, "Önümüzdeki dönem önemlidir. Bu üç aşamada tüm siyasi partilerin hepsi dikkatli olmalıdır.” dedi.

KANSER BENZETMESİ YAPTI

Yerel seçimlere 27 gün kaldığını hatırlatan Genel Başkan Bahçeli, Türkiye’nin gün geçtikçe sıkıntılarla boğuşan bir ülke haline geldiğini savundu. Hükümetin yasama, yürütme ve yargıda yer aldığını ancak çiftçinin, emeklinin ve işsizin yanında olmadığını öne sürerek, 17 Aralık operasyonlarından sonra hükümete yöneltilen rüşvet ve yolsuzluk iddiaları için de kanser benzetmesi yaptı. Gidişatın iyi olmadığını söyleyen Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: "Bunu hep beraber düşünmeliyiz. Eğer iç çatışmaya girilir, toplum ayaklanır ve kardeşler arasında bir kavga sürdürülürse siyasi partilerin hiçbirinin anlamı kalmaz. Siyasi partiler millete hizmet için vardır, milleti birbirine düşürmek için olamazlar.

Birinci tehdit bölücülük, ikinci tehdit toplumsal hastalıklar olarak bilinen rüşvet ve yolsuzluktur, toplumun kanseridir. Bunun tedavi edilmesi lazım, ortadan kaldırılması lazım, yoksa kalıcı olursa toplumun her tarafına sirayet eder. Böyle bir durumda toplum çürür, devlet çöker. Allah muhafaza, böyle bir temenni olmaz. Tunus, Mısır, Libya, Suriye, Ukrayna’ya bakın. Daha önce Endonezya’ya bakın. Öyleyse 30 Mart’ta milletçe bu gidişattan memnun değilsek, bu iktidarı uyarmak lazım. Uyarabilmek için de uyandırmak lazım. 30 Mart seçimleri önem arz ediyor."

MHP'nin Kiraz’da kadın belediye başkan adayı gösterdiğini belirten Bahçeli, Saliha Şengül için, "Ege'nin efesi" benzetmesi yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler