Bahçeli: Edep ve haya sınırlarını...

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Danıştay toplantısındaki tepki çeken tavrından dolayı Metin Feyzioğlu’nu topa tuttu.Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Danıştay’ın kuruluş yıl dönümünde yaşa

Bahçeli: Edep ve haya sınırlarını...

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Danıştay toplantısındaki tepki çeken tavrından dolayı Metin Feyzioğlu’nu topa tuttu.

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Danıştay’ın kuruluş yıl dönümünde yaşananları devlet adabı ve devlet ahlakının, devlet protokol kurallarının yerlere serildiğini belirterek, “Başbakan ile TBB Başkanı arasında yaşanan söz düellosu, edep ve haya sınırlarını ihlal eden dalaşma kesinlikle tasvip edilemez çirkinliktedir” diye konuştu.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Danıştay’ın kuruluş yıld önümünde yaptığı konuşmanın Başbakan’ın damarına bastığını ve aralarının açılmasına neden olduğunu söyleyen Bahçeli, “Yıllardan beri yargı organlarının açılış ve yıldönümlerinde TBB Başkanı kendisine ayrılan süre kapsamında konuşma yapmaktadır. Bu işin doğası gereğidir. Ancak Baro Başkanı, Danıştay’daki konuşmasını hem süre hem sınır hem de kapsam açısından uzun tutmuş kendisine verilen demokratik imkanı istismar etmiştir. Şüphe yok ki, Baro Başkanı Danıştay’ın kuruluş yıldönümünün anlam ve önemine uygun hareket etmemiş, bir saate varan konuşmasıyla sabırları zorlamıştır. Bu çok açık bir gerçektir. Yüksek yargı organlarının özel ve kutlama günleri siyasete ayar verilecek ucuz yerler değildir ve böyle de görülmemelidir. Her önüne gelen siyasi terziliğe soyunamaz, işgal ettiği kürsüyü fırsat bilerek polemik yapamaz, yapmamalıdır” şeklinde konuştu.

"GOLLÜK PASI GOLE ÇEVİRDİ"

Başbakan Erdoğan’ın, Feyzioğlu’nun gollük pasını kendince gole çevirdiğini belirten Bahçeli, Feyzioğlu’nun kendini beğenmiş tarzı, provokatif ve har satırı siyaset kokan açıklamalarının Başbakan Erdoğan’ın tahrik ettiğini ve kızdırdığını söyleyerek, yaşanan olayın önceden ayarlanmış, çalışılmış ve önceden ana hatları çizilmiş bir oyun olduğunu ifade etti. Bahçeli, “Başbakan yakında Meclis grup salonlarını basmaya kadar işi götürürse kimse şaşırmamalıdır. Başbakan’ın neye ve kime hizmet ettiği muamma olan Baro Başkanının sözlerini bu kadar ciddiye alması, danışıklı dövüş şeklinde hazırlandığı belli olan kavga sahnelerinin foyasını açığa çıkartmaktadır. Cumhurbaşkanı bulunduğu salonu terk etmeden devlet ve siyaset adamlarının kalkıp gitmeleri terbiye eksikliğidir. Başbakan’ın düzmece kavga sahnesinde ayağa kalkarak başta Sayın Gül’e, el hareketleriyle dışarıya davet etmesi büyük nezaketsizliktir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu duruma düşmesi ayrıca bir talihsizliktir. Saygın Gül’ün, Sayın Genelkurmay Başkanı’nın Başbakan’ın ardı sıra çıkıp gitmeleri kendileri adına hüsran ve utanç vericidir” ifadelerini kullandı.

ÇATI ADAY

Bahçeli, çatı aday teklifinin kaynağının tarhi olduğunu savunarak, "Ortak çatı adayı, milletimizi tümüyle kavrayandır. Ortak çatı adayı, herkesi bağrına basan, ruhunda eritendir. Bizim ortak çatı önermemizde herkes eşittir, Türkiye inanç ve kararlılığına dayanmaktadır. Hâlâ ortak çatı teklifimizi anlamlandırma zorluğu çekenler vardır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler