Bahçeli çileden çıktı! Yeni Türkiye...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘yeni Türkiye’ söylemlerini eleştirerek Türkiye Cumhuriyetinin hem yeni hem de tarih kadar eski olduğunu söyledi. TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya TBMM’nin kuruluşunun 94. yılını kutlayarak başlayan

Bahçeli çileden çıktı! Yeni Türkiye...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘yeni Türkiye’ söylemlerini eleştirerek Türkiye Cumhuriyetinin hem yeni hem de tarih kadar eski olduğunu söyledi.
 
TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya TBMM’nin kuruluşunun 94. yılını kutlayarak başlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Yeni Türkiye hezeyanları ilk Meclisin aziz hatıralarını inkardır” ifadelerini kullanarak, yeni Türkiye’de çekilen çileler yok saymanın, şehidin, şühedanın kemiklerini sızlatmak, ruhlarını incitmek olduğunu söyledi. Bahçeli, “Yeni Türkiye musibeti numaralı cumhuriyetçilerin içinde saklandığı ihanet projesidir. Başbakan’ın yeni Türkiye’si Türkiye Cumhuriyetinin ölüm fermanını hazırlama ahlaksızlığıdır” dedi.
 
23 Nisan 1920’nin Başbakan Erdoğan ve çevresinin anti tezi olduğunu belirten Bahçeli, “Başbakan Erdoğan yeni bir şey arıyorsa, yeni düşü kuruyorsa önce eskimiş, pörsümüş, tavsamış, kararmış, suyu çıkmış vicdanını ve anlayışını gözden geçirmelidir. Bizim ‘eski’ diyerek vazgeçeceğimiz bir şey yoktur. Bezim ‘yeni’ diyerek maceraya atılıp, geçmişin üzerine sünger çekecek halimiz, düşüncemiz ve vaktimiz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti hem yenidir hem de tarih kadar eskidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset