AYM'den flaş karar! O logo yasak

Anayasa Mahkemesi, Demokrat Partinin "Doğru Yol Partisi'nin (DYP) isim, amblem ve rumuzunun iltibasa yol açtığı gerekçesiyle hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terki ile Muhafazakar Yükseliş Partisinin (MYP) kırat logosunu kullandığı ve bu durum

AYM'den flaş karar! O logo yasak
Anayasa Mahkemesi, Demokrat Partinin "Doğru Yol Partisi'nin (DYP) isim, amblem ve rumuzunun iltibasa yol açtığı gerekçesiyle hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terki ile Muhafazakar Yükseliş Partisinin (MYP) kırat logosunu kullandığı ve bu durumun iltibasa yol açtığı gerekçesiyle söz konusu partinin ambleminin hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkini" talep eden başvurusunu karara bağladı.
 
DP, İKİ PARTİYİ "KIRAT" LOGOSU İÇİN ŞİKAYET ETTİ
 
Demokrat Parti tarafından Anayasa Mahkemesi'ne verilen şikayet dilekçesinde, "Demokrat Partinin 27.5.2007 tarihinde Doğru yol Partisi ve Anavatan Partisi'nin birleşmesi neticesinde kurulduğu ve 28.5.2007 tarihinde Doğru yol Partisi adıyla yeni bir parti kurularak, Demokrat Parti adıyla devam eden Doğru yol Partisi siyasi varlığının, isminin, ambleminin ve rumuzunun bu parti tarafından karışıklığa mahal verecek bir şekilde kullanıldığı ve bu sebeple Doğru yol Partisi'nin isim. Amblem ve rumuzunun hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkine karar verilmesini" talep etti.
 
Şikayet dilekçesinde Muhafazakar Yükseliş Partisi ile ilgili iddia da ise, "8.2.2013 tarihinde kurulan Muhafazakar Yükseliş Partisinin 27.5.2007 tarihinde Doğru Yol Partisi (DYP) ve Anavatan Partisi'nin birleşmesi neticesinde kurulan Demokrat Partiye ait olan ve kendisiyle özdeşleşen ‘kırat' logosunun kullanıldığı, bu nedenle de Muhafazakar Yükseliş Partisi tarafından kullanılan amblemin hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkine karar verilmesi gerektiği" talep edildi.
 
"KIRAT" LOGOSUNU SADECE DP KULLANABİLECEK
 
Anayasa Mahkemesi ise oy çokluğu ile aldığı karar da, "Demokrat Parti tarafından kullanılan parti ambleminin, daha sonra kurulan bir pati olan Doğru yol Partisi tarafından da karışıklığa yol açacak derecede benzer bir şekilde kullanılmasının karıştırılmaya ve seçmeni yanıltmaya elverişli olduğu ve bu nedenle amblemin hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkine" karar verdi. Anayasa Mahkemesi, Doğru Yol Partisi'nin kapatılması talebini ise oy birliği ile red etti.
 
Anayasa Mahkemesi Muhafazakar Yükseliş Partisi ile ilgili şikayet için aldığı karar da ise, "Muhafazakar Yükseliş Partisinin ‘Dünya üzerinde yüzünü hilale dönük şekilde iki ayağı üzerine şaha kalkmış beyaz at" amblemini de seçmeni yanıltmaya elverişli olduğu gerekçesiyle hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden kaldırılmasını oy çokluğu ile kararlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler