Aydın'; "Türkiye faciaya sürükleniyor"

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın Haber61'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son durumunu değerlendiren Aydın muhabirimiz Bahar Kurbay'ın sorularını yanıtladı.TÜRKİYE FACİA’YA SÜRÜKLENİYOR-Türkiye’nin gündemindeki olayları kısaca değerlendiri

Aydın'; "Türkiye faciaya sürükleniyor"

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın Haber61'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son durumunu değerlendiren Aydın muhabirimiz Bahar Kurbay'ın sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE FACİA’YA SÜRÜKLENİYOR

-Türkiye’nin gündemindeki olayları kısaca değerlendirirmisiniz?

Türkiye hem iç hem dış politikada bir felakete doğru gidiyor.  Hükümetin bugüne kadar izlediği politikalarda Ortadoğuda taraf olarak Suriye iç savaşının planlayıcı olarak islam ülkeleri arasında fitne yaratan bir  pozisyona düşmüştür. Bunun sonucunda da 49 tane elçilik görevlimiz rehin alınmıştır. Ama  şu ana kadar bunu konuşturmayan bir iktidar söz konusu.Duyduğumuza göre el altından para vererek rehin alınan kişileri geri getirmeye çalışıyorlar. Nereden bakarsanız bakın Türkiye faciaya doğru sürükleniyor. Hükümetin destek verdiği para yardımı yaptığı IŞİD örgütü Kerkük ve Musul'da bu bölgenin kürtlere verilmesi için kullanıldı. Bu azgın örgüt orada ki Türklerin üzerinde katliam yaparak Kerkük'ü kendi tarafına almaya çalıştı. İç politikada da hayali düşman yaratarak sürekli karşısındakini kötüleyen, onara saldıran dili çatallı düşmanca tavırları körükleyen ve ülkemizin ayrışmasını sağlayan bir politika ile karşı karşıyayız.

“BAŞBAKAN TÜRKİYE’YE ZARAR VERECEK”

-Bunların yanısıra herşeyi bir kenara bırakmış Cumhurbaşkanlığına odaklanılmış her şey seçim için mantığı sardı ülkemizi. Siz Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için neler söyleyeceksiniz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan diyor ki “ben hem Başbakan olacağım hemde Cumhurbaşkanlığı yapacağım” icraacı Cumhurbaşkanlığı yapacam diyor. Peki bunu nasıl yapacak? Oldu bitti ile zorlama ile yapacak. Oldu bitti ile yapılan şey kaos yaratır, düşman kazandırır, Türkiye’yi paramparça yapar. Onun için Türkiye’nin istikrarı için bunları göze alıp seçmenlerin Tayyip Erdoğan’a oy vermeyip istikrarın önündeki engelli kaldırmaları gerekiyor.Bu bakımdan seçimde Türkiye babacan tavırları ile kucaklayıp, herkesi bütünleştirme çabaları ile Türkiye’nin tam aradığı Cumhurbaşkanı profilini Ekmeleddin bey çiziyor.  Türkiye’nin bölünmeye zıtlaşmaya değil birliğe bütünleşmeye ihtiyacı var. O bakımdan Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı için en uygun isimdir. Burada en büyük görev AKP ye oy veren insanlara düşüyor. Başbakan bu hırslı ve bencil davranışlarıyla hem Türkiye’ye hemde kendine zarar verecek. AKP ye oy vermiş olan arkadaşlarımız hem ülkesini hem partisini kurtarmak için bu seçimde düşünerek oy vermeleri gerekiyor. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu fikri ve yaşayış biçimi ile kendilerine yakın hissedecekler.

“ÜLKEMİZİ FEDA ETMEYİN”

-Olmaz ama ya BDP Cumhurbaşkan Adayı Selahhattin Demirtaş Cumhurbaşkanı olursa… Neler yaşanır?

Hükümet ile BDP arasında yürütülen çalışmalar var. Özerk bölge oluşturulması, Öcalan’a af, Teröristlerin içerisnden çıkarılması gibi konularda anlaşmış durumdalar. Zamanında bunların bağımsız devlet olması 10 yılı bulmaz demiştim hakikaten bulmadı ve adamlar ayrı bir devlet olabilmek adına yol aldılar. Şuan da Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yürütülen Türk düşmanlığı tavrı var ama Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı olma olası olamaz bu düşünülemez. Türkiye acısından büyük bir felaket olur. BDP ve AKP arasındaki anlaşmaları gizli tutmaya çalışıyorlar. İnsanlar unutmasınlar ki AKP ye oy verenler Öcalan’ın serbest kalmasına oy vermiş olacaklar.  Bu konuda seçmen dikkatli davranmalı sevdiği bir kişi için ülkesini feda etmemeli.

kora.20140801113357.jpg

“GÜMRÜKÇÜOĞLU, O SKANDALI YOK SAYMAMALI…”

-Gelelim şehrimizin gündemine.Yakın zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile alakalı güven hastanesine ortak olduğuna dair haberler ilişkin neler söyleyeceksiniz?

Demokrasi demek şefaflık bilinirlilik hesap verilebilirlik üzerine kuruludur. Ama ne yazık ki bu kuralları yerine getimeyen bir AKP direnci ile karşı karşıyayız. Bakanlar istifa etti hesap vermediler, yolsuzluklar yapıldı üstü kapatıldı. Gümrükçüoğlu'da  Başbakanın yolundan gidiyor. Başbakan’ın oğlu ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası net olamadı. Yapılan sıradan bir yolsuzluk olarak değil dünya tarihinin en büyük olayı. Kendinden emin olan insan hesap verebilir ama o bunu yapmadı.  Hukuku çiğnedi intikam alma yoluna gitti. Devletin makamları intikam alma yeri değildir. Aynı şey sayın başkanımız içinde geçerli ortada bir suçlama var. Güven hastanesinin sahibi, yapılan bir iş karşılığında Gümrükçüoğlu'na ortaklık payı verildiğini söylüyor. Bu söylemin karşısında kendinden emin olan insan mahkemeye gider suç duyurunda bulunur. İftira ise kendini aklamak için mahkemeye baş vurur. Bunu duymamak olmamış gibi davranmak Kabul edilebilir gibi değil. Böyle bir şey yoksa bunu söyleyene haddini bildirmek ve kamuoyuna mal varlığını açıklamak zorunda. Biz bunu yaptık ama onlar yapamadı. Ne oluyoruz deme işi seçmene düşüyor.

Röportaj:Bahar KURBAY

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset