"Atatürk’ün resminin olmaması kara lekedir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, "MGK toplantı salonunda Atatürk’ün resminin bulunmaması, Cumhuriyet ve demokrasi tarihimiz bakımından kara bir lekedir, utanç ve ibret tablosudur" dedi CHP Grup Başkanvekili Altay, Meclis’te düz

"Atatürk’ün resminin olmaması kara lekedir"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, "MGK toplantı salonunda Atatürk’ün resminin bulunmaması, Cumhuriyet ve demokrasi tarihimiz bakımından kara bir lekedir, utanç ve ibret tablosudur" dedi
 
CHP Grup Başkanvekili Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MGK’nın yapıldığı toplantı salonunda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin bulunmadığını belirten Altay, "Bu, Cumhuriyet ve demokrasi tarihimiz bakımından kara bir lekedir, utanç ve ibret tablosudur" diye konuştu.
 
19 Ocak’ta Cumhurbaşkanı’nın Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğini açıklaması ile ilgili olarak ise Altay, Anayasa’nın özüyle ve ruhuyla bağdaşmayacağını iddia ederek şunları dedi:
 
"Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu’na başkanlık ettiği vakit attığı her imzadan dolayı sorumlu olursa gitsin haftada beş kere başkanlık etsin ama hem hiçbir sorumluluğum yok ama otururum başkanlık ederim, istediğim kararı oradan geçiririm. Bu olmaz, buna demokrasi denmez."
 
Yürütme organının Cumhurbaşkanının vesayetine gireceğini öne süren Altay, "Bana göre 19 Ocak itibariyle Sayın Davutoğlu da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi bir birey haline dönüşecektir. Bakanlar Kurulu üyelerini bu vesayete teslim olmamaya çağırıyoruz" diye konuştu.
 
Altay, 4 savcının görevden uzaklaştırılması ile ilgili ise, "Bir savcı o zaman Başbakan’ın göz bebeğiydi, şimdi göz çapağı gibi oldu demiştim. Şimdi göz çapağından kurtulmuştur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset