"Atatürk ve Erdoğan'ı örnek almasaydım..."

 Kırgızistan Yurt Birliği Partisi Genel Başkanı Temirbek Asanbekov, Türkiye'nin demokrasi tecrübesini ülkelerine taşımak için incelemelerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi. AK Parti modelini Kırgızistan'a taşıyacaklarını söyleyen Asanbekov, "Atatürk ve Erd

"Atatürk ve Erdoğan'ı örnek almasaydım..."

 

Kırgızistan Yurt Birliği Partisi Genel Başkanı Temirbek Asanbekov, Türkiye'nin demokrasi tecrübesini ülkelerine taşımak için incelemelerde bulunmak üzere Ankara'ya geldi.
 
AK Parti modelini Kırgızistan'a taşıyacaklarını söyleyen Asanbekov, "Atatürk ve Erdoğan'ı örnek almasaydım siyasete girmezdim" dedi  
 
Kırgızistan Yurt Birliği Partisi (Mekan Intıgami) Genel Başkanı Temirbek Asanbekov, AK Parti'nin siyasi tecrübesini yerinde incelemek üzere Ankara'ya geldi. Asenbekov'un başkentteki ilk durağı Meclis'teki AK Parti grup toplantısı oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grubunda yaptığı konuşmayı dinleyici locasından takip eden Kırgız parti lideri, sık sık not aldı. Asanbekov, toplantının ardından  AK Parti'nin kuruluş tüzüğünü yakından inceledi. AK Parti kurmaylarından partinin kuruluşuna ilişkin bilgi alan Asanbekov, iktidar partisinin teşkilat yapısı ve gerçekleşen kongrelerle ilgili de bilgi topladı.
 
İKTİDAR MODELİ LAZIM
 
Asanbekov, 2005 ve 2010 yıllarında Kırgızistan'da meydana gelen halk ayaklanmaları sonrasında ülkelerinde demokrasiye geçişi yönünde önemli adımlar atıldığının altını çizdi. Asanbekov, ancak ülkenin ekonomik olarak çok zor durumlara düştüğünü belirterek AK Parti'nin ortaya koyduğu iktidar modeline ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Asanbekov, "Bizim devlet de 2010 yılında parlamenter sisteme geçti. Parlamenter sistem konusunda tecrübemiz az. Bu konuda tecrübesi olan Türkiye'nin fikrine başvuracağız. Türkiye parlamenter sistemini çok ileri götürmüş bir ülke. Önümüzdeki günlerde girişimlerimiz artacak" dedi.
 
ERDOĞAN'IN İZİNDE
 
Asanbekov, kendisine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Türkiye'yi dünyada söz sahibi yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek aldığını belirtti. Asanbekov, "Atatürk ve Erdoğan'ı örnek almasaydım siyasete girmezdim" diye konuştu. Ülkesinin kalkınması ve siyasi istikrara kavuşabilmesi için AK Parti modelini yakından tanımak üzere Ankara'ya geldiğini belirten Asanbekov, Kırgızistan'da AK Parti iktidarının ortaya koyduğu bir modeli kurmak istediğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset