Atalay'dan uyarı; BDP terör estiriyor!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Van’da terör estirdiğini belirterek, “Bilsinler buna izin vermeyiz. Olay çıkmasın diye sabrediyoruz” dedi.Başbakan Yardımcısı Atalay, Van ziyareti kapsamında akşam saatlerinde AK Parti

Atalay'dan uyarı; BDP terör estiriyor!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Van’da terör estirdiğini belirterek, “Bilsinler buna izin vermeyiz. Olay çıkmasın diye sabrediyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Van ziyareti kapsamında akşam saatlerinde AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda verilen yemeğe katıldı. Burada AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın yaptığı konuşmanın ardından kürsüye çıkan Atalay, kendisini Vanlı olarak gördüğünü ve bundan da memnun olduğunu söyledi. Atalay, “Bir seçim ortamındayız. Ülkemizin her köşesinde hummalı bir çalışma var. Genellikle seçimlerde son iki hafta çok çetin geçiyor. Tabi bu seçim yerel seçimdir. Ama dikkat ederseniz bu seçim biraz farklıdır. Bu seçim gündeminde yerelden çok genel seçim gündemi hakim.

Türkiye’nin geleceğini etkiyecek çok önemli bir seçim. Tabii akabinde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İlk defa sandıkta Cumhurbaşkanlığı’nı seçeceğiz. Sandık gelecek vatandaşımız oyunu kullanacak ve Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Akabinde de genel seçimler var. Gündemdeki konulara bakıldığı zaman da AK Parti’nin 11 yıllık iktidarında mutlu olmayanlar var. Türkiye hem zenginleşti hem özgürleşti. Bundan rahatsız olanlar var. Şu an bir koalisyon var. Siyasetin göbeğine oturan bir yapıda var. Hepsinin hedefi AK Parti’yi zayıf düşürmektir. AK Parti olarak planlı bir kampanya yürütüyoruz. Pozitif bir kampanya. Bugüne kadar neler yaptığımızı anlattık. Bundan sonra da neler yapacağımızı anlatacağız” dedi.

“SEÇİMLERİ VAN İÇİN VARLIK YOKLUK MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUM”

Bu seçimleri bir referandum olarak gördüklerini ifade eden Atalay, ellerindeki son verilerin beklenenin üzerinde bir oy alacakları yönünde olduğunu kaydetti. Atalay, “Van’ı biz çok seviyoruz. Başbakanımızın ve bakanlarımızın en çok geldiği il Van’dır. Van’ı gerçekten büyütmek, geliştirmek için eliminden geleni yapıyoruz.

Ülkemizin doğusundaki en önemli merkezimizdir. Van’ı büyükşehir statüsüne getirdik. Bu seçimi Vanlılar için bir fırsat olarak görüyorum. Biz dürüst siyaseti her şeyin önüne koyduk. BDP de etnik kimliğe dayalı siyaset yapıyor. BDP’nin olduğu illerde şehirlerimiz gelişmemiş. Van’a yazık etmeyiniz. Van’ı koruyalım, Van emin ellerde olsun. Biz Van’a her zaman yatırım yaptık. Sadece depremde 5 milyar 250 milyon harcadık. Dirayetsiz, ehliyetsiz ellere bu parayı verdiğinizde heba ederler. Seçimleri Van için varlık yokluk meselesi olarak görüyorum. Sandığın değerini çok iyi bilmemiz lazım. Sandığın olmadığı yerde diktatörlük, faili meçhuller ve olumsuzluklar vardır. AK Parti her şeyi aydınlatıyor, karanlıkta bir şey kalmıyor. Her riski aldı ve olumsuzlukları kaldırdı. Kaldırmaya da devam ediyor” diye konuştu.

“BUGÜN BELEDİYELER ÇOK ÖZERK YAPILARDIR ZATEN”

“Seçimden sonra özerklik diye bir kavram var. Görüştüklerime soruyorum. Özerklikten ne anlıyorsunuz? Bana özerklikle ilgili üç cümle söyleyin diyorum. İçerisinde hiçbir şey yok” diyen Atalay, “Sadece siyasi bir jargon olarak kullanıyorlar. Bizim sistemimizde, anayasamızda, mevduatımızda belediyelerle ilgili yapabileceğimiz en özerk yapıları kurduk. Başbakanımız belediye başkanlığından geliyor. Bugün belediyeler çok özerk yapılardır zaten. İl Özel İdareleri de kapanıyor, büyükşehir meclisleri önem kazanıyor. Bunlar hangi özerklikten bahsediyor, anlamıyorum. Göreceksiniz seçimlerden sonra da hiçbir şey olmayacaktır” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİN ÜZERİNDE HASSASİYETLE DURUYORUZ!”

Türkiye’nin değiştiğini ve anadilin mübarek olduğunu ifade eden Atalay, “BDP ne istiyor o zaman? Özgürlükler alanı bizim alanımız, biz gerçekleştirdik. Bizim en çok kardeşlik, birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız var. Irkçılığın her türlüsü sadece parçalar. İster Türk ister Kürt ırkçılığı fark etmez, parçalar. Farklılık zenginliktir dedik. Şimdi bir çözüm süreci yürüyor. Hükümet olarak kararlıyız ve samimiyiz. Bir yıldır bölge rahat ve yatırımlar geliyor. Çözüm sürecinin üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Ama bundan rahatsız olanlar var, provoke edenler var, zehirleyici üslup kullananlar var. Biz dikkatliyiz. Çözüm süreciyle ilgili hassasiyetimizi sürdürüyoruz ve herkesi de davet ediyoruz” dedi.

“BDP BURADA TERÖR ESTİRİYOR”

BDP’nin burada terör estirdiğini de ifade eden Beşir Atalay, “Bilsinler buna izin vermeyiz. Olay çıkmasın diye sabrediyoruz. Biz istersek sokaklarda çalışamazlar. Bir çözüm süreci yürütüyoruz. Ana hedefi terör ve şiddet olmasın, siyaset konuşsun diyoruz. Biz zor günlerden geldik, ama şiddetle hak aramadık. Herkes siyaset yapsın. Arkadaşlarımızı da biz tutuyoruz olay çıkmasın diye. Son çıkarttığımız demokratikleşme paketiyle ilgili onların milletvekillerinin meclis konuşmalarını izleyin. Onlar demokratikleşme adımlarından rahatsızlar, yatırımdan da rahatsızlar” şeklinde konuştu.

Yemekte AK Parti Van milletvekilleri Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk ve Fatih Çiftçi, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ile ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili hazır bulunurken, Bakan Cevdet Yılmaz da programından dolayı gecikmeli olarak katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler