Atalay: "Savaş tezkeresi değil"

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tezkere için, ''Savaş tezkeresi değil bu. Türkiye’nin menfaatlerini koruma, ilerde muhtemel gelişmelerde ihtiyaç olursa kullanmak üzere diye bakmak lazım'' dedi. Atalay şöyle konuştu:  "Dünkü olaydan sonra Hükümetimizin ö

Atalay: "Savaş tezkeresi değil"

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tezkere için, ''Savaş tezkeresi değil bu. Türkiye’nin menfaatlerini koruma, ilerde muhtemel gelişmelerde ihtiyaç olursa kullanmak üzere diye bakmak lazım'' dedi.
 
Atalay şöyle konuştu: 
 
"Dünkü olaydan sonra Hükümetimizin önceliği uluslar arası kuruluşları konu üzerinde çalışmaya daveti oldu. NATO’nun aldığı karar çok önemli Türkiye misilleme hakkını kullanmış oldu. Savaş tezkeresi değil bu.
 
Türkiye’nin menfaatlerini koruma, ilerde muhtemel gelişmelerde ihtiyaç olursa kullanmak üzere diye bakmak lazım. Caydırıcılık özelliği vardır. Türkiye’nin bu tür konularda hakkını hukukunu iyi koruması önemlidir. Suriye kendi yaptığını kabul ediyor ve özür diliyor"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset