Askerlik kısalıyor

 AK Parti Kızılcahamam Kampı’nda çözüm sürecine atıfla “Terörle mücadelede eskisi kadar askere ihtiyaç olmayacak” değerlendirmesi yapan Erdoğan, “Askerliğin süresinin kısaltılması ile ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz” müjdesi verdi. Başbakan yeni bir “bede

Askerlik kısalıyor

 

AK Parti Kızılcahamam Kampı’nda çözüm sürecine atıfla “Terörle mücadelede eskisi kadar askere ihtiyaç olmayacak” değerlendirmesi yapan Erdoğan, “Askerliğin süresinin kısaltılması ile ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz” müjdesi verdi. Başbakan yeni bir “bedelli” dönemine ise “Sululuk olur” diyerek kapıyı kapattı.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı'nın son gününde yüzbinlerce mehmetçiği ve ailesini ilgilendirecek müjdeyi açıkladı. Erdoğan uzun dönem 15 ay, kısa dönem 6 ay olan askerlik süresinin aşağıya çekileceğini belirtti. Edinilen bilgiye göre, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal'ın çözüm sürecinin ardından bu kadar fazla askere ihtiyaç duyulmayacağını belirterek, bedelli askerlikle ilgili yeni bir çalışma olup olmayacağı yönündeki sorusuna Erdoğan şöyle yanıt verdi: "Terörle mücadelede eskisi kadar askere ihtiyaç olmayacak. Bedelliyi daha önce yaptık, tekrardan yapma girişimimiz bunu sulandırmak olur, sululuk da AK Parti'ye yakışmaz. Bununla ilgili, askerliğin süresinin kısaltılması ile ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz" cevabını verdi.
 
UZMAN ÇAVUŞ ÇALIŞMASI
Köksal toplantıda uzman çavuşlarla ilgili bir çalışmayı gündeme getirdi. Uzman çavuşların mesleğe başladıktan 2 yıl sonra KPSS'ye girmeden memurluğa geçiş yaptığını kaydeden Köksal, bu durumun uzman çavuş kadrosunda sıkıntılara neden olduğunu vurguladı. Köksal'ın "KPSS'ye girmeden memurluğa geçiş süresi 2 yıldan 7 yıla çıkarılacak. Bunların sicilinin temiz olması bir kriter olacak. Kurumlara girişlerinde mülakat olacak. Kamuda orman muhafaza ve güvenlik işlerinde öncelik verilecek" bilgisini verdiği belirtildi.
 
AYASOFYA DİYALOĞU
Ayasofya'nın cami yapılmasıyla ilgili de çarpıcı bir diyaloğun yaşandığı toplantının basına kapalı bölümünde bir milletvekili Başbakan Erdoğan'a "Ayasofya'nın cami olmasıyla ilgili bir çalışma var mı" sorusunu yöneltti. Erdoğan'ın "Sultanahmet Camisi çok boş. Sultanahmet dolarsa Ayasofyayı'da gündeme alabiliriz" cevabı verdiği öğrenildi.
 
'KOOPERATİFLER AĞALIK'
Kooperatiflerle ilgili şeker fabrikalarının özelleştİrilmesi sorusu üzerine Erdoğan'ın "Devletin ve milletin üzerindeki en büyük yüklerden birisi kooperatiflerdir. Bunlar üyelerini sömürüyorlar. Bu ağalığın bir versiyonudur. 10-20 sene kooperatif başkanlığı yapanlar var" dediği kaydedildi.
 
'BAŞKANLIĞA İHTİYAÇ VAR'
Edinilen bilgiye göre, toplantıda Başkanlık sisteminin Türkiye'ye daha iyi anlatılmasına yönelik soruya karşılık Başbakan Erdoğan "Türkiye'de zaten yarı başkanlık sisemi var. Ancak yarı başkanlık sistemlerinde bile partili Cumhurbaşkanı olması gerekir. Bizim cumhurbaşkanımızın bir partisi var ama partisi ile resmi bir ilişki kuramıyor.
Bunun için başkanlık sistemine ihtiyaç var" değerlendirmesi yaptı.
 
BATI KARADENİZ'E ÇEVRE YOLU
Bir soru üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na 3. köprünün temelinin 29 Mayıs'ta atılacağını söyleyerek, "3 yıl içerisinde yeni çevre yolu ile Batı Karadeniz çevre yolu ile trafik rahatlayacak" dedi.
 
BELEDİYELERE SEÇİM DESTEĞİ
Belediyelerden yol ve alt yapı yatırımlarını yapabilmeleri için Haziran Temmuz Ağustos aylarında yapılmayan İller Bankası kesintisinin bu sene Eylül ayına uzatılacağını kaydeden Erdoğan, yerel seçimler öncesi belediyelerin hizmet üretebilmesi için 4 ay boyunca İller Bankası kesintisi yapılmayacağını müjdeledi.
 
MECLİS TEMMUZ'DA ÇALIŞACAK
Başbakan Erdoğan'ın milletvekillerine, yoğun yasama gündemi ve anayasa çalışmaları sebebiyle, normalde 1 Temmuz'da tatile giren Meclis'in bu yıl tatile girmeyeceğini söylediği belirtildi. Erdoğan'ın "Meclis Temmuz ayında da çalışacak" dediği öğrenildi.
İki ayrı bölümden oluşan soru cevap kısmının ilk kısmına verilen arada Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset