Asın Aykan yuvasında

Sokakların dilini okuyan, yine sokakların siyasetçisi olarak bilinen, spor, sanat, halk ve esnaf dostu eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti 25. dönem Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, belediye başkanlığı döneminde rahmetli Necmettin Erbakan i

Asın Aykan yuvasında

Sokakların dilini okuyan, yine sokakların siyasetçisi olarak bilinen, spor, sanat, halk ve esnaf dostu eski belediye başkanı ve milletvekili, AK Parti 25. dönem Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, belediye başkanlığı döneminde rahmetli Necmettin Erbakan ile temelini attığı Cemal Kamacı Spor Merkezi’ni ziyaret ederek, sporcularla kucaklaştı.

Gençlere verdiği önem ile tanınıp, bilinen ve bir araya geldiğinde mest olan tecrübeli siyasetçiyi burada bekleyen birde sürpriz vardı. Usta siyasetçiyi karşılayanlar arasında Dünya Şampiyonu Boksör Selçuk Aydın’da vardı.

Salon sporlarının ‘baba’ sı olarak adlandırılarak, camianın gönlünde taht kuran usta siyasetçi her yerde olduğu gibi, burada da coşkuyla karşılandı. Sporcuların ilgisine mazhar olan Aykan, gençlere, “Kahve köşesine değil; spor salonlarına” tavsiyesinde bulunup, bol bolda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Minik sporcuların dedesi; genç sporcuların ise babası Aykan’ı bekleyen sürpriz, belediye başkanlığı döneminde Türk Spor’una kazandırdığı Dünya Boks Şampiyonu Selçuk Aydın ile buluşması, renkli ve duygusal görüntülerin yaşanmasına sahne oldu. Şampiyonun iltifatlarına mazhar olan Aykan, burada Aydın ile bir süre sohbet etti.

dsc02304.jpgAydın: “Kıymetli başkanımızın salona geleceğini duyunca, kendisini selamlamak ve kucaklaşmak için bizzat bekledim, çünkü üzerimdeki emeği büyüktür. Yanında olduğumu göstermek istedim. O, sporcuların babasıdır. Temelimizde harcı olan üstadın yeniden siyaset arenasına gireceğini duyunca çok mutlu oldum. Böylesi şehrini seven, insanı ile iç içe yaşayan, halini vaktini soran, kucaklayan ve ilgisini esirgemeyen büyüklerimize ihtiyacımız var. Varlığının Trabzon halkına armağan olduğuna inandığım baş antrenörümüzün farkını yaşamış kişi olarak, kendisini yürekten kutluyor ve destekliyor” dedi.

Deneyimli siyasetçi ise Aydın’a, iyi dileklerinden ötürü teşekkür edip, şunları söyledi: “Selçuk Aydın kardeşimiz başarıları ile kıvanç duyduğumuz, genç sporcularımıza örnek olan kıymetli bir evladımızdır. Uluslararası arenalarda kolunu havaya kaldırtmış, başarıları ile de bizleri onurlandırmıştır. Yüreğindeki ay-yıldız sevgisi onu zirveye taşımış, bizleri de derinden mutlu etmiştir. Aslında Aydın kardeşimizin havaya kalkan kolu, tüm ulusumuzun havaya kalkan kolu olmuştur. Kendisi ile ne kadar iftihar etsek azdır. Tüm Trabzonlular gibi inatçı ve başarılı bir stili var. Bileği kolayına bükülemez. Ruhu amatör; ringlerde profesyonel evladımızın ülkemize hediye edeceği daha çok şampiyonlukları olacak.  Kendisine bizlere yaşattığı gurur tablolarından ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset