Asgari ücretlimiz açlığa mahkûm edildi

Trabzon’da Milleyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Kıran, Çevre ve şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin “Milletvekilleri ay sonunu zor getiriyor” açıklaması ile ilgili değerlendirmede bulundu.Kıran yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer

Asgari ücretlimiz açlığa mahkûm edildi

Trabzon’da Milleyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Kıran, Çevre ve şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin “Milletvekilleri ay sonunu zor getiriyor” açıklaması ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Kıran yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

"23.000 TL ile zor geçiniyoruz diyen AKP 'li bakanla bir hesap yapalım;
Bugün Türkiye genelinde Simit ne kadar? 1TL
Peki çay ne kadar? 1TL
4 çocuklu bir ailenin hesabını yapalım ,
Her öğün çay ve simit yesinler birer tane ne yapar 6*2=12 TL
Peki 3 öğün olursa.12*3=36 TL

Peki 1 ayda ne olur?

36*30=1080 TL
Asgari ücret ne kadar? 949 TL

Evet arkadaşlar bu zalim AKP hükümeti halkına çay simit bile veremiyor...

İşte Yeni Türkiye...

Şimdi Sayın Bakan 23.000 tl ile sen geçinemezken 949 TL ile asgari ücretli nasıl geçinsin?

2015 Şubat’ına ait yapılan “asgari geçim endeksi” araştırmasına göre, çalışan tek kişinin “yoksulluk sınırı” 2061 lira; 4 kişilik bir ailenin “asgari geçim haddi” ise 4182 lira. Araştırmada, çalışan tek kişinin “açlık sınırı”nın 1592 lira olduğu tespit edildi.

Geçim standartları böyle iken, asgari ücret ve emekli maaşları bu rakamların çok altında. Görüldüğü gibi belirlenen asgari ücret çalışanı “açlık sınırı”nın bile altında yaşamaya mahkûm ediyor! Asgari ücrete ve emekli maaşlarında yapılan artışın hemen ardından yapılan zamlar yapılan ücret artışını fazlası ile almaya başlamıştır. Kısa ya da uzun vadede olsun asgari ücret yada emekli maaşı uygulaması hiç bir zaman gelir dağılımında adil bir ortam yaratmamıştır bu gidişle yaratmayacaktır da. Asgari ücret pazarlık ücreti değildir. Asgari ücretli vatandaşların birçoğunun tepkisi şu yönde; “Biz asgari ücretliler yaşam mücadelesi verirken yöneticiler ‘benim asgari ücretlim bu maaşla şu kadar simit alabiliyor’ diyerek bizimle dalga bile geçiyor. 949 TL asgari ücret ile bunu açıklayan devlet bakanı ve kabullenen sendikacılar bir ay geçinebiliyorlarsa bizde geçiniriz diyorlar bence gayet haklılar.

İnşaallah MHP iktidarında asgari ücret en düşük 1.500 Tl olacak.  Bunun ekonomiye maliyeti  10-15 milyar TL olur. 500 milyar TL’lik bütçesi olan Türkiye’de 15 milyar TL’de ihtiyaç sahibi insanlara verelim hiç değilse vatandaş aç kalmaz.

AKP halkını dilenci modunda tutup oy deposu olarak görüyor. AKP diyorki “bu yardımları size biz sağlıyoruz , biz gidersek değil bu yardımları normal maaşlarınızı bile alamazsınız” diyerek korku vermeye çalışıyorlar. “Şeytan fakirlikle korkutur.” Asgari ücretliye en azından açlık sınırının üzerinde maaş vermek bizim boynumuzun borcudur.
Halkımız bize, vatansever evlatlarına güvensin. Allahın izniyle onları mahcup etmeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset