Arınç'tan CHP'ye vekilli gönderme!

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Başbakanımızın içi yanıyor da onun için bazı şeyleri yüksek perdeden söylüyor, siz onun bildiklerini bilseydiniz daha kötü şeyler söylerdiniz" dedi.Partisinin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bursa'nın 17 ilçe be

Arınç'tan CHP'ye vekilli gönderme!

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Başbakanımızın içi yanıyor da onun için bazı şeyleri yüksek perdeden söylüyor, siz onun bildiklerini bilseydiniz daha kötü şeyler söylerdiniz" dedi.

Partisinin Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bursa'nın 17 ilçe belediye başkan adayının tanıtım toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülke gündemeine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Cumhuriye Halk Partisi'ne de değindi.

'VALLAHİ AK PARTİ'NİN ESKİLERİ, CHP'NİN BAŞTACI OLDU'

Konuşmasında CHP'nin 64 yıldan beri iktidar olamadığını hatırlatan Arınç şöyle devam etti: "64 yıldır neredesin? Ne zaman iktidar olacaksın? İktidar olmaya niyetin var mı senin? Yok. Ben onlara buradan bir hedef gösterdim. Mahalli seçimlerde CHP diyebilir mi 'Ben yüzde 30 oy alacağım. 'Yüzde 30'un altında oy alırsan ey Kılıçdaroğlu, siyaseti bırakacak mısın?' diye sordum. 6 ay oldu şu ana kadar bir cevap yok. Yüzde 40-50 demiyorum. MHP'ye - orada dostlarımız olduğu için biraz yumuşak davrandım- dedim ki 'Yüzde 20 hedefini koyun.' 'Yüzde 20'yi bulamazsam ben de siyasetten ayrılacağım diyebiliyor musunuz?' 6 ay oldu bir cevap bulamadım. Sadece Vural soyadlı adam bağırıp, duruyor bir taraflarda. Ama benim Genel Başkanım, Başbakanım her seçim öncesi iddia ediyor, 'İkinci parti olursam, siyaseti bırakırım'. Böyle diyen bir adamın karşısında, Kılıçadaroğlu, 'yüzde 30'dan aşağısını, Bahçeli yüzde 20'den aşağısını kabul etmiyorum' diyemiyor bugüne kadar."

CHP'nin adayları ile ilgili görüşlerini de açıklayan Arınç, şöyle konuştu: "Mustafa Sarıgül ihraç edildi. Sebep? Büyük yolsuzluklar yaptığı iddiasıyla. Kılıçdaroğlu'da 'Ben yolsuzluklara karşıyım' diye meşhur olma sevdasında. Bir fotoğraf çektirmiş odasında dosyalar var. En kalın dosyaların üzerinde de 'Mustafa Sarıgül' yazıyor. Sarıgül'ün şahsı ile ilgili bir şey söylemiyorum. Nasıl böyle bir karar verdiniz ki bu kişiyi büyük nümayişle partinize aday yaptınız? O zaman söyledikleriniz yalan mıydı? Hiçbir yolsuzluğu yoktu adamcağızın da sırf atmak için partiden, kalın kalın dosyaların üzerine ismini mi yazdınız, yoksa her şey vardı da şimdi 'İstanbul'da başka türlü kazanamayız' diyerek dün söyledikleriniz inkar mı ediyorsunuz? Ankara'da daha kötüsünü yaptınız. Ey CHP, hiçkimseyi bulamadın mı sen? Sesinin tüm gücüyle bas bas bağıran, bağırmaktan başka bir işe yaramayan bir adam buraya talip oldu. Soyadı Kalın mıydı, İnce miydi, tam hatırlamıyorum. Orada 'Ben aday olursam, Ankara'yı siler süpürürüm' diyen Aydın isimli bir kadın hanımefendi de var. Peki hangi hidayet nasip oldu size de MHP'nin geçen dönemki adayını bugün CHP'den aday yaptınız? Siz Hatay gibi bir yerde nasıl olur da AK Parti halen belediye başkanı olan şahsı, partinize transfer edip de partinizden aday yapıyorsunuz. Bu nasıl büyük bir yoksunluk ve mahrumiyettir. CHP ya MHP eskisi ya da AK Parti eskisi adaylarla ortaya çıkıyor. Bizim eskilerimizden medet umuyor. Vallahi AK Parti'nin eskisi, CHP'nin baş tacı oldu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset